Zacznij od wypakowania potrzebnych plików narzędziem Resource Archiver. Poradnik -
https://sites(...)ructure. Ogólnie polecam prześledzić stronkę Michaela - jest tam kilka na prawdę ciekawych rzeczy.
Nie pamiętam czy w poradniku wyżej jest wzmianka o Notepad++. Jeżeli nie, to polecam ściągnąć. Kod jest dzięki niemu bardziej przejrzysty + program posiada kilka opcji, które mogą być użyteczne.
Przyda się też Base Skin -
http://www.fmsco(...)ns.html. Wypakuj go do folderu /skins i wszystkie "customowe" pliki umieszczaj właśnie tam.
Plik, który Cię interesuję to match overview.xml. Znajdziesz go w /panels/match/.
Jeżeli mnie pamięć nie myli, to standardowo znajdują się tam 3 horizontal_adaptive_container, a w każdym z nich są po 3 widgety. Jeżeli chcesz mieć dwa rzędy containerow po 3 widgety, usuwasz jeden horizontal_adaptive_container wraz z widgetami.
Wartości default_height przy horizontal_adaptive_container odpowiadają za wysokość rzędów. Możesz je ustalić na kilka sposobów:
- używając wartości z minusem np. pierwszemu dajesz wartość -5, a drugiemu -2. Oznacza to, że cała dostępna wysokość dla tych dwóch rzędów bedzie miala 7 "części" - 5 z nich zajmie rząd pierwszy, 2 z nich drugi.
- używając wartości stałych
- łącząc obydwie metody np. pierwszy rząd będzie mial wartość 250, a drugi -1. Oznacza to, że pierwszy rząd bedzie mial wysokość 250px, a drugi zabierze dla siebie resztę dostępnego miejsca
Jeżeli nie nadasz im tych wartości, to przyjmą one standardowo wartość -1 i będą zabierały tyle ile jest.
Możesz jeszcze nadać szerokość wigetom. Wartości default_width przy widgetach odpowiadają za to. Wszystko działa na zasadach opisanych wyżej.
Edytowany plik umieść w lokalizacji /panels/match/ w base skinie, który wcześniej pobrałeś.
Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania - wal śmiało. Staraj się tylko zadawać je na forum, bo jest szansa, że informację tu zawarte jeszcze komuś się przydadzą.
Mam również nadzieję, że wszystko to, co napisałem jest w miarę jasno opisane.
// Edytowano 3 razy, ostatni raz 02.04.2017 o godz. 01:32
Najnowsze posty