Kilka pytań związanych z FM 07

Tores ReDevil Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.09.2007, 17:58    Pytanie
1. Czytałem, że po pierwszym sezonie w Orange Ekstraklasie nie ma limitu cudzoziemców a ja go mam :( Moje niedopatrzenie czy bug ?

2. Kupiłem Krzysztofa Łągiewke, który miał krycie i odbiór po 16, po miesiącu te statystyki spadły do 15 a po następnym miesiącu znów wzrosły do 16, później znów miał krycie i odbiór na poziomie 15 i tak w koło macieju. Co jest tego powodem i jak to zatrzymać by miał jak najlepsze statystyki ?

3. Zawodnik ma w kontrakcie klauzule odejścia 5 mln Euro a kluby "biją się o niego" i składają oferty nawet 20 milionowe a wystarczy przecież 5, o co chodzi ?

4. Mam nadzieję, że nikt się nie obrazi, że zadam trochę pytanie nie na sufler, ale to tylko tak przy okazji: Mam w Legii ponad 4 mln Euro na transfery, skład mam prawie pełny ale chcę trochę "zaszaleć" i nie wiem kogo za taką kasę sprowadzić (szukam kogoś w wieku 20-26 lat), możecie kogoś doradzić ?

Z góry dzięki,pozdrawiam.

Kerry Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
26.09.2007 18:02    #1
1. To dziwne, bo zawsze znikało. Jak nadal jest limit, to jest to bug.
2. Może ma wachanie formy. Na to mogą wpływać dwa czynniki: miał ciężką kontuzję, lub spróbuj wzmocnić bazę treningową.
3. Tak jest. Football Manager jest pod tym względem niedopracowany. Jednak chyba lepiej dostać 20, niż 5 prawda?
4. Spróbuj Emmanuela Kone, Vyacheslava Hleba, Angel Di Maria (jeśli nie grasz na najnowszym uptadzie), Leonid Kovel (jest młodszy, ale mega talent) czy Ibrahima Sidibe (wspaniały snajper z Senegalu). Ponadto polecam talenty :).

Użytkownik uznał post za pomocny

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
26.09.2007 18:05    #2
1. Masz wersję 7.0.2 tzn. z patchem?
2. Kwestia treningu, bazy i trenerów.
3. Głupota gry.
4. No comments.

To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

BS Młody aktywista

0
26.09.2007 18:06    #3
1.Mi sie wydaje że jest limit obcokrajowców w Orange Ekstraklasie. Ja też mam taki limit więc myśle że to normalne.

2.Może trening za słaby? jeśli jedziesz na ogólnym to może spróbuj zrobić mu indywidualny trening z naciskiem na obrone.

3.Najprawdobodobniej dla tych klubów ten zawodnik jest tyle warty lub po prostu niedopatrzenie. Byc może mały bug

4.Rzeczywiście pytanie nie na sufler.;)

Pozdro:D

BS Młody aktywista

0
26.09.2007 18:07    #4
Sry za drugi post;P

Mam jeszcze do pierwszego małą uwagę. Ten limit chya znika po sezonie gry czy jakos tak;]

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
26.09.2007 18:11    #5
Po sezonie pierwszym znika konieczność rejestracji składu do rozgrywek. Ale chyba tylko z patchem 7.0.2.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

BS Młody aktywista

0
26.09.2007 18:13    #6
No właśnie o to mi chodziło 9pucek :)

Bartez Przodownik pracy

0
26.09.2007 18:15    #7
9pucek, rejestracja znika po 1-szym sezonie, a limitu na foreginers nie ma od początku

karo.las Żołnierz frontu ideologicznego

0
26.09.2007 18:30    #8
1. Zainstaluj patch 7.02 jeśli go nie posiadasz
2. Widocznie jego PA osiągnęło apogeum i nic więcej z niego nie wyciągniesz. Same spadki umiejętności wliczone są w "życie" piłkarza, który miewa wahania formy. Widocznie pan Krzysztof ma problemy z ustabilizowaniem formy. Możesz spróbować zaaplikować mu oddzielny trening .
3. j.w.
4. Ja bym "zaszalał" trochę w inny sposób. Otóż przeznaczyłbym fundusze na rozbudowę bazy treningowej i obiektów młodzieżowych oraz zainwestował w zastępy perspektywicznych młodych grajków. Tylko takie działania zagwarantują Ci stabilizacje i nadzieję na długotrwałe sukcesy. Jeśli jednak obstajesz żeby wykonać swoisty "hit transferowy" sprowadź kogoś ze znanym nazwiskiem, dzięki temu możesz zarobić na sprzedaży koszulek^^

Tores ReDevil Młody aktywista

0
26.09.2007 18:43    #9
Dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Mam patch 7.0.2, ale limit cudzoziemców miałem w meczu o Superpuchar Polski i może w meczu ligowym tego nie będzie (chociaż byłoby to dziwne).
Tego Senegalczyka Sidibe ściągnąłem już wcześniej i wymiata :)

Krzysztof Łągiewka nie ma wahań formy i prezentuje dobry poziom jako jedyny przez cały sezon.

PS.:Kogo można ścągnąć do polskiej ligi żeby wzrosła sprzedaż koszulek, bo mi się wydaje że nie ma takiej możliwości.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution