Taktyka pomocy !

Zduno_AG Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
12.11.2007, 22:52    Pytanie
Witam ! Mam mały problem, gram Arką i mam awansować do 1 ligi. Wiecie może jaką taktyką opłaca się grać pierwszoligowymi zawodnikami w 2 lidze ? Grając taktyką 4-4-2 przegrałem wszystkie sparingi... a w pierszym meczu ligowym dostałem 2-0 od Piasta ;/. Mam szybkich skrzydłowych, 2 dobrych napastników i średnią obronę a grają jak w 3 lidze. Nie wiem czy lepiej grać szeroką piłkę czy wąską...
Z góry dzięki

kozakozakozak Partyzant

0
12.11.2007 23:00    #1
ja bym grał 4 4 2 albo nawet 4 4 1 1 dwóch defensywnych na wyjazdach i u siebie jednym defensywnym i jednym ofensywnym i dwoma npastnikami i skoro mowisz ze masz dobrych skrzdłowych to bym dał zeby podania były oboma skrzydłami no i o takich pierdołach ze na wyjazdach defensywnie a a u siebie ofensywniej to nie musze wspominac i radze grac wąsko :P zawsze gram wąsko :P chyba ze gram w przewadze to wtedy szeroko :P i jak masz dobrego odgrywajacego to ustaw gre na odgrywajacego tylko najpierw ustaw goscia w dziale "odgrywając" proszę dziekuje za uwage ;/

Zduno_AG Partyzant

0
12.11.2007 23:44    #2
Tylko, że mam awansować do 1 ligi a grając defensywnie na wyjazdach z stratą 5 punktów na start to raczej zły pomysł :P

Nemrod Partyzant

0
13.11.2007 09:03    #3
DObrze CI radze zagraj 4-2-2-2 (2 defensywnych na środku blisko siebie, 2 skrzydłowych ustawioneych na bokach na pozycjach OPL i OPP i 2 napadziorów. LUB 4-2-3-1 z jednym napadizorem i trzema ofensywnymi pomocnikami OPŚ, OPP i OPL . Z tego co napisałeś taktyka 4-2-2-2 powinna być dla ciebie dobra defensywnym możesz dac krótkie strzałki do środowej lini tylko szkoda ze przeminął okres przygotowawczy bo Twoje panienki powinny się zgrać w tej taktyce:) Zycze powodzenia.....

Ebi-21 Kenebi Partyzant

0
13.11.2007 12:36    #4
najlepiej wrzuć save'a niech ktoś ci awansuje

Gentleman Żołnierz frontu ideologicznego

0
13.11.2007 12:46    #5
a ja ci radzę zargraj tak

.........N.......N.........
Pl.........................Pp
.............................
........Dp....Dp..........
Ol....Obś....Obś......Op
..........Br................
Niech płonie ten ogień
płonie w każdym sercu
nauczymy się kochać
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
stanie się to co ma się stać

Zduno_AG Partyzant

0
13.11.2007 13:23    #6
Ok. Przy takiej taktyce grać szeroko i podania skrzydłami ? I jeszcze jedno pytanie co wogule da mi swoboda taktyczna ?

dull Młody aktywista

0
13.11.2007 13:40    #7
Ograniczenie swobody taktycznej ma na celu realizowanie taktyki jaką ty obrałeś, dobra dla mało kreatywnych graczy. Natomiast jeżeli pozwolisz graczom na zbyt dużą swobodę taktyczną przestaną realizować twoje założenia.

Gentleman Żołnierz frontu ideologicznego

0
13.11.2007 13:40    #8
przede wszystkim musisz mieć 2 świetnych defensywnych pomocników :)
ja u siebie w Birmingham mam szetele ( ew. muambe i larssona ) i biglie

a do tego 2 napastników którzy grają zupełnie inaczej
u mnie mam Toto Tamuza ( szybki niczym gepard , potrafi zrobić niemal wszystko z piłką) i Cipriana Marice ( świetnie grający głową , i niesamowicie silny )

skrzydłowi muszą byc bardzo szybcy u mnie na skrzydłach gra Chinedu Ogbuke(ew. Kapo i Dzsudzsak ) oraz Kelvin Etuhu [ew. Kalinichenko i Ratikić (świetnie sprawdza się w roli skrzydłowego mimo że naturalnie gra jako of.pom ) ]
Niech płonie ten ogień
płonie w każdym sercu
nauczymy się kochać
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
stanie się to co ma się stać

Zduno_AG Partyzant

0
13.11.2007 13:44    #9
Ok pózniej poprobuje a teraz zapraszam do innego tematu Baza danych też mam mały problem ;]

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.