Football Manager 2008 PL - edytor

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
Poziom ostrzeżeń: 0
0
08.11.2007, 20:12    Pytanie
Z wielką radością zainstalowałem wczoraj nowego FMka. Zainstalowałem beta patch. Następnie pomyślałem pogram sobie w co innego póki co, poczekam na normalnego patcha. Ale w końcu pomyślałem hmmm trzeba pościągać grafcię i zobaczyć jak tam edytor...Włączam edytorka i w nadziei klikam edit ->options-> patrzę przy language jest strzałeczka oooooo może wreszcie polska wersja edytora!!! Nie. Ze wściekłości chciałem wyrzucić grę przez okno. Ale pomyślałem opanuj się człowieku to jest to na co tak długo czekałeś.
Ku mojemu zażenowaniu poraz kolejny nikomu nie chciało się spolszczyć edytorka. Mi to zbyt bardzo nie przeszkadza ale...w końcu kupuje produkt podobno w pełni po polsku (przynajmniej tak go reklamuje CD Projekt).

A tu jak zwykle tylko English. Czy będzie jakieś spolszczenie do edytora? Czy wydają go tylko w wersji english i dlaczego?
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

Grupa: Użytkownik
0
08.11.2007 21:19    #10
Zapewne po jakims czasie ktos wyda spolszczenie do edytora. Wlasnie wie ktos cos o Genie? Jakas data wydania przyblizona np.?

fudi Przodownik pracy

0
08.11.2007 21:32    #11
Spolszczenie do Genie było, ale to amatorska praca. Nie było oficjalnego spolszczenie, po prostu ktoś się podjął spolszczenia Genie. Może tak będzie z edytorem, ale szczerze wątpię.

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
08.11.2007 21:37    #12
[quote="Pawisco"]Wlasnie wie ktos cos o Genie? Jakas data wydania przyblizona np.?[/quote]

Wyjdzie tuż po wydaniu patcha 8.0.1. Mniej więcej będziesz musiał poczekać tydzień.

Pucek Stachanowiec

0
01.12.2007 12:47    #13
Na wersji z patchem pojawił się język Koreański. Może kiedyś doczekamy się polskiego.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

marcinoo Partyzant

0
06.12.2007 14:15    #14
Mam pytanko dotyczące edytora, dzisiaj w edytorze dodawałem zawodników do klubów z Lubelszczyzny (Avia, G.Łęczna, Hetman) i został mi tylko zespół Orląt Radzyń Podlaski, niestety po uzupełnieniu trzech drużyn musiałem wyjść na dłużej, zrobiłem "sejva" i poszedłem, teraz chciałem ten zapisany plik z edytować (znaczy dodać grajków do Orląt), ale w edytorze gdy biorę load database nie ma tego zapisanego. Co mam zrobić ?

I jeszcze jedno. Czy jak w edytorze przy atrybutach zostawię zero,to one będą losowe?

marcinoo Partyzant

0
06.12.2007 14:21    #15
juz nie trzeba:p

darek.fm@onet.eu Przodownik pracy

0
06.12.2007 14:33    #16
jak ostatnio wyszedl jakis patch do fm to wszyscy pytali sie o co w tym chodzi, bo zadnego opisu nie bylo, ani nic. a wielki pucus napisal, ze lista zmian jest w jezyku angielskim i to jest bardzo prosto napisane. jak ktos zna angielski to bez problemu zrozumie o co tam chodzi. i co? zatkalo kakalo? a poza tym to ja pierwszy raz widze, zeby wszechwiedzacy pucek zakladal temat.

sefko1 Przodownik pracy

0
06.12.2007 17:39    #17
@darek.fm
I po co te osobiste docinki? Przecież napisał, że chodzi mu o zasade, a nie o to, że nie rozumie co w edytorze jest napisane. A edytor wcale nie jest tak ogromnym programem, żeby nie można go było przetłumaczyć. Choć podejrzewam, że raczej nie doczekamy sie oficjalnaego tłuamczenia.

I jedna prosba ode mnie (dotyczy to również pucka). Przestańcie nawzajem sie prowokować. Pisać bzdurne komentarze, bo robicie syf z suflera i ludzie, którzy naprawde chcą coś się dowiedzieć muszą przechodzić przez kilka(naście) nic nie wnoszących to tematu komentarzy. Pozdrawiam.

dmx2000 Partyzant

0
06.12.2007 18:26    #18
Panowie z SI nie maja zadnego obowiazku tlumaczenia edytora poniewaz nie jest on integralna czescia gry. Kupujac gre dostajesz edytor gratisowo jako bonus i nie mialbys prawa narzekac jakby edytora na tej plycie nie bylo. Fakt, ze w edytorze sa inne wersje jezykowe niz angielska jest kolejnym uklonem panow z SI w strone krajow, w ktorych gra lepiej sie sprzedaje.

Użytkownik uznał post za pomocny

Pucek Stachanowiec

0
06.12.2007 18:35    #19
dmx2000
Edytor jest dołączany do gry od bardzo dawna. Był w każdym FMie w wielu CMach. Dlatego miałbym prawo narzekać gdyby się nie pojawił. Właśnie te ukłony mnie trochę irytują...
Twoja opinia jest jednak ciekawa i w jakiejś części wyjaśnia ten problem.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution