Strona

Football Manager 2015 - wrażenia

Domino178 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
15.11.2014 22:03    #341
Brak wykonywania poleceń taktycznych. Do tego dochodzi kocioł pod bramką przeciwnika. Czasem nieprawdopodobne interwencje bramkarzy... Gram Howerlą i w ostatnim meczu straciłem 4 identyczne bramki... Długa piłka, nad głowami obrońców, napadzior sam na sam i bramka... I po rożnych/dośrodkowaniach.. ale oczywiście ja nie mogę takich bramek zdobyć....Jest lepiej niz w 14 na początku, ale do grywalności nadal daleko... :unhappy:

romantico Partyzant

0
15.11.2014 22:37    #342
[quote="robal15"][quote="romantico"] Skwituję to pewnymi słowami:
Kupujcie eFeMa, niech Was SI w pupsko dyma :-)[/quote]

Ciebie też dyma, bo kupiłeś:)

[quote="grabaz86"]Czy ktoś wie jak zrobić aby w FM15 toczył się mecz nawet podczas zminimalizowania gry? Teraz gdy zminimalizuje to jakby się zawieszał czy pauza była. W FM 14 nie było takiego problemu mogłem zminimalizować,a mecz toczył się dalej[/quote]

Nie da się.[/quote]

Nie kupilem lecz dostalem, ale tez mnie dyma tylko lzej. Troche niezrozumialy jest brak okreslenia sie SI kiedy wypuszcza patcha, bo tak czekac mozna i rok. Chyba, ze tak zjebali kod gry, ze predko usprawnien nie zobaczymy.
Wazne zaznaczenia jest to, ze nie mamy gwarancji, ze patch cos zmieni na lepsze.

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

0
16.11.2014 04:51    #343
co do gry podczas minimalizowania, próbowaliście grać w trybie okienkowym, skrót to chyba CTRL ENTER albo podobna kombinacja.

Ja miałem do tej pory chyba już każdy możliwy scenariusz, wygrana z liderem i wiceliderem, porażka w pucharze a potem wygrana w następnym meczu z tym samym rywalem z ostatniego miejsca w lidze, wygrana mimo porażki do przerwy 0:2, wygrana 4:3 porażka 0:7(?) tak zapisałem ale nie sprawdzę teraz, porażka ze słabszymi ;)
zmiana prowadzenia, dwukrotne dochodzenie na jedną bramkę, samobój w stylu Boruca z Irlandią, dobitka po strzale w poprzeczkę i gol, w jednym meczu dla mnie i dla rywala o dziwo :)
strzał na pustą koło bramki, około 10 1v1 prosto w bramkarza, trzykrotne dobijanie -na bramkę niezamienione
strzały z dystansu w okno mimo niskich atrybutów.(choć koleś próbuje co mecz kilka razy i w końcu za którymś razem weszły 2 soczyste okna co cieszy)
co jeszcze? porażka mimo przewagi ze słabeuszem i wygrana z mocarzem mimo słabych stat.
Awansowałem z 6pozycji na 1 a potem spadłem nawet na 10 w przeciągu 7 kolejek(seria bez zwycięstwa) :)

Wkurza, że nie zalicza zablokowanych strzałów jako celnych bo czasami mam 2 strzały celne z 12 na mecz :)

Właśnie wybrałem tą opcję z kryciem i zobaczę jak się sprawdzi w DSF :)
Dziwne że czasami piłkarze nie potrafią się wstrzelić nawet w bramkę a potem ładują gole seriami w następnych meczach.

Na razie spoko, oparłem się pokusie wczytania i się opłaciło. Zebranie z drużyną gadka żeby się nie podłamywali i znów awans w tabeli.

0
16.11.2014 06:03    #344
zapomniałem o najlepszym, przegrywałem w 88 minucie by wygrać 2bramkowo :)
http://imgur.com/UwJosFn

dyzioakaliryczny... Partyzant

0
16.11.2014 12:16    #345
Nie gram w inne gry,więc może Wy mi powiecie. Czy pozostali producenci też wydają takie niegrywalne buble,że fani Diablo,GTa,Wow'a muszą czekac dwa miechy na patcha?Czy po prostu środowisko FM'owskie jest takie wyrozumiałe i naiwne ? Ja naprawdę jestem bardzo cierpliwym i wyrozumiałym graczem,nie czepiam się pierdół,nie oczekuje silnika graficznego z Fify,chcę po prostu ciszyc się ulubioną grą w którą gram 6 lat. To zwykłe chamstwo ze strony SI,że co roku jest ten sam kłopot.Kto w ogóle zajmuje się tam testowaniem gry ? Czy oni nie widzą jak niekompletny produkt wypuszczają co roku ? Co oni robią przez te 12 miesięcy ?

janko05 Partyzant

0
16.11.2014 12:57    #346
nie da się grać. Każdy strzał zza 16 w bramkę to gol. Jeszcze nie widziałem by mi bramkarz w kluczowej sytuacji wybronił strzał/uratowal mecz. Rzut rożny to przeważnie bramka no i te dośrodkowania. Niestety wszystko przeciwko zespołowi który prowadzę. Trzeba będzie chyba dać sobie spokoj i poczekać na poprawę

Makaronczterojaj... Partyzant

0
16.11.2014 14:03    #347
[quote="romantico"]
Skwituję to pewnymi słowami:

Jak ktoś lubi,albo jest nowoczesny to nic w tym złego.
Zrobiłem sobie teścik.50 meczy na szybkim wyniku, przy tych samych ustawieniach. Gram u siebie i jestem faworytem. Niedużym , ale zawasze,na 25 procent. No i co wyszło z tych 50 meczy. 25 dla mnie 24 dla rywala i 1 remis. Wyniki od 5:4 do 1:5. Wniosek z tego jest jeden. Osiągamy sukces na 50 procent. Zaznaczam, przy identycznym losowaniu. To ustawienie to ważna rzecz. Proszę zauważyć, że nic, a nic od tego ustawienia a i treningu oraz poleceń nie zależy. Jezeli parametry wejściowe są ważne, to powinienem, albo przegrywać albo wygrywać na 70-80 procent. Jeżeli te drużyny są tak wyrównane, jak to zresztą pokazuje losowanie, to gdzie statystyczne remisy?.Zgodnie z logiką powinno ich być najwięcej,a padł jeden.
Nie dajcie się też oszukiwać stwierdzeniu, ze ta gra coś liczy w czasie rzeczywistym. Gdyby tak było, to nie skończył bym żadnego meczu grając wszystkie ligi. Zresztą to jest niemożliwe by toto coś liczyło bo jak napastnik 160 cm skoczność 1 główka 1 przeskakuje obrońców o wzroście 190 i atrybutach odpowiednio ponad 10,to ogarnia mnie pusty śmiech. Albo też facecik ze strzałem z dystansu 2 naparza po okienkach w 90 minucie.
I dlatego model potrzebuje setki ukrytych atrybutów, tajemniczych współczynników i kto tam wie czego on jeszcze potrzebuje.
Jeżeli ta gra jednak coś liczy w czasie rzeczywistym dla gracza, to dla innych zespołów na pewno tego nie robi.Oznacza to , że gra posiada inne algorytmy dla gracza i inne dla gracza komputerowego. O tym zresztą też pisałem. Taka mała teoria chaosu deterministycznego dla komputera i pojedyńczej obserwacji dla człowieka.Ta gra jest naprawdę syfem i czas sobie to uzmysłowić. Będą z was kosić kasę,bo taki jest cel. Celem jest kasa co rok , a nie gra dla gracza. Należy tylko głosowac portfelem.Inne argumenty są nieistotne.
Właśnie pecynka jebła mi z 25 metrów bramkę życia. A jak, w 91 minucie przy stanie 2:2. Wcześniej oczywiście strzelając bramkę po kilerrogu,który to róg uzyskała po "podaniu" mojego obrońcy. Ale skoro ta gra nieliczy , a tylko animuje to już mnie to nie dziwi. A jak liczy to ci co wymyślili te "równania" są albo bezmózgami, albo wielkimi ludźmi biznesu.

0
16.11.2014 14:25    #348
[quote="janko05"]nie da się grać. Każdy strzał zza 16 w bramkę to gol. Jeszcze nie widziałem by mi bramkarz w kluczowej sytuacji wybronił strzał/uratowal mecz. Rzut rożny to przeważnie bramka no i te dośrodkowania. Niestety wszystko przeciwko zespołowi który prowadzę. Trzeba będzie chyba dać sobie spokoj i poczekać na poprawę[/quote]

jprdl... ludzie skupcie się bo to nie boli.
grając na kluczowych sytuacjach nie masz szansy zobaczenia wszystkiego co się dzieje w meczu tylko najważniejsze momenty takie jak gole groźne rogi i wolne plus czasami 1v1.
Grając na rozszerzonych a bardziej szczegółowych masz szanse zobaczyć całą paletę zagrań.

POLECAM przedostatni tryb żeby nie mieć pretensji do SI nie testując całego produktu a jego 10%.

@dyzio,
<Szydera>przecież to FM15, będzie grywalny w 2015 roku. </Szydera>

EDIT: Dostałem odznakę menedżer roku mimo że nic mi nie widnieje takiego w wiadomościach, dopiero co dostałem managera miesiąca pierwszy raz w życiu w "15" :)
Głupio się to pisze ale da się to jakoś usunąć?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 16.11.2014 o godz. 14:26

0
16.11.2014 14:36    #349
[quote="Makaronczterojajeczny"][quote="romantico"]
Skwituję to pewnymi słowami:

Jak ktoś lubi,albo jest nowoczesny to nic w tym złego.
Zrobiłem sobie teścik.50 meczy na szybkim wyniku, przy tych samych ustawieniach. Gram u siebie i jestem faworytem. Niedużym , ale zawasze,na 25 procent. No i co wyszło z tych 50 meczy. 25 dla mnie 24 dla rywala i 1 remis. Wyniki od 5:4 do 1:5. Wniosek z tego jest jeden. Osiągamy sukces na 50 procent. Zaznaczam, przy identycznym losowaniu. To ustawienie to ważna rzecz. Proszę zauważyć, że nic, a nic od tego ustawienia a i treningu oraz poleceń nie zależy. Jezeli parametry wejściowe są ważne, to powinienem, albo przegrywać albo wygrywać na 70-80 procent. Jeżeli te drużyny są tak wyrównane, jak to zresztą pokazuje losowanie, to gdzie statystyczne remisy?.Zgodnie z logiką powinno ich być najwięcej,a padł jeden.
Nie dajcie się też oszukiwać stwierdzeniu, ze ta gra coś liczy w czasie rzeczywistym. Gdyby tak było, to nie skończył bym żadnego meczu grając wszystkie ligi. Zresztą to jest niemożliwe by toto coś liczyło bo jak napastnik 160 cm skoczność 1 główka 1 przeskakuje obrońców o wzroście 190 i atrybutach odpowiednio ponad 10,to ogarnia mnie pusty śmiech. Albo też facecik ze strzałem z dystansu 2 naparza po okienkach w 90 minucie.
I dlatego model potrzebuje setki ukrytych atrybutów, tajemniczych współczynników i kto tam wie czego on jeszcze potrzebuje.
Jeżeli ta gra jednak coś liczy w czasie rzeczywistym dla gracza, to dla innych zespołów na pewno tego nie robi.Oznacza to , że gra posiada inne algorytmy dla gracza i inne dla gracza komputerowego. O tym zresztą też pisałem. Taka mała teoria chaosu deterministycznego dla komputera i pojedyńczej obserwacji dla człowieka.Ta gra jest naprawdę syfem i czas sobie to uzmysłowić. Będą z was kosić kasę,bo taki jest cel. Celem jest kasa co rok , a nie gra dla gracza. Należy tylko głosowac portfelem.Inne argumenty są nieistotne.
Właśnie pecynka jebła mi z 25 metrów bramkę życia. A jak, w 91 minucie przy stanie 2:2. Wcześniej oczywiście strzelając bramkę po kilerrogu,który to róg uzyskała po "podaniu" mojego obrońcy. Ale skoro ta gra nieliczy , a tylko animuje to już mnie to nie dziwi. A jak liczy to ci co wymyślili te "równania" są albo bezmózgami, albo wielkimi ludźmi biznesu.[/quote]

