pytanie zwiazane z watpliwym realizmem orange ekstraklasy

rammzes Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
31.10.2007, 11:14    Pytanie
witam, mam do was pytanie w zwiazku z watpliwym realizmem orange ekstraklasy bo np. wiselka ma tylko 500 tys euro:( zenada... przeciez wisla w okienku transferowym letnim miala 2 mln euro... a teraz tzn w zimowym bedzie miec 3 mln kurcze a w fmie jest tylko 500 tys:(. Jak sadzicie warto sobie zmienic budzet wisly na 5mln?? powiedzcie czy to wedlug was bedzie uczciwe?? jeszcze jedno Wisla w 2009 roku ma miec stadion na 35000 tys ludu a w FMie podobno niema takiej rozbudowy jak myslicie jest sens zmieniac to w edytorze??

Trolek Partyzant

0
31.10.2007 11:20    #1
Ja uważam ze jest sens skoro nie zrobili tego panowie z SI to sami zrobmy ale moze gdy wyjdzie upade to to naprawia troche zmienia :)

Użytkownik uznał post za pomocny

rammzes Partyzant

0
31.10.2007 13:53    #2
spoko w takim razie mam do Was prosbe: podajcie mi zmiany jakie zajda w waszych ulubionych klubach w ciagu kilku najbizszych lat (mam na mysli stadion budzet itd)

sefko1 Przodownik pracy

0
31.10.2007 14:07    #3
Po pierwsze Wisła miała 2 mln euro na transfery, ale wydała część tej kwoty choćby na transfer Jiraska. Tak więc to 500 tys uwzględnia juz dokonane transfery podaczas okienka letniego.
A po drugie podejżewam, że Wisław wyda na transfery 3 mln euro jeśli uda im sie sprzedac za taką kwotę Pawła Brozka.
Tak więc moim zdaniem 500 tys do adekwatna kwota na początek rozgrywki. Przecież przy dobrym menadżerze za 5 lat Wisła będzie miała 50 mln na tranfery, a to juz ma sie tak do rzeczywistości jak pięść do nosa.
Pozdrawiam.

Użytkownik uznał post za pomocny

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
31.10.2007 14:11    #4
Moje zdanie jest takie - uczciwa gra, to gra na bazie stworzonej przez SI, lub jeśli zrobisz własny update. Jak użyjesz FM Modifier to wg mnie będzie to oszustwo. Ale po co się nas o to pytasz? To twoja sprawa jak grasz.

rammzes Partyzant

0
31.10.2007 14:19    #5
sefko1 nawet jezeli Pawla Brozka niesprzedadza to i tak beda mieli na transfery 3 mln euro: tak powiedzial Cupial (wlasciciel Wisly) a tak nawiasem mowiac slyszeliscie ze Wiselka bedzie w G14??

sefko1 Przodownik pracy

0
31.10.2007 14:24    #6
rammzes
Niedawno Cupiał mówił, że sprzeda Wisłe, a tego nie zrobił. Kiedyś mówił, że Wisła będzie miała budżet na poziome bundesligi i nigdy nawet sie nie zbliżył do budżetów najsłabszych klubów z Niemiec. Nie nalezy wierzyć we wszytsko co mówi właściciel.
Możiwe, ze tyle wydadzą na transfery, choć ja nie za bardzo wiem po co, i na kogo mieli by takie pieniądze wydać. Przeciez tym składem co mają spokojne wygrają lige i nie ma potrzeby zbytnio obciązać budżetu płacowego jakimiś drogimi piłkarzami. Podejrzewam, że jeśli bądą wydawać tyle kasy to dopiero wtedy gdy zakwalifikuja sie do eliimacji LM.

rammzes Partyzant

0
31.10.2007 14:37    #7
sefko1
Wiem ze Cupial jest "skapcem" ale wedlug osttnio sie troszke zmienil np. w letnim oknie transferowym wydal 1,5 mln euro na a jak na na Polskie warunki to strasznie duzo. Mam nadzieje ze sprzedadza Brozka, kupia Macka Zurawskiego i paru innych no i w przszlym roku przy odrobinie szczescia podczas losowania awansuja do lm oczywiscie jesli w trzeciej rundzie nietrafia na real madryt:/

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
31.10.2007 14:45    #8
Boguś skąpcem?! Wyłóżcie tyle kasy na klub co jego Tele-Fonika to pogadamy kto jest skąpcem.
Sprzedądzą Brożka i kupią Żurawskiego........Amen. Nie warte komentarza.

Fakt faktem w FMie są nierealne(zaniżone) budżety.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

sefko1 Przodownik pracy

0
31.10.2007 14:47    #9
Też mam taką nadzieje.
A wracając do tematu. To oczywiście zawsze możesz sam zmienić w edytorze wartość sum w budżecie transferowym. Wiele ludzi na CMforum bądź suflerze narzeka, ze któryś klub ma za mało kasy na transfery (np. Barcelona). Według mnie jest to działanie celowe twórców gry. Po piersze jak napisałem na poczatku tego tematu, wartośc budżetu transferowego uwzgednia dokonane tranfery na koniec okienka transferowego, a rozpoczecie rozgrywki zwykle jest wcześniej. Tym samym kwoty juz wydane (w Barsie na G.Milito bądź T.Henrego) nie są uwzgednione na poczatku rozgrywki.
Po drugie to urozmaica rozgrywkę i trochę ją utrudnia. Pamiatam jak zwykle grałem Juve to na transfery miałem coś koło 10 mln euro, ale juz po 2-3 latach wydawałem kwoty rzędu 30-40 mln na gracza. No i po trzecie, tak naprawde gracz przejmując klub otrzymuje go takim, jaki był na koniec okienka transferowego. Tak więc najbardziej realistycznie byłoby nie dokonywać żadnych tranferów w 1 okienku. Gralibysmy taki składem jak w rzeczywistości.
Pozdrawiam.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution