Dobra, teraz pora na mnie - skrobnę coś
No więc wznowiłem grę Las Palmas ale niestety mój szósty sezon z tym klubem był ostatnim
Po bardzo kiepskiej rundzie wiosennej, choć nie brakowało zwycięstw (2:0 z Barceloną na wyjeździe, 2 gole utalentowanego Marie) zostałem bądź co bądź nieoczekiwanie zwolniony. Zastąpił mnie jakiś Lucas Alcarez, który miał za sobą taki sukces jak ja - awans do I ligi, tyle że z Murcią. No ale 6 miejsca dwukrotnie nie zajął :/ Szkoda, bo był to fajny klub ale teraz pora szukać innego w sumie można spróbować czegoś innego aczkolwiek powtaram że z Las Palmas sięgałem daleko w przyszłość i dopiero robiłem go na potęgę. Niektórzy piłkarze nie zasługiwali jednak na grę w tym klubie ...
Inaczej jest natomiast GKS-em Bełchatów! Po dublecie zdobytym w moim pierwszym sezonie 2009/10 w klubie i grze w Lidze Mistrzów (3 miejsce w grupie, później łomot w Pucharze UEFA od Chievo) i uplasowaniu się zaledwie w czołowej 4-rce, ponownie mój team "ustrzelił" dublet! Co ciekawe, podobnie jak 2 lata temu o mistrzostwie zadecydował wyjazdowy mecz z Odrą Opole w ostatniej kolejce - wtedy miałem więcej szczęścia, bo jeszcze dwie drużyny musiały przegrać. Teraz po pewnej wygranej nawet wygrana 2 LEgii nic nie pomogła - tytuł powedrował do Bełchatowa! Świetnie radził sobie duet Janczyk - Andrade, który w sumie strzelił prawie 50 goli. Fantastyczna postawa Josepha Enakarhire, który ma najlepszą średnią w drużynie. No, i po wygranej w dwumeczu nad Groclinem wygrałem Puchar Polski! Wreszcie osiągam swój cel, a chcę w Polsce zdobyć 5 tytułów i jeszcze chociaż raz superpuchar (raz już zdobyłem) i puchar ligi!
Załączam screen mistrzowskiego teamu.
Najnowsze posty