Strona

Polska baza danych w FM18

patpul Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
2
04.11.2017 11:51    #151
Ok, wszystko jasne:) Chciałem tylko poznać Twój tok postępowania i definiowania określonych wydarzeń, żeby nie było nieporozumień - takie zawodowe zboczenie -> koniec postu.

[quote="Gietz"]Pod koniec września Olsztym przekazał Stomilowi 1 mln zł na podwyższenie kapitału[/quote]
Dokładniej rzecz ujmując radni zezwolili organowi założycielskiemu spółki (prezydentowi miasta) na podwyższenie jej kapitału zakładowego (upraszczając - miejska w 100 proc. spółka wyemitowała x akcji, które kupiła gmina). Faktycznie podwyższenie kapitału zakładowego miało miejsce na początku października. Że tak pozwolę sobie doprecyzować jako gęba prasowa Urzędu Miasta Olsztyna:)

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 04.11.2017 o godz. 11:54

_Pablo_ Partyzant

0
04.11.2017 18:43    #152
A co z akademią piłkarską ŁKS?
Trzy pełnowymiarowe boiska do tego miejsce dla prowadzenia treningu z bramkarzami i nowoczesny budynek socjalny z pełnym zapleczem - tak ma wyglądać ośrodek w listopadzie 2017 roku

Więcej informacji:
akademia.lkslodz.pl/news/przetarg-na-budowe-obiektow-przy-minerskiej-rozstrzygniety/
akademia.lkslodz.pl/news/umowa-na-budowe-osrodka-przy-ul-minerskiej-podpisana/
tulodz.com/wiadomosci,pilka-nozna-osrodek-przy-ul-minerskiej-juz-prawie-gotowy-kiedy-zostanie-oddany-do-uzytku,wia5-3270-3598.html
lodz.onet.pl/osrodek-treningowy-przy-minerskiej-bedzie-gotowy-jesienia/h4bsc6c

Prace są już na ukończeniu

kcielepa Partyzant

0
04.11.2017 20:05    #153
Pytanie dotyczące Legii, wydaje mi się, że jest za dużo kontuzji w zespole na początku gry, z jakiego okresu zbieracie info dotyczące kontuzji? Początek gry przypada na początek czerwca kiedy w Legii kontuzjowany był tylko Radović. Druga dziwna sprawa z Sadiku, jak wyjeżdża na zgrupowanie reprezentacji to nie mogę go go wybrać na zgrupowanie mimo, że byłby dostępny w drugim lub trzecim dniu przygotowań. Ostatni problem jest z piłkarzami na urlopach jest info że są na urlopie do np 16.6 a po tej dacie nie są dostępni.

Kafaro Partyzant

0
04.11.2017 20:32    #154
Powie mi ktos jaki budzet ma Motor Lublin i czy sa wplywy od Ursusa oraz pieniedze z miasta?

Gietz Polski Szef Researchu

Grupa: Moderator
0
04.11.2017 23:22    #155
@ _Pablo_ przekazałem koledze zajmującym się niższymi ligami
@Kafaro - tak, jest uwzględnione ok. 180k zł rocznie od Ursusa
@kcielepa - mogę odpowiedzieć tylko na pytanie dot. kontuzji, kwestię zgrupowania musiałbym sprawdzić sam i zgłosić do koderów: nie jest to sprawa danych jako takich. Dane o kontuzjach zbieramy cały czas, gra uwzględnia część z nich. Kwestią designu gry jest decyzja że kontuzje z datą początkową nawet późniejszą niż początek rozgrywki są "rozciągane", ich data końcowa się nie zmienia, ale data początkowa jest przybliżana datą rozpoczęcia rozgrywki. Wynika to z sytuacji takich jak Kamila Dankowskiego ze Śląska, gdy pominięcie kontuzji sprawiałoby że Śląsk miałby prawego obrońcę, podczas gdy w rzeczywistości skład budowany był inaczej, właśnie ze względu na jego długotrwałą absencję. Tak jak mówię - kwestia decyzji koderów, przez którą rozwiązaliśmy jedne problemy, a stworzyliśmy drugie. Przy pierwszych zmianach danych do patcha zimowego prawdopodobnie usunę urazy Czerwińskiego, Chukwu i Niezgody, bo trwały kilkanaście dni, a gra niepotrzebnie je wydłuża. Uraz Kucharczyka zdarzył się jeszcze w maju, Mączyńskiego, Radovicia i Jodłowca w czerwcu, one zostaną.

kmaci3k Partyzant

0
05.11.2017 01:52    #156
Mam pytanie odnośnie sposobu w jaki wyświetlane są nazwy zespołów w polskiej Ekstraklasie. Czy wyświetlane są pełne nazwy np Wisła Kraków, Legia Warszawa czy podobnie jak w poprzedniej wersji jest tylko Wisła, Legia itd ?

Drugie pytanie. Czy opcja dodania drugiej drużyny do zespołu (coś jak dodanie klubu filialnego) pojawi się może w nowym FMie ?
(znalazłem dyskusję na ten temat tutaj: https://commu(...)equests/)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 05.11.2017 o godz. 01:54

pdg90 Partyzant

0
05.11.2017 11:29    #157
Kiedy można się spodziewać update'u polskich lig do FM-a 2018? Chodzi mi o ten patch co dodaje niższe ligi, do okręgówki. Nie pamiętam kiedy rok temu wyszedł.

kondi192 Minister Kultury

Grupa: Moderator
0
05.11.2017 11:37    #158
@pdg90
Nie wiem czy zauważyłeś ale... http://barte(...)arw.html

kmaci3k Partyzant

0
05.11.2017 11:51    #159
Czy to oznacza, że dodatku nie będzie do FM18 czy będzie po prostu na innym portalu ?

pdg90 Partyzant

0
05.11.2017 12:05    #160
@kondi192 - widziałem tekst, ale nie czytałem. Przeczytałem temat i złe wnioski wyciągnąłem :D

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.