Znaczenie kapitana i rozgrywającego

qba27 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
14.10.2006, 19:54    Pytanie
Mam takie dwa krótkie pytania. Jakie znaczenie ma kapitan drużyny i jakiego zawodnika mianować najlepiej na to stanowisko?? To samo jeśli chodzi o rozgrywającego. Gram górnikiem polkowice i jako libero używam Adamskiego, którego umieściłem na pozycji środkowego obrońcy. Dobrze zrobiłem??

manager999 Proletariat

0
14.10.2006 20:01    #1
Odnośnie kapitana to nie zauważyłem żadnych zaleznośi.Jeśli chodzi o rozgrywającego to powinien mieć wysokie parametry kreatywności, błyskotliwości i podejmowania decyzji.Odnośnie libero: sprawdź w zakładce ustawinie i zobacz jak jest wyszkolony do grania na pozycji środkowego obrońcy.

ronnie10 Partyzant

0
14.10.2006 20:04    #2
Moja drużyna kiedy zupełnie nie zwracalem uwagi na wyznaczanie kapitana, nie potrafiła sie podnieść po straceniu jednego-dwóch goli, a jak kapitana dostał zawodnik o najwyższym współczynniku "znaczenie" od razu poadrywał zespół do walki.Ja wyznaczając rozgrywającego, patrzę na atrybuty takie jak; podania,drybling,strzały z dystansu i moze jeszcze wykańczanie akcji i technika ;] A co do Adamskiego to nie wiem, ja Go miałem w Wiśle to grał na lewej obronie, ale jeśli dobrze spisuje się jako libero to czemu nie :D

Grzechoo Hajer Przodowy

Grupa: Ekspert
0
14.10.2006 20:04    #3
Najlepszym na to stanowisko jest zawodnik posiadający wysoką wartość atrybutu "Znaczenie".

Rozgrywający - kreatywność, podania, błyskotliwość.

Czy dobrze zrobiłeś ustawiając Adamskiego jako libero - sezon pokaże.

ronnie10 Partyzant

0
14.10.2006 20:04    #4
Rozgrywajacy powinien miec jeszcze dobre atrybuty błsykotliwość i kreatywność.

rapechuck Trybun Ludowy

Grupa: Moderator
0
14.10.2006 20:11    #5
Gdzieś wyczytałem (jeszcze przy okazji CM01/02), że najlepiej na kapitana dawać zawoników z wysokim współczynnikiem "znaczenie" (influence) i bardzo dobrze by było kiedy mają więcej (bądź tyle samo) niż 24 lata...

Rozgrywający - jw. (znaczy się odpowiedź Członka rządu ;) )

qba27 Partyzant

0
14.10.2006 20:12    #6
aha, no dzieki ale jeszcze jedna kwestia. chce zakontraktowac młodzika z dosc niezłymi atrybutami ale mój asystent "nie uważa żeby zawodnik był dobrym zakupem". jak to rozumieć?? kierowac sie atrybutami czy zdaniem asystenta?? czy jeśli zatrudnie droższego asystenta z lepszymi kwalifikacjami coś sie zmieni??

ronnie10 Partyzant

0
14.10.2006 20:14    #7
Kieruj się atrybutami, przyszłą przydatnością dla drużyny lub/i instynktem, a asystenta zwolnij i nie przejmuj sie Nim ;))

bartex55 Przodownik pracy

0
14.10.2006 20:37    #8
Kapitan: determinacja, znaczenie, najlepiej wszystkie atrybuty mentalne, żeby dać przykład kolegom.

Rozgrywający: kreatywność, podania, błyskotliwość (to co podał Grzechoo), no i jeszcze musi być pracowitość (rozgrywającego ustaw jako wolny elektron)

Asystent nie zawsze trafnie wyraża się o jakimś piłkarzu, tym bardziej grasz klubem z nienajwyższej półki, więc asystent też pewnie nie jest ba wysokim poziomie.
Zawsze lepiej kupic kogoś, a nóż widelec się sprawdzi i zostanie gwiazdą.

czaaareeek Partyzant

0
14.10.2006 23:08    #9
Waleczność !!! Waleczność ludzie !!! To też bardzo ważne dla kapitana. Musi podrywać do walki.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.