Strona

Football Manager 2016 - dyskusja

johny1910 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
16.11.2015 16:45    #81
Drodzy koledzy,

Spotkał się ktoś z sytuacją gdzie gra sypie się na każdym kroku? Nawet podczas pójścia do ubikacji i nie klikaniu "kontynuuj" FM się crashuje....
Jest jakiekolwiek rozwiązanie na ten problem ?

romantico Partyzant

0
16.11.2015 16:54    #82
[quote="johny1910"]Drodzy koledzy,

Spotkał się ktoś z sytuacją gdzie gra sypie się na każdym kroku? Nawet podczas pójścia do ubikacji i nie klikaniu "kontynuuj" FM się crashuje....
Jest jakiekolwiek rozwiązanie na ten problem ?[/quote]

Poczekaj na patcha.

westwest55 Partyzant

0
16.11.2015 18:05    #83
Nie wiem czy tylko u mnie bramki padają po akcjach skrzydłami zero akcji środkiem pola tylko skrzydła .

Slayer666 Partyzant

0
16.11.2015 18:07    #84
[quote="westwest55"]Nie wiem czy tylko u mnie bramki padają po akcjach skrzydłami zero akcji środkiem pola tylko skrzydła .[/quote]

Oczywiście,że nie tylko u Ciebie. To jest zjebany silnik meczowy rybko. Beta była ok ale teraz to nic się nie da zrobić środkiem,same lagi na skrzydła i jeb w pole karne

johny1910 Partyzant

0
16.11.2015 18:39    #85
[quote="romantico"][quote="johny1910"]Drodzy koledzy,

Poczekaj na patcha.[/quote]

Rozumiem, że ktoś ma podobne problemy... ?

Gietz Polski Szef Researchu

Grupa: Moderator
0
16.11.2015 19:03    #86
[quote="SuperZiemniak"]Ciekawostka - czy tylko ja tego nie rozumiem, czy po prostu tłumaczenie robił jakiś pół Polak lub obcokrajowiec, dla którego polski jest drugim językiem?

http://i.imgur.com/NtyKnEz.png

Na mój gust to powinno być tam jakieś określenie w potencjale (szeroki skład, pierwszy skład, wzmocnienie, gwiazda? ), a w obecnych umiejętnościach to już w ogóle powinno być inaczej sformułowane zdanie lub chociaż dorzucone jakieś określenie tak jak powiedziałem w potencjale. Trochę to irytujące, bo nie wiem na kogo wyrośnie.[/quote]
Nie, tłumaczenie robi doktor anglistyki z polskiej uczelni.
Tłumaczenia nie robi się w ten sposób że piszesz sobie teksty w takiej postaci w jakiej pojawią się w grze w formie jeden do jednego. Tłumaczy się moduły, fragmenty zdań - jeżeli to określenie wyglądało inaczej (np. solidnego ligowego pomocnika), a powodowało dziwny zbitek w innym miejscu, to poprawka mogła pogorszyć widok tego ekranu. Dodatkowo, pamiętaj że w języku angielskim nie ma takiej deklinacji jak u nas i wiele tekstów musi być pisanych "na około", co nie utrudnia tego zadania. Nie wiem jak grając w produkt z taką ilością tekstu, który tłumaczony jak z tak dużym wyczuciem można potem napisać że nie wiesz czy robił to Polak czy ktoś dla kogo jest to drugi język - przecież można napisać to normalnie, z jakimkolwiek szacunkiem do czyjejś pracy.

0
16.11.2015 19:09    #87
[quote="johny1910"][quote="romantico"][quote="johny1910"]Drodzy koledzy,

Rozumiem, że ktoś ma podobne problemy... ?[/quote]
Wątpię, byłoby to widoczne na forum SI.
Swoje pliki z crash dumpa możesz wrzucić tutaj: http://commu(...)es-on-PC , najlepiej razem z plikiem z dx diag - wtedy na pewno dostaniesz szybką odpowiedź co powoduje błąd, prawie na pewno leży on po stronie Twojego komputera.

Listę najczęstszych problemów i ich rozwiązań znajdziesz w tym poście:
http://commu(...)10574924

SuperZiemniak Naczelnik Służb Wywiadowczych

0
16.11.2015 19:14    #88
[quote="Gietz"][quote="SuperZiemniak"]Ciekawostka - czy tylko ja tego nie rozumiem, czy po prostu tłumaczenie robił jakiś pół Polak lub obcokrajowiec, dla którego polski jest drugim językiem?

http://i.imgur.com/NtyKnEz.png

Na mój gust to powinno być tam jakieś określenie w potencjale (szeroki skład, pierwszy skład, wzmocnienie, gwiazda? ), a w obecnych umiejętnościach to już w ogóle powinno być inaczej sformułowane zdanie lub chociaż dorzucone jakieś określenie tak jak powiedziałem w potencjale. Trochę to irytujące, bo nie wiem na kogo wyrośnie.[/quote]
Nie, tłumaczenie robi doktor anglistyki z polskiej uczelni.
Tłumaczenia nie robi się w ten sposób że piszesz sobie teksty w takiej postaci w jakiej pojawią się w grze w formie jeden do jednego. Tłumaczy się moduły, fragmenty zdań - jeżeli to określenie wyglądało inaczej (np. solidnego ligowego pomocnika), a powodowało dziwny zbitek w innym miejscu, to poprawka mogła pogorszyć widok tego ekranu. Dodatkowo, pamiętaj że w języku angielskim nie ma takiej deklinacji jak u nas i wiele tekstów musi być pisanych "na około", co nie utrudnia tego zadania. Nie wiem jak grając w produkt z taką ilością tekstu, który tłumaczony jak z tak dużym wyczuciem można potem napisać że nie wiesz czy robił to Polak czy ktoś dla kogo jest to drugi język - przecież można napisać to normalnie, z jakimkolwiek szacunkiem do czyjejś pracy.[/quote]

Fakt, może tekst nie na miejscu i w tym wypadku nie jest to wina tłumaczenia, ale już kilka osób punktowało błędy językowe (pamiętam chyba "sędzi" ). Nie mniej na tyle tekstu to i tak mało błędów, ale trzeba je wypunktować. Może nie w takiej formie jak ja.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 16.11.2015 o godz. 19:15

romantico Partyzant

0
16.11.2015 20:28    #89
[quote="Gietz"][quote="johny1910"][quote="romantico"][quote="johny1910"]Drodzy koledzy,

Rozumiem, że ktoś ma podobne problemy... ?[/quote]
Wątpię, byłoby to widoczne na forum SI.
Swoje pliki z crash dumpa możesz wrzucić tutaj: http://commu(...)es-on-PC , najlepiej razem z plikiem z dx diag - wtedy na pewno dostaniesz szybką odpowiedź co powoduje błąd, prawie na pewno leży on po stronie Twojego komputera.

Listę najczęstszych problemów i ich rozwiązań znajdziesz w tym poście:
http://commu(...)10574924[/quote]

Gietz Twoja wiara w ten produkt zasługuje na szacunek. Tyle zgłoszonych crashów na forum SI , że ciężko się w tym połapać a tu jeszcze zgłaszać swoje. Powtórka z rozgrywki - gracze po wydaniu gry zamieniają się za friko w dział testów ( Ci kasę jeszcze za to biorą), a jak sądzę gdyby gracze mogli mieć narzędzia programistyczne związane z grą, to i by szybciej te babole naprawili.

Przy okazji - wiele osób przewidziało to, co teraz sie dzieje przy wydaniu FM16, jakoś nie widzę magicznego " sorry" ( to kwestia tej obrony przed osądzaniem gry przed jej wydaniem, która w jednej z dyskusji się pojawiła). Wychodzi na to, że nie trzeba było czekać na premierę by rokrocznie przeżywać falę błędów, którymi raczą Nas twórcy.
Gietz - mam nadzieję, że ten cholerny terminarz Ekstraklasy wreszcie zrobicie, bo już zobaczyliśmy babol z Legią! Ile kuźwa można to przerabiać.

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 16.11.2015 o godz. 20:30

0
16.11.2015 21:10    #90
[quote="romantico"]Gietz Twoja wiara w ten produkt zasługuje na szacunek. Tyle zgłoszonych crashów na forum SI , że ciężko się w tym połapać a tu jeszcze zgłaszać swoje. Powtórka z rozgrywki - gracze po wydaniu gry zamieniają się za friko w dział testów ( Ci kasę jeszcze za to biorą), a jak sądzę gdyby gracze mogli mieć narzędzia programistyczne związane z grą, to i by szybciej te babole naprawili.

Przy okazji - wiele osób przewidziało to, co teraz sie dzieje przy wydaniu FM16, jakoś nie widzę magicznego " sorry" ( to kwestia tej obrony przed osądzaniem gry przed jej wydaniem, która w jednej z dyskusji się pojawiła). Wychodzi na to, że nie trzeba było czekać na premierę by rokrocznie przeżywać falę błędów, którymi raczą Nas twórcy.
Gietz - mam nadzieję, że ten cholerny terminarz Ekstraklasy wreszcie zrobicie, bo już zobaczyliśmy babol z Legią! Ile kuźwa można to przerabiać.[/quote]
Ciekawe czy zamienisz forum w śmietnik, jak udało się przy FM15. Nie chcę przykładać do tego ręki, więc odpiszę tylko raz.

Crashe się zdarzają i będą zdarzać. Po tym jak zostają zgłoszone w odpowiedni sposób (plik crasha i dx diag) odpowiedź przychodzi szybko i zazwyczaj okazuje się że miała związek z komputerem użytkownika.
Użytkownicy nie zmieniają się w darmowych beta testerów. Beta testy FMa są bardzo rozbudowane, każdy crash który został zgłoszony w czasie ich trwania został zidentyfikowany i naprawiony.
"Wielu graczy przewidywało to co się stało" - czyli co? Pojedyncze osoby mają problemy ze stabilnym działaniem gry ze względu na brak aktualnych sterowników lub konflikt z antywirusem - SI nie ma na to wpływu, stara się pomagać każdemu kto zgłosi się na forum, więcej nie da się zrobić. Jest jeden błąd ogólny, związany z Alt+Tab, który pewnie zostanie szybko załatany, a którego nie było we wcześniejszym etapie testów. Zobacz na to forum, nie widać tutaj zastępów osób którym gra wywala się, ty z jednego-dwóch postów już robisz aferę, tak samo jak w zeszłym roku.
Terminarz polskiej ligi jest zrobiony na tyle dobrze na ile jest to możliwe. Przy polskim systemie rozgrywek, 37 kolejkach ligowych, 7 spotkaniach w PP, 13 możliwych meczach Ligi Mistrzów, 6 meczach eliminacji do Ligi Mistrzów, 1 spotkaniu w Superpucharze, przerwach na reprezentację dostajesz taką ilość spotkań że gra będzie miała problemy. Daty rozpoczęcia sezonu, rundy, poszczególnych etapów rozgrywek pucharu i ligi są poprawne, daty spotkań w pucharach są stałe, nie ma tutaj zbyt wiele miejsca na poprawki. Btw, nie widziałem screena z problematycznym terminarzem Legii w FM16, nie był zgłoszony w żadnej formie na forum SI, nie było go też chyba na CM Rev.

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.