Laptop do FM'a

Buby POLAND Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.01.2017 19:16    #11
Dobra to po kolejnych godzinie prześwietlania tematu .Znalazłem coś takiego :

http://alleg(...)76186735

http://www.euro.(...)l#opinie
Wydaje mi się niezła cena do jakości

Też mi się nasuwa pytanie czy na rynku jest firma która jest marką niezawodności i jakości : Acer, Dell,Asus ,Lenovo a może coś innego ...

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 17.01.2017 o godz. 19:17

vicomino Partyzant

0
17.01.2017 19:46    #12
Ja wybrałbym wersję Acer z EuroAgd. Miałem już laptopa Acer, kupiony chyba z 8 lat temu i córka używa go do dziś :)

romantico Partyzant

0
17.01.2017 20:55    #13
Chyba Wam coś się w główkach pomieszało - Acer z GF 920MX? To może lepiej by kupił podrasowane Atari Mr. Green
Zbieraj na lepszy sprzęt, bo za rok będziesz płakał, że FMa tylko na kulkach możesz odpalić. A nie wspominając o ulubionej grze Robala : Pasjansie Mr. Green

vicomino Partyzant

0
17.01.2017 21:18    #14
A czemu Acer z GF 920MX jest wg Ciebie złym wyborem?

TakiKuba Partyzant

1
17.01.2017 21:18    #15
Ja oczywiście rozumiem że budżet każdy ma jaki ma i czasem ciężko jest go naciągnąć ale wydając 2,5tys złotych to raczej chciało by się mieć coś dobrego za te pieniądze a jeśli ma to być laptop do FM to cztery rdzenie w procesorze są jak najbardziej przydatne i tak jak ktoś powyzej zauważył karta graficzna pokroju 920MX czy, o zgrozo, zintegrowany układ? Może do FM'a grafika jakoś bardzo nie jest potrzebna ale no po co tak robić? i O ZGROZO BRAK FULL HD? Albo ktoś tak bardzo nie wie jak szukać sprzętu i wrzuca tutaj propozycje na wyrzucenie pieniędzy w błoto albo kwota 2,5tys zł, w co wątpię, jest zdecydowania za mała. A nie jest za mała wiec pozostaje ta pierwsza opcja, postaram się coś znalezc w nocy i powklejam tu linki.
ALE najlepszą opcją i tak będzie dołożenie i kupienie laptopa "gamingowego", albo wziąc raty z wkładem własnym i wziać naprawdę sprzęt robiący robote za tę 500 czy tysiąc złoty więcej niż kupować coś opartego na 2rdzeniach i zintegrowanej grafice za 2,5tyś.

Reasumując... beznadziejne propozycje tutaj są powrzucane. Znajdę Ci cos autorze. Poczekaj do jutra.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 17.01.2017 o godz. 21:25

Buby POLAND Partyzant

0
17.01.2017 21:28    #16
A myślałem że już dokonałem dobrego wyboru ;) ..To czekam na kolejne propozycję. Budżet może i jest ale jakimś maniakiem komputerowym nie jestem a czas na granie poświęcam przy konsolce,więc kwota 2,5k wydawała mi się rozsądną ceną . A to że w Fm'a lubię zagrać to swoją drogą .

machaj88 Młody aktywista

0
17.01.2017 23:13    #17
[quote="TakiKuba"]Ja oczywiście rozumiem że budżet każdy ma jaki ma i czasem ciężko jest go naciągnąć ale wydając 2,5tys złotych to raczej chciało by się mieć coś dobrego za te pieniądze a jeśli ma to być laptop do FM to cztery rdzenie w procesorze są jak najbardziej przydatne i tak jak ktoś powyzej zauważył karta graficzna pokroju 920MX czy, o zgrozo, zintegrowany układ? Może do FM'a grafika jakoś bardzo nie jest potrzebna ale no po co tak robić? i O ZGROZO BRAK FULL HD? Albo ktoś tak bardzo nie wie jak szukać sprzętu i wrzuca tutaj propozycje na wyrzucenie pieniędzy w błoto albo kwota 2,5tys zł, w co wątpię, jest zdecydowania za mała. A nie jest za mała wiec pozostaje ta pierwsza opcja, postaram się coś znalezc w nocy i powklejam tu linki.
ALE najlepszą opcją i tak będzie dołożenie i kupienie laptopa "gamingowego", albo wziąc raty z wkładem własnym i wziać naprawdę sprzęt robiący robote za tę 500 czy tysiąc złoty więcej niż kupować coś opartego na 2rdzeniach i zintegrowanej grafice za 2,5tyś.

Reasumując... beznadziejne propozycje tutaj są powrzucane. Znajdę Ci cos autorze. Poczekaj do jutra.[/quote]
Trochę się z Tobą zgodzę, a trochę nie ;)

Do autora:
Jak masz zamiar kupowac w sieci to polecam komputronik.pl - marka, jakość, gwarancja. Mam 3 propozycje dla Ciebie. (ps. marką którą ja polecam jako dobrą i solidną jest ASUS)

1. http://www.kompu(...)8gb.html
- mieści się w Twojej cenie i spełnia Twoje oczekiwania (tak na styk powiedzmy)

2. http://www.kompu(...)8gb.html
- spełnia Twoje oczekiwania i będzie je spełniał przez najbliższe 5 lat. Sam laptop posłuży spokojnie 10. Procesor 2 rdzeniowy ale 4 wątkowy z funkcją turbo, co znaczy, że normalnie ma 2 rdzenie 2.3 Ghz ale gdzy włączysz grę to odpala się turbo i masz 4 rdzenie 2.8 Ghz. RAM 8 DDR4 i dobra karta graficzna czyli wspomniany wyżej GF920M 2 Gb pamięci.

3 http://www.kompu(...)2gb.html
- ten sam model co wyżej tylko w lepszej konfiguracji i jedynie 100 zł drożej, więc w sumie nie ma nad czym się zastanawiać ;) Od nr 2 różni się tym, że ma już 12 Gb RAM i dużo lepszy model karty graficznej GF 940MX - polecana dla graczy, przy 100 zł różnicy serio, fajny prezent ;)

Mój typ to nr 3 ale może kolega Kuba zaproponuje coś lepszego w podobnej cenie. Jednak jeśli grasz na konsoli to nie kupowałbym nic powyżej 3 tysięcy, bo po prostu ma to niewielki sens, skoro ma to być laptop głównie do codziennego użytku + FM.

ps. dodam, że ja mam 3 letniego lapka w dużo słabszej konfiguracji niż te powyżej ale nie narzekam, a obrabiam też foto ;) Jak mi w ciągu najbliższego roku wpadnie kilka złotych więcej do portfela to kupię sobie nr 3 ;)

// Edytowano 21 razy, ostatni raz 17.01.2017 o godz. 23:23

TakiKuba Partyzant

0
18.01.2017 05:25    #18
A jednak nie jest tak różowo jak myślałem, ciężko o coś bardziej sensownego do 2,5tyś faktycznie więc... nie wiem. Polecał bym raczej dołożyć parę stówek, wiadomo, budżet jest budżet ale wychodzę z założenia że jak wydawać nie małe pieniądze to już lepiej poczekać a zrobić to z sensem.

https://www.morel(...)1019324/
2rdzenie/4wątki. Full HD. Geforce940MX 4gb. 8gb ram DDR4. Windows 10. Laptop pozwoli Ci na bardzo komfortową rozgrywkę w FM a i pociągnie większość gier jak do tej pory, w razie gdyby :)
Numer 3 z postu wyżej ma więcej ram co mu na plus ale ma słabszą rozdzielczość co dla mnie jest dyskwalifikujące ale ja jestem zboczony :P i ma 2GB vram mniej na karcie graficznej. Ale jeśli w nosie masz rozdzielczość (można tak? :-P) To więcej ramu bardziej Ci się przyda niż więcej vramu na grafice.

Zerknalem tez na allegro i
http://alleg(...)#thumb/3
Takiego lapcia dają w Play w abonament z internetem, miałem okazję z niego pokorzystać bo koleżka sobie wziął, jest naprawdę spoko, daje rade ze wszystkimi grami i jest w dobrej cenie, nowy kosztuje koło 3,5tyś, w play dają go w 36ratach po 150zł. Jeśli nie boisz się sprzętów używanych bierz śmiało. 4rdzeniowy i 4wątkowy i5. GTX 960M 4GB, 8GB ram DDR4, full hd, Win 10. Przyszłościowy sprzęt, wszystko na nim ruszy a FM będzie sobie radośnie hulał na 4rdzeniach.

Jeśli musi być to nowy i koniecznie maksymalnie do 2 - 2,5tys to naprawdę nie wiem... ale grafika musi być dedykowana, procesor minimum 2rdzenie i 4wątki, ram 8gb drr4, i rodzielczosć full hd i matowa matryca. Sam zbliżam sie powoli do wymiany mojego przestarzałego sprzętu i miał być pc ale ostatnio przyjżałem się trochę laptopom gamingowym i robią robotę, spokojnie wydajnością nie ustępują pełnoprawnym pc a ten Asus z allegro samego mnie kusi. Aż mi się odechciało grzebać dalej za tymi laptopami, bier Pan :)
Oczywiście fajnie by było mieć też dysk ssd na sam system czy samego FM ale to znów dodatkowy koszt... ale do większości modeli można sobie go dokupić więc na przyszłość

// Edytowano 26 razy, ostatni raz 18.01.2017 o godz. 05:40

romantico Partyzant

0
18.01.2017 06:04    #19
Tu masz z grafiką gtx 850M = 2900 zł - http:(...)850.html

Grafika Gtx jest wydajniejsza. To fajnie, że masz konsolę, ale za jakiś czas przestaną wydawać na nią gry a z biegiem lat lapek Ci na coraz mniejszych detalach pociągnie gry, ale pociągnie. Poza tym większość tytułów wychodzi zarówno na konsole jak na PC.
Bodajże Machaj dobrze radził - raty z wkładem własnym i zakup czegoś konkretnego;

Makaronczterojaj... Partyzant

0
18.01.2017 10:15    #20
Mama taki : Sony VAIO VPC-F23M1E 16,4", Core i5 2,4GHz, 8GB RAM Win7 GT 540M i nie jestem zadowolony. Nie gram na nim w nic. Stacjonarny za połowę tej ceny jest o niebo lepszy do gier

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.