Strona

FM 2017 - wrażenia i dyskusja

shaqoore Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
22.11.2016 10:27    #311
To dziwne bo ja uważam wprost przeciwnie. Rynek transferowy jest bardzo ożywiony. Prowadzę Ajax i co okno dostaję po 3-5 ofert za czołowych graczy. Wystarczy, że przez 1 rundę gracz "zabłyśnie" i już kluby chcą go wyjąć ode mnie. Bardzo mi się to podoba.

Slayer666 Partyzant

0
22.11.2016 13:27    #312
No w Ajaxie to o to nie trudno,tam masz dzień dobry 3-4 gorących wonderkidów,których chce pół europy,mi chodzi o np talenty z argentyny,które po roku-dwóch wymiatania w mojej drużynie dostawały oferty po 25-30 mln,teraz w ogóle tego nie ma,przez całe okienko tylko Monaco było lekko zainteresowane Rodrigo Bentancurem,w fm 2016 to praktycznie co okienko chciało go pół premeri league,mam w druzynie Aktasa,17 latek,wymiata w pierwszym zespole i poza groszami od Borussi to nikt go nie obserwuje,wystarczy zobaczyc jakie jest parcie na każdego nastolatka,kótry zagra kilka swietnych meczy w dorosłej druzynie

wislak87 Partyzant

0
23.11.2016 09:54    #313
To co mnie dziwi to dziwnie niska frekwencja na meczach.

Jestem liderem, mało porażek i remisów a na station potrafi mi przyjść poza meczami z Lechem, Legią i Cracovią czasami nawet 8 tyś widzów, najczęściej ok 12 tyś... nie wiem, ale coś to chyba za nisko jak na Kraków.

Druga rzecz - w lutym 2017 r. wygasł mi w Wiśle sponsor i obecnie przy tak niskiej frekwencji budżet leci na łeb na szyję. Ale na to nie ma wpływu, jest jakaś metoda która przyciąga sponsorów? Z tego co kojarzę, to chyba nie...
Albo radę damy, albo jak tynk odpadamy.

Elder Partyzant

0
23.11.2016 22:30    #314
Ostatnio mam wrażenie że jest coś nie tak ze spalonymi, tak bezsensownie nieuznanych bramek dawno nie widziałem. przykład z przed chwili: ofensywny pomocnik strzela z przed pola karnego piłka wpada do siatki ale gola nie ma bo napastnik który nawet nie musnął piłki był na spalonym, trochę to dla mnie dziwne.

wislak87 Partyzant

0
23.11.2016 23:26    #315
No dużo tego ''gwiżdżą" - ja rozumiem że niby abosrbuje ale... coś za często.

Darein Partyzant

0
24.11.2016 00:25    #316
No te spalone dziwne tez mi się trafiały a co do transferów to jak grałem Palermo to opchnąłem bentivegne za 29 mln euro z bonusami ale np jest tam napastnik węgier balogh zająłem 4 msc w lidze a ona dał 10 bramek w 20 meczach ocena średnia 7.20 i nikt go nie chce nie mówie żeby tyle samo co za bantivegne żeby mi dali bo on miał 15 asyst i 8 bramek w 30 paru meczach ale koleś który ma 20 lat i strzela 10 bramek w jednej z lepszych lig swiata na pewno czyjąś uwage by przykuł i za jakieś 5-10 milionów mógłby iść gdzieś . Dodatkowo wkurza mnie jak ciągle dostaje oferty nienegocjowalne za smieszną kase a ja taka daje to zawsze odrzucają i muszą się targować

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 24.11.2016 o godz. 00:27

slaviozo Partyzant

0
24.11.2016 09:54    #317
Ja póki co 10 kolejek Valencią :) Denerwowały mnie co rusz zapytania o jakiś Juniorków ale przynajmiej wiem gdzie są HOT talenty bez wchodzenia w rezerwy. Terminarz kosmiczny 1 mecz z Espanyolem moja taxa ofensywna i dostaje 4-1 ine reagowałem na podpowiedzi Asystenta. 2 mecz z Realem taksa bardziej wyważona żeby nie mówić defensywna. Reagowałem poleceniami krycia presinngiu itp Wynik 1-1. Dla mnie jest oki widać że dużo dają taxy mimo że można je kreować w zasadzie samemu przy podpowiedziach Asystentów/Trenerów. Fakt taki że wolno się uczą taktyki ale wydaje mi się że to zależy od ilości poleceń. Jako 2 taxe mam wczytaną 4-4-2 bez dużej ilości poleceń i pod kątem nauki mimo że jej nie stosuje póki co w meczach idzie znacznie szybciej. Dla mnie trochę za dużo transferów w topowych klubach ten pierwszy sezon powinien być mocno ograniczony bo po co aktualne składy jak 1 kolejkę gra już zaciąg nowych grajków. Szczególnie Anglia robi parcie na Włochy czy Hiszpanie. Minusów jak narazie brak bo i z 5 sezonów trzeba pograć chociaż już widzę że poziom trudności jest spory. Jak to mówi Tomek Hajto to są te detale i trzeba zwracać uwagę i szybko reagować ;)

wislak87 Partyzant

0
24.11.2016 10:08    #318
@slaviozo

to co piszesz, trzeba grać z drużyną, reagować na wszystko - to jest mega i daje rezultaty.

Gra się nie nudzi.

Po 1 sezonie jednak te media społecznościowe już mnie nie ciekawią, na początku czytałem ale teraz w zasadzie ''spacjuje" dalej.

mumciu Partyzant

0
24.11.2016 10:48    #319
witam. nie wiem co się ze mna (moimi klubami dzieje). pograłem sobie troszkę Lechem i Feyenoordem.....i do stycznia bardzo fajnie, dużo ciekawych meczów, dominacja, posiadanie piłki, wysokie miejsce.........natomiast w lutym/styczniu zaczyna się regres i to mega regres.......zdarzają się mecze bez celnego strzału, outsiderzy mnie dominują, brak skuteczności i większość meczy w dupę.......
ma ktoś na to pomysł?

wislak87 Partyzant

0
24.11.2016 11:09    #320
wygląda na okres przygotowawczy...

nie wiem może za mało sparingów, może za dużo... może nieodpowiedni poziom rywali... Ale regresy formy się zdarzają.
Najczęściej właśnie po zimie miałem problem (nie tylko w tej edycji).

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.