Problem z transferami juniorów

Mensah Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
31.10.2007, 16:21    Pytanie
Mam pewnien problem i chce się poradzić.
Jak wiadomo zawodników poniżej 18 roku życia z Brazyli sprowadzić sie nie da. Występuje to prawo zarówno w świecie FM jak i rzeczywistość, są tego przykłady. Czyżby ten problem "zatakował" także inne kraje:
Sprubuje wytłumaczyć to na pewnym przykładzie( jednym a takich sytuacji mam wiele) :
Jest zawodnik: Joazhino Arroe 1992 Sporting Cristal-Peru(tak na marginesie PA-8):P. W swiecie realnym tego lata przeszedł do włoskiej Sieny. W bazie FM08 widnieje jeszcze w kadrze Sportingu, ale to nie w tym tkwi problem. Grajac europejkim klubem prubuje natychmiast go kupić...i gówno pisze że przejdzie do mnie w 2010 gdy skoniczy 18 lat. Wiec zastanawiam sie jak to jest możliwe że "w realu" Siena jest go wstanie sprowadzić jako 15 latka a ja gracz FM muszę czekać aż ukoniczy 18 lat....Próg wieku po którym transfer wchodzi w zycie to zawsze 17-18 lat. To jest problem nie tylko młodych zawodniow z Peru ale również utalentowanych: bośniaków, czarnogórców, kolumbijczyków.....Niby Fm ma odzwierciedlać rzeczywistosc a ten problem bardzo zniechęca mnie do gry. Dla niekórych to głupie bo co to za róznica 15 a 18 lat, ale dla mnie osobiscie ma to ogromne znaczenie. Jako że gram malymi klubami ze Skandynawi staram sie sprowadzać wielu utalentowanuch zawodników by potem wchodzac na coraz wyższe stponie mieć w zepole "swoich" ludzi któych sprawdzam w U19, daje szanse w pucharach itp. A gdy dostaje 18 latka to praktycznie w moim odczuciu jest to wpełni ukształtowany zawodnik.Wiem że wymienione kraje twypu bośnia czy kolumbia nie są w UE ale skoro w rzeczywistość klubu sprowadzaja nastolatków z tych regionó to dlaczego ja w FM tego przeskoczyć nie moge.Gdybym grał wielkimi europejskimi firmami to nie było by problemu ale ja takimi nie gram;]
Pierwsze pytanie czy wogóle zrozumieliscie o co mi chodzi?
Czy to jest bug ( przewidziana jest jego eliminacja w łatce)
Czy da sie jakoś obejsć, przeskoczyć i jednak sprowadzić tych małolatów natychmiast..
Tylko proszę nie pisać że to nie jest problem bo jest i to wielki:)

mariusz90 Żołnierz frontu ideologicznego

0
31.10.2007 16:24    #1
Sciągnij i zainstaluj łatkę może problem zniknie, bo może to być bug.

pierdutka Przodownik pracy

0
31.10.2007 16:29    #2
Wszytko jest dobrze ;) jeszcze w fm 07 nie mogłeś nawet zaklepać zawodnika . Żadan łatka tego nie naprawi a ten 15 latek będzie mół grać jak skończy 18 lat. POdobnie w tym roku było z Pato ;) fajnie że pomogłem

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
31.10.2007 16:31    #3
Hmm.. No to faktycznie dziwna sprawa. Nie do konca wiadomo jak to jest z tymi przepisami.. Zauwaz ze np. Pato nie ma jeszcze 18 lat mimo wszystko przyszedl tego lata do Milanu ale grac bedzie mogl dopiero jak bedzie pelnoletni. To czemu my tak nie mozemy robic aby takiego 17latka z Brazylii sobie zaklepac wczesniej?

Na te i inne pytania chyba ciezko bedzie odpowiedziec..

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
31.10.2007 16:32    #4
Aaaa.. czyli w tek wersji jest juz to wprowadzone? Sorry Twojego posta jeszcze nie bylo ;]

pierdutka Przodownik pracy

0
31.10.2007 16:35    #5
POato nie mógł odrazu być kupiony prze milan tylko muszą czekać do stycznia

Mensah Partyzant

0
31.10.2007 16:58    #6
Ale tu nie chodzi o brazylijczyków gdzie prawo jest takie samu zarówno w rzeczywistośc jak i w FM. Problem polega na tym że prawo dotyczące chłopaków z Peru, Bośni czy Kolumbii różni sie od tego w FM. I to wydaje mi się jest spore niedociągnięcie chłopaków z SI...a mi to strasznie utrudnia i zniechęca do gry

fred Młody aktywista

0
31.10.2007 19:16    #7
Kup zawodnik i czekaj aż skończy on wiek który będzie mu umożliwiał grę w twoim klubie.

MeTHoD Partyzant

0
31.10.2007 19:30    #8
tez to zauważyłem i tez mnie to dziwi, smieszy :/ jak w FM 07 taki omar andrade czy sherman cardenas normalnie legalnie mogli od razu zostac sciagnieci tak w 08 nie da rady :/ troche to dziwne.

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
31.10.2007 19:35    #9
Zanim zatwierdzisz transfer można to bejść używając FMM. Najpierw podwyższasz kolesiowi wiek do np. 18 , 19 lat a potym jak już do Ciebie przyjdzie zmniejszasz na ten przed edycją. Jest to jakiś sposób na obejście tego przepisu albo bugu.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution