Jeśli zawodnik przebywa w danym kraju x lat (ile dokładnie to już zależy od kraju, w Polsce to bodajże 5 lat po ukończeniu 18 roku życia) to otrzymuje obywatelstwo tego kraju. Po tym jak je otrzyma i jeśli nie będzie miał wcześniej występów w innej reprezentacji powinieneś mieć opcję włączenia go do listy krajowej i powołania, zupełnie jakby był rodowitym polakiem, a może nazywać się nawet Federico Pelati. Podrzucam screena z FM17 gdzie właśnie mam kilku tzw. "farbowanych lisów" w kadrze Polski, Pelati jest jednym z nich, kilkukrotnie był nawet powoływany do kadry Włoch, ale nigdy nie zadebiutował, w końcu otrzymał Polskie obywatelstwo i bez wahania przyjął powołanie jakie mu wysłałem. Przy okazji jest też widoczny mało istotny, ale jednak błąd gry - Pelati obok występów w kadrze Polski ma dopisek "reprezentant u-20", bo gra chyba nie ma przewidzianej rubryki na to, by uściślić, że grał w kadrze u-20 Włoch i przez to wygląda tak, jakby grał w u-20 Polski, a nigdy tam nie wystąpił. Tu akurat podałem przykład newgena, ale z zawodnikami którzy istnieją w bazie danych na starcie rozgrywki i mają swoje odpowiedniki w rzeczywistości działa to dokładnie identycznie, bo na moim save za Federico Pelatim w kadrze Polski gra Ondrej Kocourek, również zawodnik Odry Opole, wychowanek Sparty Praga xD
Dokładne wymogi co do przyznania obywatelstwa są inne w każdym kraju, chociaż dość podobne. By zostać polakiem zawodnik, przykładowo Hiszpan, musi przebywać w polsce nieustannie 5 lat. Przez nieustannie FM uznaje, że nie będzie grał nigdzie za granicą przez ten czas i nie jestem pewien, ale chyba jeśli wypożyczysz takiego zawodnika na rok np. do drugiej bundesligi ten licznik się zeruje i czekasz pięć lat od momentu jego powrotu z wypożyczenia.
https://gyazo(...)2a2ab692 // Edytowano 1 raz, ostatni raz 07.02.2018 o godz. 17:35
Najnowsze posty