Nieproporcjonale kwoty transferowe. Bug?

dlugi88 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
12.09.2007, 08:53    Pytanie
Po tytule chyba każdy domyśla się o co chodzi. Np. raz u mnie Werder Brema sprzedał Franka Baumanna za 250 000 euro, ja za 1 000 000 euro sprzedałem z Pogoni, Mineiro do Lille, rozumiem, że Mineiro jest młodszy i, że w FM całkiem nieźle wygląda, ale z całym szacunkiem dla niego, nie może być tak, że reprezentant Niemiec, wieloletni kapitan czołowej niemieckiej drużyny i bardzo solidny defensywny pomocnik jest cztery razy tańszy od nikomu nieznanemu w Europie prawego obrońcy z Pogoni Szczecin. Takie przykłady można by mnożyć w nieskończoność. Naprawdę nie wiem czy to bug, czy mało inteligentna polityka transferowa niektórych klubów. Sorry, że tak rzucam te tematy na suflerze, ale zaczęła mnie ta gra denerwować, dobrze, że niedługo (mam nadzieję) będzie następna część. Jeśli mieliście jakieś dziwne przypadki napiszcie o tym. Chociaż w sumie jak patrzyłem na tegoroczne okienko transferowe i na to jakie sumy na przeciętnych zawodników wydawały kluby Premiership to nic mnie już nie zdziwi (np. Michael Chopra do Sunderland 5 000 000 funtów itp.).

Bartez Przodownik pracy

0
12.09.2007 09:43    #1
A ile lat miał Bauman a ile Mineiro?? Bo sądzę że wiek ma duże znaczenie w odniesieniu do wartości zawodnika i ewentualnej sumy za transfer jednego lub drugiego. I do tego, jak przypuszczam, dochodz reputacja grajka. Przynajmniej w FM coś takiego zauważyłem.

Vigo Partyzant

0
12.09.2007 11:26    #2
Bartez_81 ma rację, bo KAŻDY zawodnik w wieku < 30,31 zaczyna po prostu tanieć, co jest bezpośrednią przyczyną automatycznego spadku atrybutów. Takimi zawodnikami zaczynają się interesować kluby, które mogą go kupić za mniejszą cenę. Tak m.in. jest z Tomaszem Hajto w Górniku Zabrze. Kupiony za mniej niż Adam Marciniak (19-letni obrońca).Słabsze kluby właśnie z tego korzystają.

alex_waw Młody aktywista

0
12.09.2007 11:45    #3
ja rozumiem że tutaj chodzi nie o wiek ale o chociażby reputację.

kyczy7 Przodownik pracy

0
12.09.2007 21:24    #4
Wiek gra głowną rolę :))

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.