"U mnie nie tyle sama zmiana taktyki co bardzo często zdarza się tak że gdy zmieniam mentalność na defensywną albo na powstrzymywanie to w dostępnie 10 do 20 sekund tracę bramkę. Przedmioty latają."
Mam to samo, nie tylko zmiana taktyki ale również zmiana zawodnika albo jakakolwiek ingerencja w taktyce. Dochodzi do tego że czasami muszę utrzymać wynik, przeciwnik ma przewagę a ja nic nie zmieniam bo się boje
"Szwankuje. Okropnie szwankuje krycie w FM17. Ciesze się że nie tylko ja to zauważyłem, bo można wytłumaczyć coś słowami "zdarza się" ale nie gdy przeciwnik z ustawionym ścisłym kryciem i indywidualnym przydzielonym kryciem jest taki samotny w ataku na naszą bramkę że aż mi go żal."
Może dlatego, że ścisłe krycie jest narażone na takie sytuacje. Jeśli napastnik zmyli obrońce (balans, przyśpieszenie, obrońca się zagapi) na krótkim dystansie może odskoczyć na kilka metrów. Atrybutów które wpływają na taką sytuacje jest dużo: u obrońcy: krycie, koncentracja, przewidywanie, decyzje, przyśpieszenie. U napastnika: przyśpieszenie, gra bez piłki, błyskotliwość, zwinność. Obrońca może być zmęczony, napastnik z świeżymi siłami i też może się mu urywać.
Najnowsze posty