Strona

Football Manager 2016 - wishlist

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
05.06.2015 18:59    #41
To akurat dość proste - na zbliżonych do testów piłkarskich. Ale wątpię czy twórcy pójdą w takim kierunku.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

krzysiek_skw Partyzant

0
07.06.2015 12:07    #42
a ja bym chciał by zostały poprawione transfery i by można było prowadzić drużynę istniejącym managerem

mr_br0wnst0ne Partyzant

0
10.06.2015 12:50    #43
1. Nowy kreator stałych fragmentów, bo obecnie możliwości są bardzo ograniczone. Ideałem byłaby możliwość ustawiania piłkarza w dowolnym miejscu i wskazywanie np. strzałką kierunku w którym ma nabiegać.

2. Rozbudowa możliwości taktycznych, wystarczyłby chociaż podział na formację z piłką i bez piłki, żeby można było np. atakować diamentem a bronić się w płaskim 4-4-2. (Niby można to osiągnąć odpowiednimi rolami, ale ich wykonywanie ciągle jest dla mnie niewystarczające i moim zdaniem role są za mało wyraziste).

3. Rozsądniejsze transfery. Przede wszystkim jest ich w świecie gry za dużo i po dwóch sezonach kadry zespołów są nie do poznania. Kluby kupują też często nieadekwatnie do potrzeb np. 7 ŚP.

Tak więc niecierpliwie czekam na pierwsze zapowiedzi ;P

kermittoo Partyzant

0
12.06.2015 23:12    #44
Dla mnie sama opcja treningu jest tragiczna. Pamiętam czasy Championship Menager bodajże 2001 lub 2002 była fajna możliwość ustawienia co o której godzinie zawodnicy maja ćwiczyć. Moim zdaniem opcja ta pozwalała na idealne dopasowanie treningu do danego meczu.

romantico Partyzant

0
12.06.2015 23:43    #45
A mi się marzy, że zdejmą te "statusy" zawodników..że jest nerwowy a zaraz inny.

Thomak80 Partyzant

0
17.06.2015 19:43    #46
Ja mam taki pomysł by wprowadzić, skoro zarabiamy kasę ( często ludzie obniżają pensję, by kluby miały wyższy budżet) dodatkowe funkcje, które pozwolą nam wydawać tą kasę. Czyli możliwość prowadzenia prywatnej szkólki piłkarskiej, założenie własnego klubu, który będzie grał na peryferiach i będziemy pakować w niego zarobioną kasę, a jak awansuję do ligii w której będziemy mogli go prowadzić to będziemy mogli w każdej chwili do niego przejść.
Dodatkowo chciałbym kiedyś zobaczyć, że kluby (przynajmniej w Polsce) prowadzą bardziej realistyczną politykę, bo teraz jak grasz długo to z czasem kluby mają samych obcokrajowców w składzie, nikt nie gra juniorami. Budżety w polskiej lidze bardziej realistyczne bo przeciez po za Legią i Lechem reszta tonie w dlugach i to w milionach.....
Pomysłów mam sporo, ale te chyba są póki co najważniejsze ;)

szczepek Młody aktywista

0
18.06.2015 17:46    #47
Fajnie też by było jakby wprowadzili nowy rodzaj cieszynki, to jest, że jak drużynie nie idzie, jest w głębokim kryzysie i jest porażka za porażką, oraz że zarząd chce zwolnić trenera... piłkarze w czasie jakiegoś meczu na przełamanie jak strzelą bramkę, to powinni podbiec do trenera i z nim się cieszyć z bramki by pokazać zarządowi że trener sie cieszy dużym szacunkiem wśród piłkarzy i nie chcą by go zwolnili... mała nowinka, ale cieszy :) oraz różne wydarzenia życiowe...

Evix Partyzant

0
18.06.2015 18:09    #48
Dodać opcje włączenia w tabeli np. kolorów dla CL, EL. Czyli za pierwsze miejsce kolorek osobny dla mistrza, za wywalczenie CL inny kolorek a za EL również inny. Ułatwiło by to szybko ogarnąć (np. w 2050) która drużyna gra w CL,EL. Przy raporcie wypożyczonego zawodnika podać jaką dostał ocenę, ile strzelił albo asystował... Ułatwiło by to życie. Niby kosmetyczne zmiany ale myślę że dobre ;d

PS. Dodam jeszcze żeby jak na górze było dodanie możliwości rozbudowania w danym kraju szkółki. Takie coś ładnie działało w Fifa Manager. I w przeciwieństwie do Czekania na dany dzień gdy juniorzy się pojawią to tutaj będzie losowość. czyli mogą przyjść 2 grudnia albo 7 maja( oczywiście pojedynczo)...

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 18.06.2015 o godz. 18:16

Lukkas10 Partyzant

0
18.06.2015 21:39    #49
Niby banalne to, ale ja tam bym chciał mieć możliwość nadawania numerów piłkarzom przy okazji każdego meczu/zgrupowania drużyn narodowych, a nie tylko podczas turniejów typu Mistrzostwa Świata/Europy.
JEŚLI ZNUDZIŁY CI SIĘ STROJE TWOJEJ DRUŻYNY W FMie, TO ZAPRASZAM TUTAJ!
http:(...)013.html

wzór na zamówienie znajdziesz tutaj:
http:(...)770.html

manager2013 Partyzant

0
23.06.2015 02:29    #50
Witam, mi ciągle brakuje jednej rzeczy.. wiem,że zostało przyjęte że zarząd rządzi, ale chyba bardziej rozbudowany system ze stadionem by się przydał. np ustalanie cen biletów, rozbudowa stadionu itd itd pod tym względem by się przydało coś wprowadzić , wtedy pewnie wiele więcej osób ( w tym ja) by kupowało, przykład można by było wziąć z fify.. bo inaczej to wiele osób zostanie przy np managerze 2013 bo wiele się nie zmienia a szkoda. dobrze by było gdyby gracz mógł sam decydować co zrobić z pieniędzmi klubowymi,a nie liczyć na zarząd i wysyłać tysiąc prośb, tak to bym rozbudował miejscówy z vipem , powiększył stadion sam (z miast obok by przyjeżdzali na mecze) nawet jeśli by miasto miało 10.000 osób. jak brać sprawy w swoje ręce to po całości.. bo wielu graczy jak już czytałem chciałoby samemu zarządzać cenami biletów i rozbudową stadionu za dostępne środki

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 23.06.2015 o godz. 02:33

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution