[quote="Diablo5555"]Witajcie, chciałbym Was zapytać kim zacząć rozgrywkę?
Odpada na pewno Anglia, Francja i Niemcy(nie lubię tych krajów).
Liga obojętne jaka byle by się szybko nie znudziło.
Mam do wyboru ligi z FM'a + te z dodatku Around The World Leagues Megapack for FM16 by Sangue Blu, który jest dostepny na fmscout.com
Może to być nawet jakaś najniższa egzotyczna liga(zacznę bezrobotny i tak).
Dzięki za propozycje.[/quote]
Tu nasuwa się sporo czynników. Jak zaczynasz bezrobotny, a poziom licencji twojego managera jest niski, jak i jego doświadczenia to wiedz, że raczej w najwyższych ligach nie poprowadzisz klubów. To taki wariant. Jak zrobisz swojego managera z najwyższą licencją trenerską i najwyższym doświadczeniem to wtedy niemalże z każdej ligi i z każdego poziomu. Teraz jaką ligę wybrać? Jeśli jesteś ograny w FM to oczywiście polecam tobie hiszpanie, włochy, portugalię, coś ze wschodu europy ukraina, rosja, oczywiście polska. Wypróbowałem też ligę szwajcarii i austrii . Co do zagranicznych czyli nieco bardziej egzotycznych. Grałem brazylijską i argentyńską ligę. Krótkie epizody po sezonie w każdej. Dłuższy epizod miałem w lidze MLS i jak lubisz fajny system rozgrywek z fajnymi przepisami ligowymi to miejsce dla ciebie. System rozgrywki wiosna-jesień a jednym z ciekawostek tej ligi jest draft. Dokładnie to się nazywa MLS SuperDraft. Fajna rzecz. No możesz próbować sił w innych ligach masz sporo do wyboru z tym dodatkiem.
Najnowsze posty