Spolszczenie do FM 2011- tylko u nas!

A. De Raph Wicepremier Rewolucji

Grupa: Administrator
Poziom ostrzeżeń: 0
0
09.08.2008 19:53    #221
jak napisał brutalny_kazik. jesli nabywasz towar, o którym masz świadomość, ze pochodzi z kradzieży, to jesteś paserem. Paserstwo jest również przestępstwem.
"O czwartej czterdzieści osiem
gdy odwiedzi mnie desperacja
powieszę się
wsłuchana w oddech Osoby, którą kocham"
Sarah Kane - 4.48 Psychosis

Moje Depesze - czytajcie, oceniajcie, komentujcie!

hadaszyszek Partyzant

Grupa: Użytkownik
0
09.08.2008 20:06    #222
Hmm... zgoda, no ale zawsze możesz wmówić policji, że nie wiedziałeś, że to pochodzi z kradzieży, nie wiesz co to jest torrent, nie wiesz nic :P. Po prostu ściągłeś z neta, bo ci to kumpel powiedział, a że nie wiedziałeś, że jest to nielegalne, za to cię nie mają prawa skazać. Bo niby skąd mogą sprawdzić czy mówisz prawdę czy nie? Na wykrywaczu kłamstw : za 20 lat. Ale ta teza, przyznaję, jest trochę głupia. Powiedziałem, jak to wygląda ze strony prawnej, nie pomyślałem o paserstwie. Wiecie co jest napisane na opakowaniu modemu NTP?
Jeden z punktów : "Ściągaj pliki z internetu, kiedy chcesz, bardzo szybki internet!" . Czy jakoś tak. A, że z Net'em masz do czynienia po raz pierwszy, jesteś kompletnym zacofańcem w świecie techniki i chciałeś mieć grę - spojrzałeś na opakowanie. Napisałeś tam w google'ach, wyszukało ci jakiś serwis z którego ściągasz torrenta. Pobrałeś go, potem za pomocą programy, go pobierasz. W tej sytuacji, nie mogą ci zarzucić paserstwa, chociaż takich ludzi, którzy tak robią jest bardzo mało i jak już wcześniej wspomniałem. Ta teza jest raczej głupia :). O paserstwie nie pomyślałem - fakt. Zwracam honor (napisałem tylko to, jak to wygląda ze strony prawa, ściąganie pliku - jednocześnie nieświadomość, że to jest nielegalne)

Grzechoo Hajer Przodowy

Grupa: Ekspert
0
09.08.2008 20:16    #223
[quote]że nie wiedziałeś, że to pochodzi z kradzieży, nie wiesz co to jest torrent, nie wiesz nic :P[/quote]

Nieznajomość prawa nie tłumaczy cię z jego złamania. Nawet chyba po łacinie ktoś kiedyś to ładnie ujął...

A. De Raph Wicepremier Rewolucji

Grupa: Administrator
0
09.08.2008 20:17    #224
nieznajomość prawa nie zwalnia od jego przestrzegania, to stara jak świat zasada. więc Twoje argumenty są całkowicie - jak to się trywialnie mówi - z dupy.

Edyta mówi, ze mnie juz kolega Grzechoo ubiegł, jak miło mieć jednomyślność w rządzie :)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 09.08.2008 o godz. 20:18

"O czwartej czterdzieści osiem
gdy odwiedzi mnie desperacja
powieszę się
wsłuchana w oddech Osoby, którą kocham"
Sarah Kane - 4.48 Psychosis

Moje Depesze - czytajcie, oceniajcie, komentujcie!

brutalny_kazik Żołnierz frontu ideologicznego

0
09.08.2008 20:25    #225
[quote=hadaszyszek] ściągłeś [/quote]

Taaa,ściągłem ...

MiKa Młody aktywista

0
12.08.2008 23:38    #226
[quote=Grzechoo]A możesz mi wskazać miejsce, w którym jest napisane, że nie mamy nic przeciwko crackom i piratom? [/quote]

A jakie jest wasze stanowisko w sprawie cracka, który zwalnia od potrzeby wkładania płytki (oryginalnej) do napędu lub tworzenia obrazu płyty? Ja gram na obrazie - mam sporo wolnego miejsca na HDD.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 12.08.2008 o godz. 23:38

M8_PL Sumienie Narodu

Grupa: Ekspert
0
13.08.2008 00:12    #227
Jeżeli masz oryginalną płytę to graj sobie nawet i na grzebieniu.
"Każdy musi w coś wierzyć. Ja wierzę, że strzelę sobie kolejne piwko."

pankracy1234 Partyzant

0
19.08.2008 18:33    #228
panowie powiem tak piraci sa i beda:/ na ten problem niestety nie mamy wplywu tak jak ktos wczesnie wspomnial ludzi poprostu na to nie stac i tyle;p faktem jest tez ze sa tacy co wola inaczej zainwstowac pieniadze zydzac na nasz kochany fm no ale wtedy nie mamy doczynienia z prawdziwymi maniakami dlatego uwazam ze nie mozna walic wszystkich do jednego wora;] rozni sa ludzie a na to poradzic nima jak. ja osobiscie piractwa nie pochwalam ale tez go nie probuje zwalczac.
Ps. obywatel jest wlasnoscia panstwa ;]

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
19.08.2008 18:50    #229
Ale jeżeli piractwo będzie tępione to będzie ich coraz mnie.Mnie się wydaje ,że chyba właśnie taki cel mają admini cmrev.com .
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

fbd Młody aktywista

0
19.08.2008 22:43    #230
I prawidłowo !
The colors of a rainbow, so pretty in the sky!

Ludzie, uśmiechnijcie się!

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.