chce do wiekszego klubu

dani85 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
25.01.2006, 16:46    Pytanie
Sprawa wygląda tak: gram sobie Legią, 3 sezon i 4-5 graczy chce zmienić klub na lepszy, nie chcą nowego kontraktu, chcą być koniecznie na liście transferowej. Dodam, że to filary mojej dtużyny. Gram 2 sezon w Lidze Mistrzów i teraz wyszedłem z grupy a mimo to chcą odejść. Dlaczego i czy w przyszłości da się zapobiegać takim incydentom. Nie chcę żeby gracze warci grube miliony odchodzili za darmo :(

pemo Proletariat

0
25.01.2006 16:52    #1
Liczysz, że jak raz wyjdziesz z grupy to wszystkich zadowolisz. Lepiej takich piłkarzy sprzedać , bo nic wielkiego ie grają jak nie są zadowoleni, a można za nich niezłą forsę wyciągnąć. Chyba, że jakoś uda Ci się ich przekonać do pozostania, np. pochwałami w mediach i po meczach. Osiągnięciem jakiegoś spektakularnego sukcesu itp.

dani85 Partyzant

0
25.01.2006 17:13    #2
Sęk w tym, że mimo niezadowolenia grają świetnie, niestety już przesądzone, że 3 odchodzi za darmo do Hiszpanii :( Może ktoś wie co zrobić, żeby klub im się tak szybko nie nudził

Reaper były Minister Spraw Zagranicznych

Grupa: Ekspert
0
25.01.2006 19:41    #3
Hmmm według mnie to nie możesz wiele zrobić, każdy piłkarz chce się rozwijać i jeśli jest wystarczająco dobry to wcześniej (Boruc) czy później (Żurawski) pójdzie za granicę.
myspace.com/marneszanse

Czarny78 Proletariat

0
26.01.2006 13:16    #4
Ja natomiast gram Wisłą - 4 sezon. 3 raz doszedłem do półfinału LM (dwa razy przegrałem w dwumeczu po 3:2 z Barceloną ..:( W trzecim sezonie wrócili do Wisły Franek i Żuraw.;)
No ale ja gram w FM a wcześniej w CM chjyba już z 7-8 lat - oczywiście w różne edycje tych gier..
Podsumowując, zrób wynik, a nikt nie będzie chciał od Ciebie odejść.

dani85 Partyzant

0
26.01.2006 13:33    #5
Co do stazu to tez taki zielony nie jestem ;) dzieki za porady

Gepardhinho Partyzant

0
26.01.2006 15:52    #6
Przede wszystkim - niezle frajerstwo - jeszcze nie zdarzylo mi sie zebym oddal klasowego zawodnika za darmo ale moze bardziej skupiasz sie na futbolu niz ekonomii klubu. Co do kontraktow i metod ich przedluzania:
1) Jak przychodzisz do klubu to pierwsze (lub po max 2-3 miesiacach) co robisz to wszystkim ktorych chcesz zostawic przedluzasz kontrakt (na poczatku gry) na 5 lat (piecioletni. maxymalny, nie trzyletni!). Warto tez w tym momencie zawodnikowi perspektywicznemu ktory ma kontrakt amatorski zaproponowac kontrakt profesjonalny (oczywiscie z "profesjonalna" (tj 30-100% wyzsza) pensją). Dzieki temu mozesz mu dolozyc tudniejszy (profesjonalny) rezim treningowy i szybciej przerobic w gwiazde :-)
2) Graczy ktorych chciales sprzedac a sie nie dalo w biezacym oknie - podpisujesz kontrakt na jeszcze 2-3 lata (zeby moc ich w nastepnym oknie sprzedac a nie frajersko oddac).
3) Kolesi ktorzy bardzo chca odejsc nie trzymaj - zarobisz na nich kupe szmalu (gosc wart oficjalnie 80-400 tys zl idzie nawet za 20 mln zl - wiem bo tak zrobilem (Wasilewski - 20mln zl +50%nastepnego transf , M.Burkhardt 25mln zl+50%, Kucharski 15mln+50% (wszyscy Amica, wiekszosc kasy w ratach), smiech na sali...
Za taki szmal kupisz 10x10 (dziesieciu zawodnikow dziesiec razy lepszych)
To mega-bug gry - po roku od mojej sprzedazy "moi" byli zawodnicy sa czesto dalej odsprzedawani ale juz za 5-15% tego co ja dostalem - frajerzy jeszcze przez lata splacaja mi raty za goscia (gwoli faktow: dokladnie przez rok:-) a sami go spuszczaja za drobne (czyli jego rzeczywista wartosc - wiem bo jeszcze dostaje polowe tych groszy (50% nastepnego transferu ;-)))
3) Jak gracz nie chce podpisac kontraktu warto zmienic mu status ("ustal status";) i zrobic z goscia gracza kluczowego/niezastapiony dla klubu (kilka razy udalo sie - gosc zmienil zdanie i juz po zagraniu kilku meczy jako "kluczowy" chcial przedluzyc kontakt)- zawodnik musi jednak caly czas grac - przez ten okres (poki nie podpisze papieru:-)))
4) metoda silowa (ryzykowna). Jak masz jeszcze 2-3 lata do konca kontraktu a inne metody zawioda: przez pare tygodni... nie wybieraj zawodnika do meczu - jego forma (i wartosc) spadnie (trudno, co robic) ale - czasami - decyduje sie wtedy przedluzyc kontakt (oczywiscie oferujesz maxymalny piecioletni). Tylko - po primo - czy warto sie tak kurczowo trzymac zawodnika? Po secundo - skutek moze byc odwrotny - zawodnik jeszcze bardziej sie wkurzy. Z moich obserwacji wynika jednak ze metoda skuteczna. Warunek tylko jest jeden - mimo ze nie wybierasz kolesia do meczów nie przenos go do rezerw - bo wtedy sie wku...zdenerwuje i za Chiny Ludowe nie podpisze nowego kontraktu. Ta ostatnia metoda to jednak ostatecznosc i nie zawsze sie udaje (czasem konczy zadaniem wystawienia na liste)

