Polska Scena FM

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
Poziom ostrzeżeń: 0
0
12.01.2017 20:14    #1941
W sumie cieszę się, że będzie trzecia edycja, bo może do trzech razy sztuka. Może będzie więcej Football Managera i rywalizacji menedżerów niż kwasu. Są też jakieś doświadczenia z poprzednich edycji, które można dobrze wykorzystać. Też cieszę się, że Mahdi ma możliwość udzielania się tutaj i udziela się na tematy związane z Football Managerem czy piłką nożną, bo do tego głównie służy ten serwis. Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

mahdi Wróg ludu

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 3
2
12.01.2017 22:08    #1942
Przepraszam za niedogodności związane z pracami, które były wykonywane dziś na moim portalu.

Co do 3. edycji turnieju - postaram się informować na bieżąco i zachęcam do udziału; 3 Rozgrywka Mistrzów będzie z pewnością najtrudniejsza z dotychczasowych:-)

Zaczynamy w momencie ukazania się zimowej łaty.

Ogólnie przemyślałem wiele rzeczy i stwierdziłem, że to naprawdę niezbyt ciekawie wygląda, że gra, która jest rozrywką dzieli, a nie łączy... I ponoć nikt tu nie jest bez winy....

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 12.01.2017 o godz. 22:08

Lucas. Partyzant

0
13.01.2017 01:18    #1943
Mahdi, skoro wróciłeś w pokojowych zamiarach, to mam pytanie. Jak już wcześniej pisałem, bardzo podobała mi się RM2, może nie od strony organizacyjnej, która była mega chaotyczna i momentami niepotrzebnie agresywna z twojej strony, ale niektóre kariery były bardzo ciekawe i przyznam, że spędziłem troszkę czasu na śledzeniu ich, można nawet powiedzieć, że miałem swoich faworytów. Niemniej, moje pytanie sprowadza się również do poprzedniego posta w tym temacie.

Mianowicie chciałbym poruszyć temat sponsoringu. Wielokrotnie narzekałeś, że znalezienie sponsora jest niemożliwe i nie ma takich osób, które za reklamę w RM wyłożyłyby odpowiednią kwotę pieniędzy na organizację czy nagrody. Jednakowoż w RM2 zjawił się tajemniczy jegomość, który bezinteresownie ofiarował 6000 złotych w środku turnieju na projekt, o którym nikt nie wiedział i którego być nie powinno. Więc jak to jest możliwe, że nikt nie jest w stanie zaoferować kilkuset złotych za oficjalną reklamę, może nawet wetknięcie nagród związanych z firmą etc., jak to się robi na podobnej natury turniejach, a w pewnym momencie osoba, chcąca pozostać anonimową, wykłada astronomiczną kwotę, bo... bo tak. Po prostu. Za nic. Jest to sytuacja niemalże niemożliwa, więc rad byłbym, gdybyś nam opowiedział jak to było z anonimowym sponsorem i ogólnie z szukaniem sponsora, bo osobiście żadnych ogłoszeń, zachęty etc. nie widziałem. :)

mahdi Wróg ludu

0
13.01.2017 02:14    #1944
Cóż - nie zdradzę Ci tajemnic kuchni.
Najważniejsze w tym wszystkim jest chyba jednak to, że laureaci (cala dziesiątka) otrzymali pieniądze (łącznie 6000 zł) oraz gry. My, jako wydawcy MFM wywiązujemy się z finansowych zobowiązań; tak było zarówno w edycji nr 1 (pula nagród prawie 5000 zł) jak i edycji nr 2 (pula 6000 zł plus 10 gier).
Mam nadzieję, że zaspokoiłem Twoją ciekawość.

romantico Partyzant

0
13.01.2017 07:17    #1945
[quote]Równocześnie informuję, że udział w 3 RM może wziąć każdy oprócz człowieka posługującego się nickiem "romantico"; jego profil nigdy więcej nie zostanie zaakceptowany na portalu, którego jestem współwydawcą.[/quote]

Mahdi, nie dosć, że jesteś śmieszny człek, to jeszcze jak ulał pasuje do Ciebie pewne stwierdzenie/powiedzonko: "Wyżej srasz niż dupę masz".

Weź stary wreszcie dorośnij, zajmij się żoną i dzieckiem, bo co jakiś czas masz tak oderealnione wypowiedzi, że biją po oczach swoją śmiesznością.

Nie było żadnego anonimowego sponsora (zastanawiam się ile czasu będzie Mahdi traktował ludzi w tym temacie jak idiotów), II RM miała być super, hiper etc, a okazała się pożywnym poletkiem dla takich ludzi jak Egurian, Tesser czy DrWitt, którzy za przyzwoleniem Mahdiego mieszali z błotem ludzi, którzy odważyli mieć inne zdanie niż nasz ojciec założyciel, manager roku etc. Poza tym dostało się też Nasciemu i innym, co też dużo mówi.

