Krycie obroncow 1:1 i inne problemy

Azi Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
15.11.2007, 14:49    Pytanie
Nie wiem czy u was tez tak jest ale to chyba blad w grze. Otoz stosujac defensywna taktyke i ustawiajac obroncom krycie 1:1 z poleceniem pilnowania konkretnego gracza dzieja sie rzeczy niesamowite. Po pierwsze srodkowi obroncy co chwila gubia napastnikow rywali (nie to ze za nimi nie nadazaja - poprostu ich nie polnuja!!) i obaj czesto ruszaja pilnowac z nieznanych mio powodow 1 gracza choc zawsze ustawiam im do pilnowania 2 roznych. Ustawiam cofnieta obrone i polecenie ciaglego krycia. Trzymanie sie gracza ustawiam na wlasna polowe (ale min. tej opcji) czyli praktycznie tylko pole karne. A obrona rozbiega sie w roznych kierunkach, choc graja ultradeffa... Boczni za to nie nadarzaja za skrzydlowymi rywali ale to juz chyba indywidualne bledy.
Inna sprawa: Kondycja u srodkowych pomocnikow. Nie wiem czemu akurat ci gracze maja z tym najwieksze porblemy? Trening kondycji nie rozni sie u nich niczym od innych pozycji a maja z tym najwieksze problemy, choc wcale nie biegaja wiecej niz boczni obroncy. I jest z nimi problem bo niezaleznie od natezenia treningu nie roznie im wytrzymalosc - jezeli tez macie ze srodkowymi takie problemy to dajcie znac a jezeli nie to znaczy ze jednak cos nie tak jest z ich treningiem... tylko ze juz nie wiem co to moze byc :(
I ostatnia sprawa. Sedziowie sie nie myla! Chodzi mi o kontrowersyjne sytuacje. Zawsze gdy jest podejrzenie czy sedzia sie pomylil czy nie to... okazuje sie ze mial on racje! Zawsze. I przydalo by sie zeby w takich sytuajach gdy chodzi o faul a nie spalonego to podpowiadal na asystent (moj zawsze mowi ze nie widzial akurat tej sytuacji...) bo niby jak sami mamy na kropeczkach poznac czy to byl faul brutalny czy nie??

Mateyyy Młody aktywista

0
15.11.2007 15:00    #1
Musisz na ekranie Polecenia dla druzyny(gdy rozpoczynasz mecz) zaznaczyc zawidnika z druzyny przeciwnej i ustawic Scisle krycie>Zawsze. A co do kondycji to wplyw na nia maja warunki pogodowe i wlasnie trening. wiec moze zmniejsz intensywnosc treningu lub dawaj kluczowym zawodnikom dzien lub dwa odoczynku. Cos za cos nie ma innej metody na kondycje :)

alex_waw Młody aktywista

0
15.11.2007 15:00    #2
krycie mam tak samo, cały czas obrona sie cofa...

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
15.11.2007 15:00    #3
Zacznę od końca. Brutalny faul poznasz tylko po komentarzu i po tym jak twój zawodnik odpycha przeciwnika. Być może twoi pomocnicy maja słabą kondycję? Pamiętaj że oni się muszą nabiegać by jakąś akcję zaczepną rozpocząć, a do defensywy też się wracają. Ja nigdy nie ustawiam krycia 1 na 1, zostawiam tak jak jest domyślnie i jest wtedy dobrze.

Rad717 Żołnierz frontu ideologicznego

0
15.11.2007 15:04    #4
Znam chyba odpowiedzi na 2 ostatnie pytania.
Dlaczego u środkowych pomocników kondycja spada najszybciej? Dla mnie to proste: prawie zawsze nie mają wysokiej wytrzymałości (większość to przecież dziadki :P ) a przechodzi przez nich prawie każda akcja. Muszą też zawsze wracać się do obrony i atakować.
Sędziowie się mylą! Nie w tym problem. Problem w tym, że ocenia ich krajowa federacja. Jak coś na nich napiszesz to jak myślisz, po czyjej staną stronie? Moim zdaniem najlepiej nie udzielać komentarzy w ich sprawie (w sumie i tak nic Ci to nie daje).

Azi Partyzant

0
15.11.2007 15:26    #5
Dzieki za odpowiedzi :)

Co do pomocnikow to maja faktycznie niska dosc wytrzymalosc ale mnie irytuje ze ona nie wzrasta mimo intensywnego reningu. Dziadko to to nie sa bo zaden nie ma 30 lat :)

I chyba udalo mi sie nieco rozgrysc napastnikow. Otoz zawsze gram 1 na szpicy i 1 cofniety. Ten na przedzie ma ustawiona na maksa gre offensywna i zadnych zadan w defensywie. A to naprawde przeicetny gracz... Ostatnio strzelil mi 2 bramki Barcy (grali wiekszosc meczu w 10) u mnie ale zwykle strzela glowa z rzutow roznych choc poza dobra gra glowa (16) ma niska skocznosc (13 zaledwie) - ale zawsze gram z rzutow roznych pilki dochodzace do bramki a nie odchodzace

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
15.11.2007 15:34    #6
Polecam ci TUG's training - jest on zrobiony pod FM 07, więc chyba nie zadziała w nowej wersji. Zawsze możesz sprawdzić :P

Azi Partyzant

0
15.11.2007 19:47    #7
To co pisalem o nieomylnosci arbitrow to jednak bug :(
Przed chwila gralem mecz i padla bramka ze spalonego. Specjalnie wzialem linijke i dokladnie sprawdzilem (na oko bylo widac ze byl spalony ale chcialem miec 100% pewnosci) czy byl spalony i oczywiscie byl
Wiec wybieram opcje ze sedzia ustawil mecz i... dostalem ostrzezenie z dopiskiem ze powtorki ukazaly ze sedzia sie jednak nie mylil a spalonego NIE bylo!
Dopisze ze gram w lidze Hiszpanskiej a sedzia dostal za ten mecz note 6...

Mam nadzieje ze Patch naprawi tak zalosne bledy...

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.