[quote="Pucek"]I jeszcze jedno: jestem ogólnie rozczarowany, że Piotr Sebastian, po tylu skandalach, po tylu obelgach i po takim traktowaniu ludzi przez Mahdiego nadal z nim współpracuje.
Jednym z oczekiwań Piotra wobec sceny i FM Rev była zmiana sposobu komunikacji z użytkownikami. A jak z użytkownikami komunikuje się Mahdi? To najgorszy przykład z możliwych. Mam nadzieję na refleksję w tym zakresie.[/quote]
Twoja nadzieja została spełniona, choć Twe rozczarowanie sugerowałoby, że podzielam wspomniany sposób komunikacji, a tak nie jest. To, że nie biorę aktywnego udziału w roztrząsaniu tej kwestii wynika z ugruntowanego przekonania, że dyskurs tego typu prowadzony w znanych mi formach ma wyłącznie akademicki charakter. A to, że potrafię rozmawiać i pracować z ludźmi, którzy nie potrafią rozmawiać i pracować z innymi ludźmi, poczytuję sobie za walor, a nie mankament. Nie dość na tym. To, że dwóch sąsiadów wydziera się na siebie pod moimi oknami, nie uzasadnia jeszcze odmowy w udzieleniu któremukolwiek z nich pomocy, czego w ostatnich tygodniach kilku członków naszej społeczności było świadkiem.
Zapewniam wszakże, że refleksja na powyższy temat towarzyszy mi stale, a brak asertywności Mahdiego widoczny w niektórych jego wypowiedziach jest przedmiotem mojej krytycznej oceny. Czyni on to jednak na własny rachunek i we własnym imieniu. Ja odpowiadam za własną postawę. Jeżeli wobec mojej postawy, czy moich wypowiedzi istnieją jakieś krytyczne opinie, z przyjemnością ich wysłucham, skonfrontuję z własnym spojrzeniem i podejmę uprzejmy dialog. Do tego czasu zarzut o cieniu słabego drzewa padającym na me silne jeszcze ramiona, pozwalam sobie odłożyć na półkę z młodzieżową beletrystyką.
[quote="robal15"]A to nie będzie współpracy pomiędzy fmrev oraz centrumpl? Rozmowy już trwają podajże tyle co budowa zapory w Świnnej Porębie
[/quote]Impasu w naszych rozmowach nie ma. Trwają i mają się dobrze, a z każdą kolejną wymianą zdań nasze stanowiska się zbliżają. Rzeczywiście ostatnio tempo naszych rozmów nieco spadło, ale składam to na karb braku czasu oraz zajęć "pozawirtualnych". Spodziewam się wszak, że najbliższe dni przyniosą i w tej kwestii odmianę. Pozdrawiam budowniczych rzeczonej zapory, wspominając z rozrzewnieniem znaczną część dzieciństwa spędzonego nad Skawą w Makowie Podhalańskim.
Najnowsze posty