Yrkomm - sprawa w sądzie będzie w odpowiednim momencie. Uwierz, teraz mam ważniejsze sprawy na głowie niż martwienie się, czy Aga lub Mahdi odbiorą pocztę z pozwem i wyznaczą pełnomocnika w PL, bo działania organizatora, o których nie pisałem są najogólniej ujmując tchórzostwem.
Fajnie było straszyć pozwami i sądem na rev, ale jak role się odwróciły, to kazano mi szukać adresu przez prokuratora lub zakomunikowano mi, że emaile nie będą odbierane (zapisany na czarną listę).

Nie chcę wszczynać tu burd, bo i po co. Życzę miłego dnia.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 13.01.2017 o godz. 07:18

mahdi Wróg ludu

0
13.01.2017 09:24    #1946
Twoją sprawę wyjaśnię tu tylko raz i nie będę wchodził w dalsze dialogi/polemiki na ten temat:

1/ Mimo złamania regulaminu (używałeś taktyk, które miały zakazane ustawienia stałych fragmentów gry i powinieneś być natychmiastowo zdyskwalifikowany) pozwoliliśmy Ci kontynuować grę w eliminacjach.

2/ W ramach wdzięczności, Twoim celem była nie rywalizacja fair play, ale cwaniackie szukanie luk w regulaminie, które chciałeś cynicznie wykorzystać.

3/ Regulamin punktowania opracowany przez Piotra Sebastiana okazał się - delikatnie mówiąc - lekko dziurawy i dawał poletko do popisu dla cwaniactwa, celowego odpadania w ostatnich rundach kwalifikacji LM czy LE, ponieważ dzięki temu można było uzyskać "więcej punktów".

4/ Aby temu zapobiec i zahamować tego typu działania wprowadziliśmy w czerwcu odrębną klasyfikację (tzw. Rozgrywkę Dżentelmenów) i tam zostały "przesunięte" wszystkie nagrody finansowe.

5/ Decyzja ta (czerwiec) uzyskała akceptację wszystkich osób biorących udział w turnieju i zapanowała nareszcie tak pożądana normalność.

6/ Ty - jako jedyny - odmówiłeś dalszej gry, ponieważ dalsze, cyniczne zachowania uniemożliwiły by Ci zgarnięcie pieniędzy i musiałbyś grać normalnie.

7/ Wszystkie Twoje komentarze oraz postawa były rażąco sprzeczne z paragrafem VI, punktami 1 i 2 Regulaminu RM:

1. Rozgrywka Mistrzów to turniej poprzez który chcemy również promować pewien etos oraz wartości. Kluczowe słowa:
- fair play
- szacunek dla rywali
- brak zawiści
- życzliwość
- empatia
- nawiązywanie przyjaźni
- zdrowe współzawodnictwo
- nowy bodziec motywacyjny do gry.
2. Uczestnikom zabrania się następujących zachowań
a/ używanie słów wulgarnych wobec innych osób, w tym innych Uczestników, Organizatora, Wydawców Serwisu i szefa RM Teamu na łamach Serwisu lub w jakimkolwiek innym miejscu w Internecie,
b/ propagowanie nieuczciwości na łamach Serwisu lub w jakimkolwiek innym miejscu w Internecie,
c/ zachęcanie do łamania zasad fair play na łamach Serwisu lub w jakimkolwiek innym miejscu w Internecie,
d/ szkalowanie i obrażanie innych osób, w tym innych Uczestników, Organizatora, Wydawców Serwisu i członków RM Teamu a łamach Serwisu lub w jakimkolwiek innym miejscu w Internecie.
Jeżeli Uczestnik dopuści się zachowań wymienionych w podpunktach a-d zostanie automatycznie wykluczony z dwóch edycji turnieju: bieżącej (druga edycja) i kolejnej (trzecia edycja).
3. Decyzję o wykluczeniu Uczestnika z udziału w eliminacjach Rozgrywki Mistrzów mogą podjąć Szef RM Teamu lub/i Kontroler RM Teamu.

Do fair play - przyznasz sam - trudno bowiem zaliczyć celowe odpadanie z europejskich pucharów i cyniczne wykorzystywanie luki regulaminowej w celu zdobycia pieniędzy....

8/ W związku z tym, że jako jedyny odmówiłeś dalszego udziału w RM po przesunięciu nagród finansowych do klasyfikacji Rozgrywki Dżentelmenów i Twoje zachowanie było antytezą wszystkich wartości, które chcemy propagować - Aga odmówiła Ci dalszego świadczenia usług, czyli, mówiąc brutalnie, Twój profil został usunięty z portalu Mój Football Manager.

9/ Twoja dalsza działalność, to wykorzystywanie tego tematu (Polska Scena FM) do regularnego opluwania naszego serwisu, Agnieszki i mnie oraz żalenie się na doznaną krzywdę. Plus listy, którymi zatruwałeś nam życie (pewnie teraz jesteś zadowolony, że wykańczałeś nas psychicznie...)

