przygotowanie do sezonu

bany 2408 Proletariat

0
04.12.2005, 20:57    Pytanie
mam duzy problem z przygotowaniem zespolu do nowego sezonu.gralem barca i w pierwszym sezonie zdobylem mistrzostwo,lige mistrzow i polfinal pucharu hiszpanii.niestety w drugim sezonie po 12 kolejkach bylem w strefie spadkowej!w lutym bylem na 10 miejscu.moi zawodnicy dostawali baty od kazdego.dodam ze przed sezonem pojechali na dwu misieczny urlop,wg mnie jest to zdecydowanie za dlugo.w poprzedniej wersji byla opcja, ktora pozwalala wysylac zawodnikow na urlop i okres przygotowawczy.teraz chyba jej nie ma.jak ktos ma pewny sposob na przygotowanie zespolu to bede wdzieczny za podzielenie sie tym jak przygotowuje zespol(jak ustawiony trening,jak dlugo itp.)

bany 2408 Proletariat

0
04.12.2005 22:09    #1
w managera gram juz dobrych kilka lat i zawsze gram ok 4-5 sparingow + 2 mecze w superpucharze hiszpanii.taktyka jest dobra(4-4-2)bo zdobylem nia w poprzednim sezonie mistrza i lige mistzow.to musza byc treningi podczas przygotowania do sezonu.intensywnosc ich zwiekszam wtedy wiecej niz podczas sezonu(glownie sile,aerobik a zmniejszam troche technike).

Post pomocny

Hager Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
04.12.2005 22:36    #2
miałem chyba podobna sytuacje, u mnie pomogała mała zmiana taktyki, stara mimio że wprowadziła mnie do 1ligi polskiej i sprawowałe sie w dobrze po penym czasie jakby sie wypaliła cofnołem ofensywnego pomocnika na normalnego środgwego zmieniłem nastawienie na mniej ofensywne i jak w poprzednim sezonie grałem baraż o utrzymanie tak teraz (oczwyscie lekkie wzmocnienia) po 5 kolejkach jestem pierwszy w lidze.

Post pomocny

bany 2408 Proletariat

0
05.12.2005 00:08    #3
tylko ze ja gram barcelona,wzmocnilem kilka pozycji,probowalem zmian w taktyce a i tak kto chcial to ze mna wygrywal!co mecz mialem komentarze ze przewazalem ale przegralem,powinienem latwo wygrac ale...,nieskutecznosc przyczyna porazki itp.teraz gram od nowa troche inna taktyka i zobacze jak mi pojdzie w drugim sezonie,dlatego chcialbym wiedziec jak przygotowujecie zespol (natezenie treningow,jak dlugo ono trwa i kiedy zaczynacie przygotowania)

Post pomocny

Rem-8 Wywrotowiec

Grupa: Moderator
0
05.12.2005 11:42    #4
Zauważyłem, że nie jest to odosobniony problem. To może nie być zależne od nawet samych przygotowan, ale od gry.
Ważne rzeczy to:
- ilość meczów rozegranych przed sezonem (najlepiej 4-5, ale w lipcu, dajmy im wytchnac przed meczami o stawke)
- morale
- kondycja
- zapewnic pilkarzy, ze nadal sa wazni. Np. grajac Wisla Sobolewski byłznudzony w klubie i chciał odejść. Powiedziałem mu, że nie pozwalam mu odejść i pokażę mu, że swoje cele może też w Wiśle osiągnąć. Ku zdziwieniu przeprosil i zgodził się pomóc mi budować zespół.

Wiele może być czynników, próbuj wszystkiego :)

Post pomocny

"Hey kids rock and roll, nobody tells you where to go"

gosc Partyzant

Grupa: Użytkownik
0
21.01.2006 15:45    #5
Nie oszukujmy sie, to kolejny prezent SI, ktory juz chyba byl w poprzednich wersjach FMa, ale teraz zostal "podrasowany". Programisci pewnie nazwaliby to realizmem, ja to nazywam BUGIEM. Bo nie zanotowalem w realnym swiecie pilkarskim takiej prawidlowosci, ze co sezon trzeba przebudowywac taktyke, nawet jesli gra sie ta sama paczka, bo bez tego druzyna wygrywajaca wszystko zacznie wszystko przegrywac, a w najlepszym razie remisowac. A niestety w FM 2006 jest to zelazna zasada, ktora mnie zniecheca do tej gry, bo jak tu budowac zespol, tworzyc mozolnie taktyke pod kazdego gracza, kiedy z zalozenia za rok trzeba bedzie wszystko zmieniac???? Ja obecnie wpadlem w szalenstwo remisow. Z doswiadczenia wiem, ze pewnie predzej czy pozniej skonczy sie to wywaleniem z klubu, bo przestane zajmowac odpowiednie pozycje w klubie. A taktyki nie zmienie, zeby udowodnic sobie i nie tylko, ze FM w tej materii jest skopany. Mam jednak w glebi duszy nadzieje, ze to jednak nie nastapi i wroce do wynikow, jakie osiagalem, a osiagalem calkiem duzo...wygrywalem prawie kazdy mecz.

Post pomocny

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.