skrzydlowy czy rozgrywajacy?

ymaginary Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
08.08.2007, 17:06    Pytanie
gram juve i udalo mi sie uzbierac troche kasy an cristiano ronaldo i go sciagnalem. wzialem tez z wolnego transferu van der vaarta.
oboje sa swietni [pokusilem sie i sprawdzilem w scoucie ronaldo 193/193 van der vaart 175/185] i chcialbym ich optymalnie wykorzystac. i stad moje pytanie czy jest sens grac szeroko skrzydlami aby ronaldo sie wyszalal i jednoczescie ustawic gre na rozgrywajacego, ktory bedzie gral w srodku pola ?

Quaresmafan Partyzant

0
08.08.2007 17:09    #1
ronaldo na skrzyde
VDV na of.po

kurzy13 Młody aktywista

0
08.08.2007 18:11    #2
Ronaldo najlepiej gra na skrzydle i daj mu troche wiecej swobody na boisku i ustaw rajdy z pilka niech drybluje:)

wrzask1992 Młody aktywista

0
08.08.2007 18:28    #3
uważam tak jak i ty ze obaj to znakomici zawodnicy, jednak gra cała 11 i wiele zależy od
taktyki jaką zastusujesz (nie w sensie ustawienia gry na rozgrywającego, czy odgrywającego tylko formacji np 1-4-5-1) a więc moja rada brzmi tak(,oczywiście możesz zastosować swoje pomysły,) ustaw grę rombem znaczy 4 obronców defensywny pomocnik, ofensywny pomocnik (tu van den vaart) i dwóch skrzydłowych, a następnie ustaw grę na rozgrywającego, a podania ustaw na tylko prawym skrzydłem, bo tam bedzie grał ronaldo , potem wejdz w ustawienia zawodników i ustaw cristianowi na maxa nastawienie, nieograniczoną swobadę i bycie wolnym elektronem, w ten sposób bedziesz mógł maxymalnie wykorzystać obu zawodników.:-)
PS gdybym u siebie w wiśle miał taki problem bogactwa... Ah... nie ma co gdybać :D

kyczy7 Przodownik pracy

0
08.08.2007 18:58    #4
niech Cr R gra na skrzydle bo tam to on potrafio pozamiatac a vdv na OPŚ i równiez bedzie dostawał podania bo przeciez akcje tocza sie na skrzydle jak i w środku :) wiec nie martw sie ze ten bedzie miał mniejsze a ten wieksze pole do popisu bo wszyscy moga sie jednakowo pokazać nawet bez plusowych dodań taktycznych jakimi sa nieograniczona swoboda itp. :) osobiście nigdy tego nie ustawiam a jakoś gram i idzie xD ... wiec Ronaldo na OPL a Van Der vaart na OPŚ i bedzie git :) niczego nie bedzie brakowac itp. beda mieli pole do popisu napewno ! :)

pilkarzyk Partyzant

0
08.08.2007 20:38    #5
Cristiano n OP P chyba! A VdV oczywiście na OP Ś !

kyczy7 Przodownik pracy

0
08.08.2007 21:16    #6
pilkarzyk a nie wiwdziałes nigdy Cr R na OPL ? bo ja tak xD moze w managerze nie ma takiej pozycji ( nie wiem nie patrzyłem ) ale na " realu " tak ! :)

pilkarzyk Partyzant

0
08.08.2007 21:59    #7
Wiem, że może tam grać i często gra, bo jestem wielkim fanem Manchesteru United, ale w FM lepszy jest na prawym skrzydle - przetestowane! :)

ymaginary Partyzant

0
08.08.2007 23:44    #8
ok, a powiedzcie mi co sie stanie jesli ustawie gre na rozgrywajacego i ustawie kilku rozgrywajacych. w moim przypadku np. moga to byc van der vaart, aimar, montolivo, moutinho, sosa, dessena tudziez d'alessandro i np. w srodku zagra VdV a na skrzydle montolivo bo tez tam moze grac. czy wtedy obaj beda rozgrywajacymi i na obu bedzie spoczywac obowiazek rozgrywania?
a co sie stanie wtedy gdy bede mial ustawiona gre na rozgrywajacego a zaden z nich nie bedzie akurat gral? czy zawodnicy beda sie motac w poszikiwaniu playmakera i nie beda wiedziec co robic czy poprostu beda grac tak jakby ta opcja nie byla zaznaczona ?

Damiano-pl Partyzant

0
09.08.2007 00:39    #9
Można grać tylko na 1 rozgrywającego jeśli się nie mylę. Spróbuj wystawić C.Ronaldo na skrzydle, a VDV'a jako of. Pomocnik lub rozgrywający. Zobacz w jakiej opcji lepiej ci się gra i tak graj.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.