Sorry ale nie da się ciebie kurwa słuchać.

Wyobraź sobie że SI podczas meczu też PODEJMUJE DECYZJE!
Jeśli ty nic nie zmieniasz a on np. zmienia ustawienia na boisku, nastawienie, innych zawodników wprowadza na boisku, piłkarze inaczej reagują po straconej/strzelonej bramce itp. Ile razy zdarzyło się że zespół który jest faworytem nie wygrywa vide Polska Niemcy Grecja Wyspy Owcze Barcelona ostatnio w La Liga itp itd. W każdym z tych podanych przeze mnie meczów mogło się okazać że będzie wynik dokładnie odwrotny ale co? Trenerzy tak reagowali, że wygrali mecze. Jeśli uważasz że Polacy do usranej śmierci mają przegrywać z Niemcami "bo tak" no to szczerze życzę powodzenia w życiu osobistym.
czy ty naprawdę jesteś taki ograniczony umysłowo?

Na koniec dodam, to jest tylko GRA. W pozostałych produkcjach też zdarzają się różne kwiatki nikt tego nie neguje. FM jest bardziej skomplikowany niż ci się wydaje i przez to wygląda to jak wygląda.
Ktoś już pisał tu że ludzie na YT nie potrafią wygrać meczu ale w sumie nie dziwne jak ciągle grają jedną taktyką nawet niezmodyfikowana.
inną sprawą są killer taktyki. Przecież nie każda taktyka podpasuje pod każdy zespół w 1 lidze są inni piłkarze niż w 6. Prawda?

Już serio nie chce mi się komentować takich głupot. Popatrz jak wygląda tabela w pierwszej lidze. Widzew który niby miał atakować eX na dole, Arka dopiero co się przebudziła bo była zatopiona. Nieciecza, która liderowała nagle spadek formy. Dziwne? Nie ku*wa, to jest piłka nożna i tu decydują drobne rzeczy.
W ogóle sezony były by niepotrzebne bo przecież w Polsce musi wygrać Legia, w Hiszpanii Real a w Niemczech Bayern. Po co oni w ogóle grają w tych ligach, nie?

Najlepiej w niskich ligach by było jakby oba zespoły nie strzelały bramek bo przecież są tak słabi że normalnie by nie trafiali do bramki, tylko ze wg mnie jak ktoś jest na poziomie umiejętności np. 8 ale w 6 lidze to ma większe szanse niż ktoś kto gra w eX.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 16.11.2014 o godz. 14:38

michalg Partyzant

0
16.11.2014 17:41    #350
FM 14 odpuściłem 15 miałem kupić ale jak czytam komentarze to chyba jeszcze poczekam :) Ale ma pytanko takie może trochę nie na temat. Czy da się zainstalować grę z płyty a nie przez Steama? Mój internet jest dosyć powolny i działa kiedy mu się podoba, więc to też jest jeden z powodów, które powstrzymują mnie przed zakupem :/ Gra instalowałaby mi się pewnie ok 2-3 dni :(

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution