[quote=jaramaniak]a ja mam pytanie jak usunąć ? i co oznacza jadedness .[/quote]
Tak jak pisze Maksymilian. "jadedness" to po angielsku zmęczenie.
Usunąć to można na dwa sposoby sposoby. Jeśli np masz zawodnika który jest zmęczony ("wypalony/zmęczony i potrzebuje odpoczynku"
i zbliża się jakiś ważny mecz i chcesz by zawodnik był w nim "wypoczęty" to:
Albo:
-wejdź do "interakcja z piłkarzem" i zobacz czy są tam opcje "zasugerowania piłkarzowi że potrzebuje odpoczynku" Wybierasz tam tzn sugerujesz dłuższy lub krótszy odpoczynek. ALE to nie zawsze jest możliwe. Czasem nie ma tam tej opcji a jest jedynie prośba by piłkarz zarekomendował trenera/piłkarza.
Z tym sugerowaniem odpoczynku to różnie bywa bo mi się czasem zdarzało że piłkarz był zmęczony, to proponowałem np tydzień odpoczynku a piłkarz się oburzał że "nie potrzebuje". Ale spróbować możesz (tzn jeśli jest możliwość)
-kolejnym sposobem którego ja używam w trakcie sezonu (i ta opcja w porównaniu do poprzedniej jest ZAWSZE dostępna) to po prostu ustal zawodnikowi odpoczynek:
Program treningowy->Odpoczynek->1,2,3dni lub tydzień
Przy tej opcji zawodnik się nigdy nie oburza
Ja tak zwykle robie po meczu ligowym, jak np do następnej kolejki mam 7 dni to daje pierwszemu składowi 3 dni odpoczynku
Aha Można też ustawić "nie organizuj treningów w dniu meczu" to chodzi o to że jak wieczorem jest mecz to rano i popołudniu w dniu meczu zawodnicy nie będą trenować tylko zbierać siły na mecz
PS. Do Jark4
A może on chce "zniechęcić" potencjalnych kupców do wykupienia jego zawodnika xD Ja miałem tak kilka razy że gdy chciałem pozyskać kontuzjowanego grajka to zarząd blokował transfer bo "piłkarz nie przeszedł pozytywnie testów medycznych"
i może o to chodzi
// Edytowano 1 raz, ostatni raz 11.08.2008 o godz. 11:34
Najnowsze posty