Football Manager: The Board Games

bialy13 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
08.10.2007, 17:07    Pytanie
Witam!
Co zrobić jeśli nie ma prądu, ma sie kare na kompa, komputer do naprawy(lub coś innego że nie ma dostępu do komputera) a mamy chęć zagrania w FM??? Odpowiedź jest prosta: Football Manager: The Board Games:D
Jest to gra planszowa o FM(jak zapewne sie już domyśliliście). Tak jak w FM prowadzisz klub, ustalasz taxe, grasz mecze, kupujesz zawodników, motywujesz ich itp.
Wymagania: 1 kartka z zeszytu, 3 kartki z "notesiku" (te małe kartki wyrywane), ołówek, wiedza o sqadach, no i (chyba dla niektórych - niestety) 2 ludzi.... Jeden z nich jest graczem, czyli playeremm, czyli coachem, a drugi computerem, czyli reszta świata, czyli pozostałe kluby.
Jeśli chcecie zobaczyć zdjęcia z gry, poznać szczegółowe zasady i wyrazić opinie prosze pisać tu albo mailem
PS1 Grałem już w to z bratem(my to wymyśliliśmy i opracowaliśmy). Gra sie cudownie(czyli jak w normalnego menago)
PS2. Jeśli ktoś uważa że to nie forum czy coś takiego - ja chce pomóc tym którzy nie mogą zagrać (z różnych powodów) w FM lub CM na kompie:D

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
08.10.2007 17:14    #1
Mógłbyś bardziej szczegółowo> Bo ja lekko nie rozumiem. Zasady itd.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Pucek Stachanowiec

0
08.10.2007 17:16    #2
Jeśli chcecie zobaczyć zdjęcia z gry, poznać szczegółowe zasady i wyrazić opinie prosze pisać tu albo mailem karolrobson_(at)_op.pl - to mi lekko zalutuje jakąś reklamą - skoro już założyłeś tutaj temat to tu to wyjaśnij.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

bartex55 Przodownik pracy

0
08.10.2007 17:24    #3
Wątpię, by był ktoś aż tak zdesperowany i znudzony, żeby grać w grę planszową Oo

mariusz90 Żołnierz frontu ideologicznego

0
08.10.2007 17:24    #4
zamiast maila mogles podac swoj nr gg,lub wytlumaczyć zasady tej gry w temacie jaki zalożyłeś.

bialy13 Młody aktywista

0
08.10.2007 17:24    #5
tak jakby FM przeniesiony na kartke.... Jeden człowiek jest player drugi computer.... no masz na kartce swój sqad i taxe i finanse i terminarz i grasz.... kupujesz zawodników, co miesiąc wzrost albo spadek atrybutów(wykopy - dla bramkarzy, podania - celność podań i kreatywność, fizyczne - atrybuty fizyczne z FM, wykonczenie akcj - wiadomo:), strzały - celność i siła strzałów, łapanie - tylko dla bramkarzy, Krycie - ogólna gra na obronie;] piąstkowanie - dla bramkarzy, technika - dryblnik i technika z fm + celność i kreatywność, sam na sam - dla bramkartzy), gra sie mecze ligowe i w lidze mistrzów... no ogólnie to co FM/CM tylko na kartce

Pucek Stachanowiec

0
08.10.2007 17:27    #6
Może jestem jakiś niekumaty ale w dlaszym ciągu nie rozumiem...

bialy13 Młody aktywista

0
08.10.2007 17:28    #7
9383079 - mój gg
@bartex55
2 powody:
-jestem maniakiem
-czesto mam kompa rozwalonego lub kare...

bizi Partyzant

0
08.10.2007 17:31    #8
no tak ale ta gra juz nie bedzie taka realna bo jezeli bedziesz chciał bedziesz wygrywał wszystkie mecze i i transfery bedą trochce bez sensowne bo nie bedziesz wiedział jak ten zawodnik się spisuje,i według mnie jest to gra czasochłonna bardzo ale może niektorym się spodoba bo mi za bardzo się nie podoba,moze dlatego ze podałes zbyt mało strzegółów.

Pucek Stachanowiec

0
08.10.2007 17:32    #9
Ludzka pomysłowość nie zna granic...Kto decyduje o tym kto wygra mecz, jak zadziała trening,taktyka,rozmowa motywacyjna? Już wolę pograć w Monopoly lub Eurobussines.

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution