Witajcie,
Posiadam FM-a 2016, 2015 oraz 2011. Planuję zakupić najnowszego 2017, ale kupując go muszę zainwestować sporo w nowy sprzęt bo aktualny już nie da rady (FM 2016 ledwo ciągnął). Jednym z głównych warunków które mnie przekonają do takiej inwestycji jest fakt czy w FM 2017 „Reputacja kraju” oraz „Poziom juniorów kraju” jest stała jak w poprzednikach czy zmienia się wraz z osiągnięciami zespołów ligowych/reprezentacji. Czy ktoś może wie czy w najnowszym FM te stałe się zmieniają?
W FM 2016 Reputacja naszego kraju wynosiła 6250 i bez względu czy reprezentacja wygrała mistrzostwo świata czy też kompletnie nic nie osiągnęła czy klubem wygraliśmy kilka razy PM czy odpadamy ciągle w pierwszych rundach eliminacji reputacja się nie zmienia.
Tak samo jest z poziomem juniorów który dla naszego kraju wynosił 94 i bez względu czy z najgorszej bazy juniorów zrobimy najlepszą to ten poziom jest bez zmian. I według tego poziomu wyszukują nam zawodników. Dostajemy wtedy juniorów nieco lepszych, ale bez szału. Przykładowo gdyby ten współczynnik wynosił 200, a mielibyśmy najgorszą bazę to juniorów byśmy pozyskiwali lepszych niż przy najlepszej bazie, a współczynniku 50. W rzeczywistości ten współczynnik też się zmienia ponieważ mamy coraz więcej dzieciaków które już od najmłodszych lat zaczynają trening mamy coraz lepsze szkolenie i to w realu zaczyna procentować. Dla mnie ten współczynnik nie powinien w ogóle istnieć, jedynie powinna być brana pod uwagę liczba ludności kraju która dawała by procentowe szanse na lepszego zawodnika w akademii.
W recenzji FM-a 2017 nic nie jest wspomniane czy te stałe są już zmiennymi. Ale może jak ktoś już testuje nowego FM-a to zauważył taką zmianę? Jeśli faktycznie twórcy by to zmienili to na 100% kupuję nowy sprzęt i FM17, a jak nie to zostanę przy FM16 na razie.
Grając w tą grę chciałbym się skupiać nie tylko na własnym klubie, a na całej lidze. Osiągając bardzo dużo jednym klubem pozostałe w lidze powinny gonić mój poziom i wszystko powinno się zmieniać.
Jeśli nie mam racji to zwróćcie mi uwagę być może też coś źle wytłumaczyłem, ale myślę, że zrozumiecie o co mi chodzi.
Pozdrawiam
Łukasz
Najnowsze posty