Kontrakt

Visioner Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.09.2007, 10:59    Pytanie
No wiec ostatnio chcialem w edytorze czasu rzeczywistego skrocic sobie dlugosc kontraktu zeby szybciej otrzymac nowy, ale kiedy minal termin kontraktu ja nadal jestem w klubie a w siedzibie zarzadu pisze ze moj kontrakt jest negocjowany, a mimo to nie dostalem zadnej propozycji, tera jest pazdziernik a mi kontrakt teoretycznie wygasl w sierpniu, choc caly czas jestem zwiazany z klubem, co zrobic zeby zarzad mi zaproponowal nowy kontrakt??

Saint Partyzant

0
07.09.2007 22:43    #20
Heh. A po co Ci kasa za prowadzenie repry? Twoja pensja w fm 2007 ma znaczenie jedynie prestiżowe. No, może w klubie dodatkowo obciąża jego budżet (tak jak jest to w rzeczywistości), natomiast w reprezentacji nie obciąża budżetu, ponieważ nie masz nad nim żadnej kontroli.
Co do braku kasy na transfery (a także na pieniądze za podpisanie nowych kontraktów). No cóż. To wszystko od Ciebie zależy, jeśli klubowa kasa świeci pustkami, to w zasadzie nie dostaniesz nic na zakup nowych piłkarzy. Sam musisz wypracować sobie zysk :) Odnoś sukcesy (nawet w 3 lidze - jeśli to angielska, to za mecze pucharowe na wyjeździe z dobrymi klubami dostaniesz sporo kaski), sprzedawaj piłkarzy, wyrzucaj piłkarzy niepotrzebnych itepe.

Saint Partyzant

0
07.09.2007 23:09    #21
Do Pana 9pucek.
Szanowny Panie.
Niezmiernie cieszę się z Pańskiego podejścia do moich poglądów i mojej osoby. Wierzę, iż zwracanie się do mnie per Pan jest efektem wysokiej kultury osobistej, nie cynizmu.
Podejmując temat jakże bliski mojemu sercu, a mianowicie urlopu w FM2007. W opisywanym przypadku, urlop nie ma prawa (w moim mniemaniu) pomóc w rozwiązaniu problemu. Rzeczywiście Pańska propozycja może czasem pomóc w rozwiązaniu pewnych kryzysowych sytuacji (typu gra nie idzie dalej itp.), ale w tym konkretnym przypadku nie. Zapyta Pan się pewnie czemu? Już śpieszę z odpowiedzią (właściwie moją teorią). Urlop może być przydatny w problemach, gdzie interakcja gry z graczem nie jest potrzebna (vide wcześniej przytoczony przykład). W tym konkretnym przypadku interakcja gry z graczem jest potrzebna i jej wyrazem jest zgoda na związanie się menadżera z klubem. Nadmienić także trzeba, iż jeśli włączenie urlopu doprowadziłoby do próby podpisania nowego kontraktu, to nie byłoby to następstwo aktywowania tegoż urlopu, lecz upływu czasu w grze.
Druga sprawa. Szanowny Panie. Uwagi typu "robienie wałków" jak Pan raczył zauważyć w żaden sposób nie prowadzi do rozwiązania wskazanego problemu. I pozwolę sobie przytoczyć Pańską radę "w przyszłości proszę o wstrzemięźliwość w krytyce ludzi którzy pragną komuś pomóc". FM2007 ma dostarczyć rozrywki graczowi. Jedni czerpią ją prowadząc super klub inni robiąc dream team z KKS Kozia Wólka. To już nie Pana sprawa co robią inni, czy modyfikują dla własnej przyjemności grę, czy też nie.
Sprawa trzecia. Szanowny Panie. Uwaga typu "nie wiem czy Pański pomarańcz jest efektem pańskiej pomocy innym graczom czy też nie, ale o czymś na pewno świadczy", to cios poniżej pasa. Ciężko mi to w jakikolwiek sposób komentować. Dlatego tego nie zrobię. Wręcz przyznam Panu rację. Rzeczywiście, tak jak Pan zasugerował (oczywiście nie wprost) jestem gorszy od Pana. Pan jest zielony a ja pomarańczowy. Idąc dalej, prawdopodobnie mój poziom kultury jest co najmniej niski. Z inteligencją też nie bywa lepiej i też niestety nie mam się czym pochwalić. Ponadto jestem biedny i mało urodziwy. Czy czuje się Pan teraz lepiej? Bo ja po przeczytaniu Pana wywodu czułem się gorzej i gorszy od innych.
Z poważaniem - Saint.

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
07.09.2007 23:32    #22
Panie Saint.

Pierwsze sprawa - już pobił mnie Pan długością wypowiedzi przez co czuję się gorszy.Tak dla wyrównania.

Druga - pragnę Panu przypomnieć iż menedżer negocjuje kontrakt. Dlatego uważałem iż z biegiem czasu nadejdzie odpowiedź.Niestety pomyliłem się.

Trzecia - uwaga "robienie wałków" - prowadzi do rozwiązania przyszłych problemów gracza. Bo właśnie tak jak w wyżej wymienionym przypadku - nie odpowiednie używanie edytora wiąże się z nie odwracalnymi skutkami.

Czwarta - przyjemnośc komuś sprawia oszukiwanie? Dla mnie to nie w porządku w stosunku do ludzi uczciwych.Czasami trzeba komuś przypomnieć jak wygląda prawdziwa gra. Modyfikowanie gry dla przyjemności jest OK. Ale w pewnych granicach. Gdy przydarzy się jakiś bug.

Piąta - pomarańcze są jakąś karą. Ale z drugiej strony są dwie osoby wdzięczne Panu za pomoc. Pewnie Pan coś tam przeskrobał ale ja nie czuję się lepiej z tego powodu iż jestem zielony. Ale za popełnione błędy trzeba odpowiadać.

Szósta - moim zamiarem nie było poniżenie Pana. Jeżeli Pan poczuł się urażony to przepraszam za to.

Siódma ostatnia - nasza wymiana zdań nie pomaga chyb graczowi a jest jedynie wynikiem naszego nie porozumienia. To nie powinno się zdarzyć na suflerze za co przepraszam adminów i gracza z problemem.

Mam nadzieję, że to nie porozumienie nie wpłynie na nasze wzajemne relacje.

Z nadzieją na porozumienie - 9pucek-
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Saint Partyzant

0
07.09.2007 23:35    #23
Panie 9Puckek.

Porozumienie osiągnięte.

Również wyrażam ubolewanie z powodu tzw. spamu.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.