30 bramek w sezonie przy 30 % skutecznosci ?

PanQlo Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
06.09.2007, 20:11    Pytanie
witam

czy u Was rowniez bywa tak ,ze Wasz zawodnik zajmuje 2/3 miejsce w rankingu najlepszych strzelow majac niespelna 30 % skutecznosc strzalow w pole bramkowe ? strasznie mnie to irytuje poniewaz czesto bywa tak ,ze w meczach ze slabiakami moi napastnicy maja po 10 i wiecej sytuacji niemal 100% ,a mimo to wynik zazwyczaj oscyluje w granicach 1/2 .. czasami 3 bramek . A co gorsza czesto bywa tak ,ze przez razaca nieskutecznosc przegrywam 1 : 0 mecze ,ktore powinienem wygraz 6/7 .. a moze i wieksza roznica bramek .

Ci zawodnicy ,kotrzy tak fatalnie strzelaja maja specjalny program treningowy z nakierunkowaniem na strzaly ,a mimo to ich skutecznosc jakos szczegolnie nie wzrasta .

Czy to bug ,czy tez ... wpisany "debilizm" gry ?

Inna sprawa dotyczy - najlepszego pilkarza globu .Nigdy ,ale to absolutnie nigdy nie wygral tej nagrody zawodnik ,ktory czymkolweik sie przysluzyl .. malo ,ze bramek nie strzelaja ,to i srednie oceny zazwyczaj oscyluja w granicach 6.0 . Dla porownania dodam ,ze Carlos Vela [ o ile mnei pamiec nie myli w mojej grze gra w Arsenalu] strzela po 20 bramek w pierwszej czesci sezonu i zostaje uznany 3 zawodnikiem globu , tuz za jakims niemcem z Arminii oraz bulgarem czy wegrem z NEC N ,ktore walczy o utrzymanie sie w lidze ,a ow "najlepszy" globu zazwyczaj ma takie statsy jak te ktore opisalem .

z powazaniem

Troll13 Partyzant

0
06.09.2007 20:20    #1
hmm... Ja gram aktualnie Ajaksem i moi napastnicy nie strzelali mi za dużo bramek, też bardzo się tym irytowałem. Sprzedałem więc ich zastępując ich np. Claudio Pizzaro, Lucasem Castromanem i było ok. Myśle że to kwestia dopasowania si.ę do gry zespołu, jeżeli masz to któryś sezon z rzędu to weź sprowadź do zespołu porządnych napastników, Miej przynajmniej 4 dobrych aakujących ponieważ w składzie musi być dużo rotacja, to daje efekt. Spróbuj tego. U mnie średnia bramek na mecz to 3,1/2,8 w tych granicach.

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
06.09.2007 20:22    #2
Co do skuteczności to często tak bywa.

Co do piłkarza globu,nagród dla np. najlepszego bramkarza to dla mnie jest to ŻAŁOSNE najlepszy bramkarz jest np. z Arminii Bielefeld.

Mam patcha 7.0.2 i to nic nie daje.

Mam nadzieję,że FM 2008 będzie bez takich bugów.
Wcale nie potrzeba nowej gry - wystarczy "tylko" wyłapać bugi i wydać nową grę. Ale znając SI będzie to dla nich dość ciężkie zadanie, bo oni chyba lubią wydawać patche.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

karo.las Żołnierz frontu ideologicznego

0
06.09.2007 21:52    #3
Myślę, że ich skuteczność w dużej mierze zależy od atrybutów fizycznych np. opanowanie, gra bez piłki itp. Resztę cech dobrego napastnika możesz znaleźć w poradniku dołączonym do gry^^
Wybory na piłkarza globu funkcjonują na podstawie matematycznego wzoru, który prawdopodobnie zawiera błąd (bądź jest słabo odwzorowany), z tym nie da raczej się nic zrobić (grzebanie w kodzie gry odpada :P)

0
06.09.2007 21:53    #4
Edit: oczywiście chodziło mi tu o atrybuty PSYCHICZNE ^^

mesjo Partyzant

0
06.09.2007 22:12    #5
ja też sie bardzo wpieniam bo czesto mam takie sytuacje jaka opisał PanQlo. Napastnicy mają średnio 4/5 tzw. ,,setek" w trakcie meczu a strzelają 1 góra 2 bramki. A żeby strzelić hat-tricka
to muszą mieć co najmniej 7/8 sytuacji. Ja gram Milanem i napastników mam z najwyższej półki:
d. villa, rooney, toni, wspomniany wcześniej c. vela i trochę słabszego A. Floro Floresa. Rooney w pierwszych dwóch sezonach w moim klubie dwa razy był królem strzelców Serie A. Strzelił 25 i 24 bramki. A gdyby wykorzystał choć 50% tego co miał to strzeliłby co najmniej 45 goli . Myślę, że jest to ,, wpisany debilizm gry" bo jakoś nie chce mi sie wierzyć że taki rooney w rzeczywistości nie trafił by 3 sam na sam z rzędu. Zeby to w jednym meczu bo różne piłkarze mją dni ale tak przez cały sezon?!

0
06.09.2007 22:48    #6
Nie możesz patrzeć tylko na umiejętności Ronney'a, widocznie w tych sytuacjach bramkarz był na tyle dobry (miał dobry dzień lub świetne statystyki) i wybronił to co miał wybronić. Resztę możesz dopowiedzieć sobie sam :P ^^

sefko1 Przodownik pracy

0
07.09.2007 00:00    #7
No tak bo w realnym Świecie zawodnicy wykorzystuja wszystkie setki i maja po 50 bramek w sezone. LOL

Jelonzz Partyzant

0
07.09.2007 09:19    #8
wg mnie powinna byc taka umiejetnosc jak szczescie np bo przezciez nieraz gram se 1 lige oni bronia bramkarzem z rezerw ( refleks 5 LOL ) i caly mecz wybroni ( okolo 15 strzalow ...) mysle ze to bug/fart

mariusz90 Żołnierz frontu ideologicznego

0
07.09.2007 17:06    #9
co do najlepszego zawodnika swiata nie zgadzam sie z tobą ,najlepszego zawodnika nigdy nie wybiera sie po liczbie zdobytych bramek ale po jego umietnościach piłkarskich,według twojej zasady zaden obronca czy tez bramkarz nie został by uznany najlepszym zawodnikiem swiata
sam Ronaldinho nie zdobył korony krola strzelców ale moze pochwalic sie przepieknymi zagraniami dzieki ktorym inni zawodnicy zdobywają bramki.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution