[quote="Makaronczterojajeczny"][quote="romantico"]
Skwituję to pewnymi słowami:
Kupujcie eFeMa, niech Was SI w pupsko dyma :-)[/quote]
Jak ktoś lubi,albo jest nowoczesny to nic w tym złego.
Zrobiłem sobie teścik.50 meczy na szybkim wyniku, przy tych samych ustawieniach. Gram u siebie i jestem faworytem. Niedużym , ale zawasze,na 25 procent. No i co wyszło z tych 50 meczy. 25 dla mnie 24 dla rywala i 1 remis. Wyniki od 5:4 do 1:5. Wniosek z tego jest jeden. Osiągamy sukces na 50 procent. Zaznaczam, przy identycznym losowaniu. To ustawienie to ważna rzecz. Proszę zauważyć, że nic, a nic od tego ustawienia a i treningu oraz poleceń nie zależy. Jezeli parametry wejściowe są ważne, to powinienem, albo przegrywać albo wygrywać na 70-80 procent. Jeżeli te drużyny są tak wyrównane, jak to zresztą pokazuje losowanie, to gdzie statystyczne remisy?.Zgodnie z logiką powinno ich być najwięcej,a padł jeden.
Nie dajcie się też oszukiwać stwierdzeniu, ze ta gra coś liczy w czasie rzeczywistym. Gdyby tak było, to nie skończył bym żadnego meczu grając wszystkie ligi. Zresztą to jest niemożliwe by toto coś liczyło bo jak napastnik 160 cm skoczność 1 główka 1 przeskakuje obrońców o wzroście 190 i atrybutach odpowiednio ponad 10,to ogarnia mnie pusty śmiech. Albo też facecik ze strzałem z dystansu 2 naparza po okienkach w 90 minucie.
I dlatego model potrzebuje setki ukrytych atrybutów, tajemniczych współczynników i kto tam wie czego on jeszcze potrzebuje.
Jeżeli ta gra jednak coś liczy w czasie rzeczywistym dla gracza, to dla innych zespołów na pewno tego nie robi.Oznacza to , że gra posiada inne algorytmy dla gracza i inne dla gracza komputerowego. O tym zresztą też pisałem. Taka mała teoria chaosu deterministycznego dla komputera i pojedyńczej obserwacji dla człowieka.Ta gra jest naprawdę syfem i czas sobie to uzmysłowić. Będą z was kosić kasę,bo taki jest cel. Celem jest kasa co rok , a nie gra dla gracza. Należy tylko głosowac portfelem.Inne argumenty są nieistotne.
Właśnie pecynka jebła mi z 25 metrów bramkę życia. A jak, w 91 minucie przy stanie 2:2. Wcześniej oczywiście strzelając bramkę po kilerrogu,który to róg uzyskała po "podaniu" mojego obrońcy. Ale skoro ta gra nieliczy , a tylko animuje to już mnie to nie dziwi. A jak liczy to ci co wymyślili te "równania" są albo bezmózgami, albo wielkimi ludźmi biznesu.[/quote]
Sorry ale nie da się ciebie kurwa słuchać.
Wyobraź sobie że SI podczas meczu też PODEJMUJE DECYZJE!
Jeśli ty nic nie zmieniasz a on np. zmienia ustawienia na boisku, nastawienie, innych zawodników wprowadza na boisku, piłkarze inaczej reagują po straconej/strzelonej bramce itp. Ile razy zdarzyło się że zespół który jest faworytem nie wygrywa vide Polska Niemcy Grecja Wyspy Owcze Barcelona ostatnio w La Liga itp itd. W każdym z tych podanych przeze mnie meczów mogło się okazać że będzie wynik dokładnie odwrotny ale co? Trenerzy tak reagowali, że wygrali mecze. Jeśli uważasz że Polacy do usranej śmierci mają przegrywać z Niemcami "bo tak" no to szczerze życzę powodzenia w życiu osobistym.
czy ty naprawdę jesteś taki ograniczony umysłowo?
Na koniec dodam, to jest tylko GRA. W pozostałych produkcjach też zdarzają się różne kwiatki nikt tego nie neguje. FM jest bardziej skomplikowany niż ci się wydaje i przez to wygląda to jak wygląda.
Ktoś już pisał tu że ludzie na YT nie potrafią wygrać meczu ale w sumie nie dziwne jak ciągle grają jedną taktyką nawet niezmodyfikowana.
inną sprawą są killer taktyki. Przecież nie każda taktyka podpasuje pod każdy zespół w 1 lidze są inni piłkarze niż w 6. Prawda?
Już serio nie chce mi się komentować takich głupot. Popatrz jak wygląda tabela w pierwszej lidze. Widzew który niby miał atakować eX na dole, Arka dopiero co się przebudziła bo była zatopiona. Nieciecza, która liderowała nagle spadek formy. Dziwne? Nie ku*wa, to jest piłka nożna i tu decydują drobne rzeczy.
W ogóle sezony były by niepotrzebne bo przecież w Polsce musi wygrać Legia, w Hiszpanii Real a w Niemczech Bayern. Po co oni w ogóle grają w tych ligach, nie?
Najlepiej w niskich ligach by było jakby oba zespoły nie strzelały bramek bo przecież są tak słabi że normalnie by nie trafiali do bramki, tylko ze wg mnie jak ktoś jest na poziomie umiejętności np. 8 ale w 6 lidze to ma większe szanse niż ktoś kto gra w eX.
// Edytowano 1 raz, ostatni raz 16.11.2014 o godz. 14:38
Najnowsze posty