5) Jeszcze ad vocem uwaga do samego podpisywania kontraktow (jakichkolwiek)
- - - - w miare mozliwosci oferujesz jak najnizsza waznosc zawodnika (np chce byc kluczowy - oferujesz mu "pierwszy sklad";). Wtedy mozesz mu pozniej zmienic status na wyzszy i "zachecic" do przedluzenia kontraktu. A jak podpiszesz od razu kluczowy to jedyne co mozesz mu potem zaoferowac to wieksza kasa.
- - - - unikaj w kontakcie kwoty minimalnej (najlepiej zmieniac ja na jakas absurdalna 200-600 mln zl itp), raz sie nacialem - zawodnik mial klauzule odejscia 10 baniek i mi kolesia wartego 30-40 mln sprzetneli za 14. Wiec - klauzula oferty minimalnej wysoka.
- - - - jak oszczedzasz kase - zawsze da sie zlikwidowac roczne podwyzki (ewentualnie zrobic 5% wzrostu) - bo obnizka zadanego wynagrodzenia nie przechodzi (to tez smieszne - zawodnik nie godzi sie na wynagrodzenie 105 tys zamiast 107 a godzi na roczna podwyzke 5% zamiast 15)
- - - - Kolesi ktorych komus wypozyczasz - zanim oddasz goscia w swiat sprawdz czy nie powinienes mu przedluzyc kontaktu (tj czy nie konczy mu sie czasem za 1-2 lat kontrakt, jesli tak najpierw przedluzenie kontraktu potem zabawa w wypozyczanie). BTW: niekiedy za samo wypozyczenie zawodnika mozna zgarnac niezly szmal (np wypozyczylem komus 21-letniego Janukiewicza (BR) na rok za 2,1 mln zl. BTW: zawsze usuwac opcje/mozliwosc wykupu przez klub (za Janukiewicza oferowali mi 2mln zl (wartosc oficjalna 400tys) ale co z tego skoro ja moglbym go sprzedac za 20-30mln w ratach.

dani85 Partyzant

0
26.01.2006 21:13    #7
No to jest odpowiedź. Dzięki stary. Większość wiedziałem ale coś nowego też znalazłem. A z tym puszczeniem za darmo to przyznam, że sfrajerzyłem ;) Osobiście preferuję sprzedaż za kasę do rączki a nie w ratach ale to już osobna sprawa. Jeszcze raz dzięki za obszerny opis

Reaper były Minister Spraw Zagranicznych

Grupa: Ekspert
0
27.01.2006 16:48    #8
Gepardinho, mógłbyś mi podać swojego maila? :>
myspace.com/marneszanse

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.