[quote="kell1987"][quote="Bateboo"][quote="kell1987"][quote="Bateboo"]Abstrahując już od kwot, zauważyłem, że kontraktowe żądania piłkarzy są podwyższone z uwagi niską reputacją klubu. Aby zachęcić zawodnika do przyjścia do naszego klubu musimy wyłożyć konkretną kasę.[/quote]
a jak mamy wysoką reputację to tez żada konkretnej sumy, bo przecież sobie polepsza i jak powiedzy przychodzi z jakieś ligi Czarnogórskiej i zarabia tam 2 tys zł, do ligi polskiej to będzie chciał 8-16 tys.[/quote]
Nie zgodzę się do końca, bo czymże jest liga polska (z całym szacunkiem). Nie mówię, że zawodnik przechodząc do lepszego klubu, nie zażąda podwyżki, ale inna kwota wynagrodzenia minimalnego, na który zgodzi się zawodnik będzie w Barcelonie, a inny w Santos Świebodzin.[/quote]
ja też się do końca nie zgodzę, bo z Santosem Świebodzin nie podejmnie w ogóle rozmów,
Wracając jednak do tego zawodnika z ligi Czarnogórskiej to możesz mi wierzyć, że jak dostanie ofertę z Lecha i z Barcelony, to kwota wynagrodzenia będzie różna i od Barcelony będzie żadał tej wyższej kwoty, mimo, że reputacja nie porównywalnie większa.[/quote]
Szanuję Twoje zdanie, dlatego napisałem, że nie do końca się z tym zgodzę, czyt. mam inne zdanie na ten temat. Nie mówię, że tak jest w każdej sytuacji. Wielokrotnie byłem świadkiem, sytuacji, w której, zawodnik wybierał gorszą finansowo ofertę kontraktu z klubu o wyższej renomie. Stąd mogą brać się wysokie wymagania zawodników. Dodatkowo zwróć uwagę, że wziąłem pod lupę sytuację, w której występuję zgoda zawodnika na różne oferty, z różnych klubów, o różnej reputacji, a nie to, że zawodnik przechodząc do innego klubu chce więcej zarabiać niż dotychczas.
// Edytowano 1 raz, ostatni raz 10.12.2015 o godz. 15:53
Najnowsze posty