Bug czy klątwa ??

owen94 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
10.11.2007, 03:03    Pytanie
Mam problem. Nie wiem czy to bug czy jakaś klątwa. Gram Realem Madryt. Początek sezonu dobry, wygrałem dwa mecze, jeden zremisowałem i wygrałem Superpuchar. Ale potem, w 6 kolejce zremisowałem 1-1, w następnej kolejce znów to samo i taki sam wynik w następnych 6 meczach. Następne 2 kolejki to remisy 0-0 z drużynami kolejno 16 i 20 w tabeli. Czy to jest jakiś bug czy po prostu nie umiem dobrze ustawi swoich podopiecznych ???
Druga sprawa to, to że w każdym meczu mam 8-10 sytuacji ''sam na sam'' i żadnej moi zawodnicy nie potrafią wykorzystać. O co tu chodzi ??

Kuba16.07.91 Żołnierz frontu ideologicznego

0
10.11.2007 08:25    #1
to troche wina pilkarzy. mialem ten sam problem ze cisnalem jakis Valladolid a nie strzelalem. zminilem taktyke na diament 4-4-2 i zaczeli grac. ja kupilem 2 zawodnikow zima(OP Ś i OP PL)v.d Vaarta i Quaresme za 22 i 21 mln euro, bo sam Robben i Robinho wszystkiego nie pociagna. Obrona jest dobra, atak tez ok(warto korzystac z Soldado), ale pomocnicy na poczatku nie wiedza co robic. w zasadzie nie wiem czy lepsza gra to wina tych transferow czy zmiany taktyki bo to sie odbylo w jednym czasie. sproboj najpierw z taktyka a ew. otem kupuj.
swoja droga to Barca jest mocno przepakowana w nowym FM.

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
10.11.2007 08:29    #2
Musisz stosować zasadę rotacji zawodników w twoim składzie - są przemęczenie i nie mogą grać na 100% swoich możliwości.
Po drugie twoi napastnicy maja pewnie słabe wykańczanie akcji i opanowanie, ustaw w treningu, by twoi napastnicy więcej trenowali strzałów.

Użytkownik uznał post za pomocny

Kerry Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
10.11.2007 08:31    #3
Było już 100 milionów takich tematów, ale cóż. Odp. na 1
- zmieniaj ustawienie drużyny
- wykorzystuj rotację składu tzn., tych, co psują Ci mecz oddeleguj na tydzień do rezerw, a wstaw może kogoś fajnego, młodego - w Realu ich nie brakuje
- może, że masz krysys w zespole. Spróbuj wybadać o co chodzi. Może zawodnik nie chce podpisać nowego kontraktu, albo komuś nie pasują Twoje reżimy treningowe? Sprawdź morale zespołu. Jeśli jest to kryzys, to musisz go przeczekać.

Odp na 2:

Chodzi o to, że Twoi zawodnicy mają słabą skuteczność. Jeżeli to napastnicy to rozglądnij się za nowymi, którzy mają Wykorzystywanie sytuacji, czy jakoś tak od 16 i więcej. Oglądasz czasem mecze? Tam w meczu np. Legia-Jagiellonia Legia miała masę sytuacji i co? Wynik 0:0.

Użytkownik uznał post za pomocny

jaksu27 Partyzant

0
10.11.2007 08:50    #4
Powiem tak podejrzewam że coś jeszcze jest nie tak z patchem beta 2. A mianowicie podobnie jak u kolegi piłkarze nie potrafią wykorzzystywać akcji które wykończyło by dziecko. I tutaj podam przykład rzeby nie zostać gołosłownym: Henry dostaje podanie od Deco mija obrońcę robi w balona bramkarza staje sam na sam z bramką i strzela obok!!! I nie powie mi ktoś że to wina napastników skoro Henry i Eto'o mają wykańczanie akcji na dość wysokim poziomie (wkońcu to elita). I oczywiście wygrywa się mecze ale jak nie pokombinujesz to nie pojedziesz.
Po prostu trzeba czekać na pełnego patcha bo te wersje beta to są śmieszne:)

owen94 Partyzant

0
10.11.2007 09:50    #5
W sumie to zmieniłem taktyke z 4-1-2-1-2 na 4-3-3 ale jakoś nie pomogło. Spróbuje 2aszych porad. Kerry założyłem noey temat ponieważ tu chodzi o nowego FM'a więc nie byłem pewien czy to jakiś bug. :)

szawer Partyzant

0
10.11.2007 10:39    #6
Miałem ten sam problem w Legii Warszawa. Wystarczy zrobić osobny trening dla napastników i poćwiczyć strzały, do tego trzeba stosować rotacje napastników.

sasasza Partyzant

0
10.11.2007 15:37    #7
mam ten sam problem i wcale nie uwazam by rotacje, taktyki itp tu cos daly ! to jest jeden wielki BUG !!!!

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
10.11.2007 16:31    #8
Bug? a nie lepiej pomyslec troche wiecej pobawic sie w ustawieniach taktyki dopasowac odpowiednich graczy i ulozyc trening? Ja tam bym nie chcial gdybym mial siedziec 5 minut nad tym i wszytsko wygrywac to dopiero byloby bez sensu ;]

jaksu27 Partyzant

0
10.11.2007 16:51    #9
Tu chyba nie ma znaczenia taktyka. Bo jak ustawisz domyślną taktykę to też zaobserwujesz coś co wogóle nie odzwierciedla rzeczywistości :) Grając np w Copa del Rey Barceloną z jakimś zespołem mało znaczącym nie wyglądało to tak kolorowo. Pomimo tego, że wygrałem to napastnicy strzelali dookoła bramki :/ Napastnicy potrafili kiwkami obejść całą obronę ale wykończyć akcję nie potrafią. Według mnie coś tu jest nie tak z tym wykańczaniem akcji.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.