Gram w demo i mam już 1 grudnia 2014r. - pozostał mi miesiąc do końca gry, więc już co nie co mogę o grze powiedzieć. Jestem menedżerem w PSG na najwyższych możliwych skillsach coby się zbyt dużo nie denerwować podczas rozgrywki z powodu wyników, bo to jedynie testowa kariera. Transferów nie robiłem żadnych, jedynie zwolniłem dwóch i sprowadziłem również dwóch trenerów, więc systemu scoutingu czy transferowego nie będę za bardzo w stanie ocenić.
Zacznę od najbardziej rzucających się w oczy elementów. Przed zagraniem byłem przekonany, że ten interfejs (szczególnie pasek boczny) średnio mi przypasuje do gustu. Jeszcze wczoraj też tak średnio, ale dzisiaj jak dłużej pograłem to naprawdę mocno mi się podoba. Jest dużo bardziej przejrzyście i przede wszystkim ładniej (szczególnie jak jest ciemnoniebieski). Kilka godzin w grze i spokojnie można się przyzwyczaić do poruszania się po FMie. Ogólnie zmiany w grafice są kosmetyczne, ale na pewno + (w sumie teraz grafika jest bardziej "kanciasta"
. Wybór składu też mi się bardziej podoba, poza ustalaniem piłkarzowi roli na boisku (brakuje gwiazdek), no i nie ogarniam jak ustawić elementy typu wiek, morale czy wartość obok siebie, jak to dodaje to tego nie ma, a jak chce przeciągnąć jeden czynnik to nagle on znika i nie wiadomo gdzie nam spier**lił.
Jeśli już chodzi o samą rozgrywkę, oczywiście spodziewałem się, że 3D będzie dnem i się nie zdziwiłem, to samo co 14 + kosmetyka, ale i tak wolę grać na 3D niż na kulkach.
Kontuzji miałem bardzo dużo, ale były to w ogromnej większości urazy maksymalnie 8-9 dniowe, dopiero po ostatnim rozegranym meczu Cavani u mnie wypadł na 3-4 tyg. Dobrze też, że na raz max. 2 zawodnicy byli kontuzjowani i nigdy więcej. Co do tych mega wysokich wyników to w ogóle to u mnie się nie zdarzyło. Oczywiście przeraźliwie dużo bramek z dośrodkowań pada... Taki już chyba urok gier piłkarskich...
Za to mój bilans w całym sezonie (do 1 grudnia):
21 meczów - 20 zwycięstw (15 w lidze, 4 w LM, 1 w Superpucharze Francji), 1 remis (bardzo pechowy z Celtikiem w LM
)
Więc na razie całkiem nieźle, ale oczywiście dogram to tylko do 1 stycznia i nie będę kontynuował tej gry w pełnej wersji.
Ja jestem bardzo mile zaskoczony. Już nie mogę się doczekać zagrania w full wersje, wiadome, że ten FM nie jest i nigdy nie będzie idealny, ale po niektórych komentarzach tutaj spodziewałem się totalnej tragedii, a okazuje się, że (przynajmniej u mnie i wg mnie) jest naprawdę nieźle. Pewnie niektóre złe rzeczy wyjdą w czasie pełnej rozgrywki, ale mam nadzieję, że będzie ich jak najmniej.
// Edytowano 1 raz, ostatni raz 05.11.2014 o godz. 23:46
Najnowsze posty