Polska Scena FM

romantico Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
12.03.2016 11:58    #1021
[quote="Bolson"]Z tego co wiem takiej aplikacji nie było.[/quote]
Ano tak, aplikowałem do redakcji wSieci....wiem na co mnie stać (teorie spiskowe). Na redakcję cmrev jestem za cienki :-)

IamTheSwarn Partyzant

0
12.03.2016 13:33    #1022
Cóż, ja się na żadne ograniczenia nie godziłem, co kilkukrotnie powtórzyłem. Jeszcze odniosę się do wypowiedzi na MFM, Czy Aga mówi do ściany? Nie wiem, jak tak to może mieć problemy, ja jak kiedyś się napiłem w liceum mocno to gadałem z drzewem, proszę mnie nie angażować w pańskie problemy rodzinne. Czy myślę, że mogę was ignorować? Myślę, że tak. Gdybym miał reagować na 1/4 przejawów głupoty, nie starczyłoby mi czasu na jedzenie i spanie. I nie myślę, że mogę wprowadzać swoje zasady, po co mi to? Mimo wszystko staram się przestrzegąć regulaminy, a jakieś durne akty łaski? Toż to kpina. Powtarzam, zmieńcie nazwe na mistrzostwa wyznawców mahdiego, to nawet nie uświadczysz tam skrawka mojego komentarza. Ale w mistrzostwach polski zamierzam wystartować. Proszę o sprawiedliwą jurysdykcje dokonaną przez osobę nr 1. na stronie, oraz pominięcie sympatii czy antypatii. Rozumiem, że jak czasem trafi się ktoś wykształcony, na tej stronie, posiadajacy własne zdanie, to jest problem, ale mogę obiecać, że żadnych marnych blogów nie będę komentował ;) interesuje mnie tylko RM

Brudas Socrealista

Grupa: Administrator
0
12.03.2016 15:55    #1023
[quote="IamTheSwarn"]Cóż, ja się na żadne ograniczenia nie godziłem, co kilkukrotnie powtórzyłem. Jeszcze odniosę się do wypowiedzi na MFM, Czy Aga mówi do ściany? Nie wiem, jak tak to może mieć problemy, ja jak kiedyś się napiłem w liceum mocno to gadałem z drzewem, proszę mnie nie angażować w pańskie problemy rodzinne. Czy myślę, że mogę was ignorować? Myślę, że tak. Gdybym miał reagować na 1/4 przejawów głupoty, nie starczyłoby mi czasu na jedzenie i spanie. I nie myślę, że mogę wprowadzać swoje zasady, po co mi to? Mimo wszystko staram się przestrzegąć regulaminy, a jakieś durne akty łaski? Toż to kpina. Powtarzam, zmieńcie nazwe na mistrzostwa wyznawców mahdiego, to nawet nie uświadczysz tam skrawka mojego komentarza. Ale w mistrzostwach polski zamierzam wystartować. Proszę o sprawiedliwą jurysdykcje dokonaną przez osobę nr 1. na stronie, oraz pominięcie sympatii czy antypatii. Rozumiem, że jak czasem trafi się ktoś wykształcony, na tej stronie, posiadajacy własne zdanie, to jest problem, ale mogę obiecać, że żadnych marnych blogów nie będę komentował ;) interesuje mnie tylko RM[/quote]

Zachowujecie się jak jakieś rozpieszczone dzieciaki. Na ogół wieszam koty na Adze i Mahdim, ale przy Waszych banach mają rację. Od samego początku wiedzieliście na jakich zasadach wracacie. Nikt się Was kurwa nie pytał czy się zgadzacie. Pojawiając się tam ponownie zaakceptowaliście warunki (spierdolone, bo spierdolone, ale czy po takich ludziach oczekuje się że wymyślą coś mądrego?), bo inaczej byście się tam kurwa nie pojawili. Mogliście mieć godność i nie wracać (szacunek Bols), mogliście mieć cel jak romantico (szacun romantico) i mogliście być pojebani a później płakać jak dzieci co także Wam się kurwa udało. Moje gratulacje

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 12.03.2016 o godz. 15:57

IamTheSwarn Partyzant

0
12.03.2016 16:10    #1024
Ja niczego nie widziałem, o żadnych warunkach, cóż to za dziwne insynuacje? Chcę brać udział w rozgrywce mistrzów, razem z romantico bierzemy 2 pierwsze miejsce i mam prawo wyrazić swoją opinie na temat błedów w regulaminie, a że niektórzy mają problem z zarządzaniem stroną. Zresztą ja już kiedyś napisałem, to nie jest tragedia, to jest komedia i tego będę się trzymal

Brudas Socrealista

Grupa: Administrator
0
12.03.2016 17:00    #1025
[quote="IamTheSwarn"]Ja niczego nie widziałem, o żadnych warunkach, cóż to za dziwne insynuacje? Chcę brać udział w rozgrywce mistrzów, razem z romantico bierzemy 2 pierwsze miejsce i mam prawo wyrazić swoją opinie na temat błedów w regulaminie, a że niektórzy mają problem z zarządzaniem stroną. Zresztą ja już kiedyś napisałem, to nie jest tragedia, to jest komedia i tego będę się trzymal[/quote]

Yhym czyli nic nie wiedziałem tak o wszedłeś sobie na wiadomą stronę i pomyślałeś "O może mogę już pisać...o mogę....ale fajnie...."
Pomijając, że udzielasz się w tym temacie i było 3124 postów (nie że liczę) dotyczących aktu.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 12.03.2016 o godz. 17:04

romantico Partyzant

0
12.03.2016 17:07    #1026
Brudas, co tam brutalnie obchodzisz sie z Kirą oraz Puckiem, aż bluzgi zobaczyłem a co już coś. Nie wiem czym zasłużyłem tym tekstem "szacun" ale thx.

IamTheSwarn Partyzant

0
12.03.2016 18:04    #1027
Dokładnie tak było, skacząc z radości rozbiłem sobie głowę.

GokuSSJ25 Partyzant

0
12.03.2016 22:21    #1028
Całkiem lubię red. R. Steca. Poplagiatuję trochę :)
Czy do zakończenia 2giej edycji RM:
1 Romantico zostanie wykluczony z konkursu?
2 P. Sebastian "odetnie" się od RM?
3 Zmieniony zostanie szef RM Team?
4 K. Cłapa zarejestruje się na MFM?
5 Nasci wyłapie bana na cmrev?
6 Zgłosi się kontrkandydat na gospodarza?
7 Ów kontrkandydat zostanie zdyskwalifikowany?
8 Brudas się umyje?
9 Kassi "zjedzie" Mahdiego live?
10 Nestea przestanie pić?
Nagród nie ma bo w złotówkach zarabiam. Odpowiadać nie musicie. Czytać też nie.

romantico Partyzant

0
12.03.2016 23:29    #1029
[quote="GokuSSJ25"]Całkiem lubię red. R. Steca. Poplagiatuję trochę :)
Czy do zakończenia 2giej edycji RM:
1 Romantico zostanie wykluczony z konkursu?
2 P. Sebastian "odetnie" się od RM?
3 Zmieniony zostanie szef RM Team?
4 K. Cłapa zarejestruje się na MFM?
5 Nasci wyłapie bana na cmrev?
6 Zgłosi się kontrkandydat na gospodarza?
7 Ów kontrkandydat zostanie zdyskwalifikowany?
8 Brudas się umyje?
9 Kassi "zjedzie" Mahdiego live?
10 Nestea przestanie pić?
Nagród nie ma bo w złotówkach zarabiam. Odpowiadać nie musicie. Czytać też nie.[/quote]

Bana już wyrwałem i jestem dodatkowo mianowany do miana "przykładu'". Powody - zajrzyjcie.

Piotrze Sebastianie, Kassi proszę Was jako współorganizatorów o interwencję. Taka postawa wydawcy szkodzi samej rozgrywce oraz Waszym serwisom.
Ze względu, że nie mam możliwości napisania tego na stronie MFM - Beta Regulaminu oraz pewnie finalna wersja regulaminu będzie zawierała najważniejszy bład - brak danych Organizatora w postaci adresu, danych identyfikacyjnych Organizatora.
Co w sytuacji, gdy Organizator nie wypłaci nagrody? Jak dochodzić roszczeń na drodze cywilnej gdy nie będzie się znało adresu, bo ostatni finał był w motelu organizowany.

Kodeks cywilny:

Art. 919 k.c. Obowiązek przyznania przyrzeczonej nagrody

Art. 919.

§ 1. Kto przez ogłoszenie publiczne przyrzekł nagrodę za wykonanie oznaczonej czynności, obowiązany jest przyrzeczenia dotrzymać.
§ 2. Jeżeli w przyrzeczeniu nie był oznaczony termin wykonania czynności ani nie było zastrzeżenia, że przyrzeczenie jest nieodwołalne, przyrzekający może je odwołać. Odwołanie powinno nastąpić przez ogłoszenie publiczne w taki sam sposób, w jaki było uczynione przyrzeczenie. Odwołanie jest bezskuteczne względem osoby, która wcześniej czynność wykonała.

Art. 920 k.c. Podział nagrody

Art. 920.

§ 1. Jeżeli czynność wykonało kilka osób niezależnie od siebie, każdej z nich należy się nagroda w pełnej wysokości, chyba że została przyrzeczona tylko jedna nagroda.
§ 2. Jeżeli była przyrzeczona tylko jedna nagroda, otrzyma ją osoba, która pierwsza się zgłosi, a w razie jednoczesnego zgłoszenia się kilku osób – ta, która pierwsza czynność wykonała.
§ 3. Jeżeli czynność wykonało kilka osób wspólnie, w razie sporu sąd odpowiednio podzieli nagrodę.

Art. 921 k.c. Publiczne przyrzeczenie nagrody

Art. 921.

§ 1. Publiczne przyrzeczenie nagrody za najlepsze dzieło lub za najlepszą czynność jest bezskuteczne, jeśli nie został w nim oznaczony termin, w ciągu którego można ubiegać się o nagrodę.
§ 2. Ocena, czy i które dzieło lub czynność zasługuje na nagrodę, należy do przyrzekającego, chyba że w przyrzeczeniu nagrody inaczej zastrzeżono.
§ 3. Przyrzekający nagrodę nabywa własność nagrodzonego dzieła tylko wtedy, gdy to zastrzegł w przyrzeczeniu. W wypadku takim nabycie własności następuje z chwilą wypłacenia nagrody. Przepis ten stosuje się również do nabycia praw autorskich albo praw wynalazczych.

Organizator będzie żądał podania swoich danych ( np. w celu wyegzekwowania należności gdy ktoś zrezygnuje po upływie regulaminowych 14 dni). A jak ma dochodzić swoich praw uczestnik?

Odsyłam do przykładowych regulaminów:
http://regio(...)oducenta
http://romet(...)amin.pdf

edit: Starałem się pomóc swoją wiedzą, jednak deklaracje "że winy zostały wybaczone" i akt dobrej woli są tylko wytworem wyobraźni. Skriny z grudnia, jakieś zaszłe kwestie oraz niechęć do cmrev przeważa w zachowaniu wydawcy. Kilka osób uważało, w tym Ty Piotrze i Kassi, że moje sugestie są dosyć trafne, jednak dla wydawcy to tworzenie bałaganu i megalomania.
Jest mi przykro, że tak traktuje się uczestników sceny, którzy wykazują dobrą wolę by RM była transparenta i wolna od nieścisłości, przede wszystkim na polu prawnym.

// Edytowano 4 razy, ostatni raz 12.03.2016 o godz. 23:42

romantico Partyzant

0
12.03.2016 23:55    #1030
Jeszcze inna kwestia o której chcialbym rzec Piotrze ( nie mam maila) - mam nadzieję, że redakcja wybaczy.

Regulamin nie określa do kiedy mają być te nagrody wypłacone oraz w jakiej formie ( jest tylko wysokość). To też kolosalny błąd regulaminu. Termin i forma zapłaty, to obowiązkowe postanowienia umowne.
Już chyba nie muszę tłumaczyć, dlaczego ważne jest publikowanie Regulaminu, jak jest twierdzone, nie było takiego zamiaru.
Pozdrawiam.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution