Poprzednie wersje były rozczarowujące ale FM 16 pozytywnie mnie zaskoczył.
Wielkość bazy danych - kolejny FM i kolejna poprawa pod tym względem. Poprzednio na 170k było grywalnie, teraz na tej samej liczbie jest bardzo płynnie i gdybym grał od nowa wybrałbym około 220k piłkarzy.
Szata graficzna - wygląda lepiej i jest znacznie płynniejsza
Ekran taktyki - prostszy i łatwiejszy, kwadraty nie rażą aż tak bardzo po oczach
Silnik meczowy - zadziwiająco dobry, bez szczególnych błędów, kartki w miarę w normie, troszkę za dużo strzałów w konstrukcję bramki ale to ujdzie
Wyniki meczowe - zdarzają się anomalie z hokejowymi wynikami lecz generalnie jest znacznie lepiej niż we wcześniejszych FMach.
Kontuzje - na początku wydawało mi się, że jest ich trochę za dużo ale z biegiem czasu stwierdzam, że ich liczba jest realistyczna
Scouting - dopieszczony graficznie i technicznie, wyszukiwanie zawodników jest przyjemne i daje satysfakcję
Negocjacje - ceny za zawodników są znacznie wyższe niż w poprzednich odsłonach, być może za wysokie. Nie ma problemów ze sprzedażą piłkarza z polskiej ekstraklasy za 5 mln euro a w 2018 biję wszystkie rekordy sprzedając największe gwiazdy Lecha po 13 mln euro.
Reszta - rozmowy z zawodnikami są w porządku, nowe ekrany ciekawsze, sporo praktyczniejszych usprawnień.
Jedynie co mi przeszkadza to oczekiwana płaca zawodnika w raportach scoutów ktora jest zawsze zaniżona o jakieś 20%.
Gram Lechem i przyznam, że idzie mi bardzo łatwo głównie ze względu na duże zyski z transferów i zawsze jestem w stanie znaleźć zawodników w zastępstwo którzy są zazwyczaj jeszcze lepsi.
Jeśli nic nie zepsują to będzie najlepszy FM w jaki grałem.
// Edytowano 2 razy, ostatni raz 03.11.2015 o godz. 11:33
Najnowsze posty