Moim zdaniem , gra niedopracowana . Źle , silnik meczowy niedopracowany , pozostawiający wiele do życzenia .
Zaczynając od bramkarzy , po co w ogóle są jeżeli pożytek z nich marny . Strasznie łatwo padają bramki , ze strony przeciwnika . Ile razy moja frustracja osiągnęła poziom wrzenia , gdy widząc słaby strzał napastnika myślę sobie uff po akcji , obroniłem się , a tu nagle od "bramkarza" wpada do siatki . Tylko zdrowy rozsądek nie pozwolił mi roz***ac monitora
. Druga sprawa to obrońcy , ich pasywna gra w odbiorze , przy ustawieniach pressingu oraz agresywności mnie po prostu doprowadza do szału . Kolejni to pomocnicy , jak można mieć polecenia taktyczne utrzymanie piłki oraz najkrótsze podania z możliwych , i prowadzić piłkę w zupełnie bezsensowny sposób gdy widać jak na dłoni lepiej ustawionych partnerów . Kolejna sprawa , to strasznie miały być poprawione akcje z boku boiska , a konkretniej wrzutki , nie miało być już tak dużo bramek - niestety , nie widzę żadnej poprawy , okey umówmy się minimalna jest , ale trudno zauważalna . Następnie , bardzo mało meczy jest z zachowaniem czystego konta , niestety .. choćbym dwoił się i troił w obronie prędzej czy później stracę tą cholerną bramkę . I ostatni minus (chyba) to taki , że raz na jakiś czas zdarzają się wyniki już nie piłkarskie , a hokejowe i to niestety nie tylko w moich meczach a także u "komputera?" . Plusy są takie , że powoli wprowadzane są akcje bardziej kombinacyjne i miłe dla oka , i coraz ładniejsze bramki . Duży plus to też taki ze rzut wolny zza pola karnego nie oznacza już w 80 % bramki (jak to było w 15) . Okey to są moje spostrzeżenia co do silnika meczowego , podkreślam MOJE . Na pewno o wielu rzeczach zapomniałem , ale pisze to na gorąco to co ujrzałem przed chwileczką w mojej karierze .
Ale już dość o silniku , teraz kolej na interfejs , jak co nowego FM'a po pierwszym uruchomieniu , przynajmniej tydzień przyzwyczajam się do wyglądu i zachowań innych managerów . Minus to na pewno ceny zawodników - dużo chcą , a mało dają . Choć wyjątkami są zawodnicy wystawieni na listy transferowe , tu można upolować niezłego dzika , za promocyjną cenę - to fakt . Temat naukowców oraz analityków pominę bo nie wiem za bardzo "o co kaman" . Nie wiem co jeszcze mogę napisać , już nic nie wpada mi do głowy .
Jak na chwilę obecna nie żałuję wydanych 35£ , lecz jak to mówią "szału nie ma" . Mam nadzieję ze wyjdzie jakaś aktualizacja , bo na dłuższa metę taka gra bardziej męczy niż daje przyjemności . To jest tylko i wyłącznie moja opinia na temat FM'a 17
Gdzieś musiałem wylać swoje żale , przepraszam i dziękuję
Najnowsze posty