Cała sprawa opisana została w czerwcowym biuletynie Rozgrywki Mistrzów, kto ma ochotę, może się z nią zapoznać.

Grozisz pozwem. Zastanów się zatem o co podasz Agę do sądu (Agę, bo to ona, a nie ja była organizatorem). Gdybyś wygrał Rozgrywkę Mistrzów i nie otrzymał pieniędzy, mógłbyś próbować szczęścia. Natomiast Ty zostałeś usunięty z Mój Football Manager po rozegraniu zaledwie 3 sezonów Śląskiem Wrocław! Zgodnie z regulaminem serwisu możemy odmówić świadczenia usług KAŻDEMU, a Ty dałeś ku temu wystarczające powody... Nie raz i nie dwa...

Po tym jak zostałeś usunięty z MFM zapanowała normalność, a ludzie odetchnęli. Przez ostatnie pół roku trwała normalna rywalizacja. Ludzie przestali celowo odpadać z europejskich pucharów (zobacz jak zmienił swoją postawę Sobu!) i dążyli do uzyskiwania jak najlepszych wyników. "Rozgrywka Dżentelmenów", jako wentyl bezpieczeństwa tuszujący regulaminowy bubel, doskonale zdała egzamin. I nieistotne jest, kto był tym "anonimowym sponsorem". Grunt, że wszyscy dostali pieniądze i gry, o czym możesz przeczytać w artykule "2. Mistrzostwa Polski Wirtualnych Menedżerów - rozdanie nagród i uroczyste zakończenie" gdzie wszyscy potwierdzili to odpowiednim komentarzem.

Reasumując - jeżeli koniecznie chcesz, to możesz ciągać Agnieszkę po sądach, ale wolelibyśmy, abyś się opamiętał i załatwił sprawę polubownie. Dodam też na koniec (bo może nie wszyscy wiedzą!) że 20 grudnia 2016 otrzymałeś od nas grę Football Manager 2017 za którą nie raczyłeś nawet podziękować, a teraz nazywasz mnie publicznie "śmiesznym człowiekiem".

// Edytowano 8 razy, ostatni raz 13.01.2017 o godz. 09:37

mahdi Wróg ludu

0
13.01.2017 09:37    #1947
Przejrzyj sobie posty, które zamieszczałeś przez dwa ostanie lata na łamach cmrev i MFM, zastanów się nad swoją postawą "fair play" i odpowiedz tak głęboko, samemu sobie, czy to było w porządku...

Bolson Minister ds. Nagłych

0
13.01.2017 12:09    #1948
W kwestii anonimowego sponsora raczej nie trzeba długich poszukiwań, żeby ustalić kto nim był.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

Lucas. Partyzant

0
13.01.2017 12:45    #1949
[quote="Bolson"]W kwestii anonimowego sponsora raczej nie trzeba długich poszukiwań, żeby ustalić kto nim był.[/quote]

Jeżeli nawiązujesz do mojego pytania- już nawet nie chodzi o fakt kto nim był, bo każdy to wie (szczerze to troszkę szokuje mnie obłuda prezentowana na przestrzeni ostatnich miesięcy przez Mahdiego w tym temacie), ale o to, że zamiast przeznaczyć pieniądze na finał, nad brakiem którego ubolewał chyba każdy uczestnik łącznie z Mahdim, rozłożono je po równo dla uczestników. Z jednej strony narzekanie na brak chętnych do przekazania pieniędzy na finał, z drugiej niezbyt logiczne rozrzucenie sporej kwoty dla uczestników. Po prostu czegoś tu nie łapię.

Pucek Stachanowiec

0
13.01.2017 13:41    #1950
Trzeba też pamiętać, że ten kłopot ze zmianą reguł w trakcie gry oraz powstaniem Rozgrywki Dżentelmenów był spowodowany istotną wadą w regulaminie - organizatorzy ratowali to jak umieli. Jednak chyba przede wszystkim największą wadą był kwas w rozwiązywaniu konfliktów.

Co do tej informacji na temat trzeciej edycji, to mam dwie główne wątpliwości. Pierwsza polega na tym, że zapisy gry zostaną sprawdzone dopiero na etapie finału, co może wywrócić klasyfikację i przez długi czas obserwatorzy oraz uczestnicy mogą być w pewnej niepewności. Ale druga wątpliwość wydaje mi się ważniejsza, bo nie wierzę w możliwość sprawdzenia zapisu gry przez jakichś informatyków oraz wykrycia ingerencji FM RTE. Mogę udostępnić jakiś testowy save z kilkoma sprytnymi zmianami, żeby przed rozpoczęciem rozgrywki przetestować ten system sprawdzenia, bo chyba w drugiej edycji żadne zmiany wprowadzane poprzez FM RTE nie zostały wychwycone?
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution