FM2008 "goły" czy z "beta patchem"??

jaruone Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
19.11.2007, 23:40    Pytanie
Z raz na rok coś piszę na cmrev.com i przeważnie jak nabywam nową wersję i chcę się o coś dowiedzieć.
Tym razem postąpiłem trochę na odwrót - najpierw potestuję i popytam potem wysupłam złotówki.
Tak więc mam obraz płyty (w celach testowych - nie dawajcie mi wroga ludu, jak się ma sprzęt sprzed kilku ładnych lat to człowiek nie wie czy mu się gra odpali to najpierw testuje czy warto zainwestować hajs czy zostać przy poprzedniej wersji a za kasę kupic książkę- tyle w kwestii wyjaśnień) i betapatcha 2 ...no i grac się nie da.
Gram Millwallem miazga 8-0 z Marsylią (w sumie mnie to nie dziwi), gram z "ogórkami" 1-0 prowadzę dosłownie chwila i remis a potem kończy się mecz 3-1.Wczesniej grałem Union Berlin (same porażki fakt że z pierwszoligowcami) i najdłużej Grenadą (w lidze 1 porażka 1 wygrana i z 8 remisów - nieważne co bym robił remis).
Nie jestem jakimś wybitnym managerem i gram przeciętniakami ale dawniej mi jakoś szło - bez przesady tą Granadą to ze 3 mecze powinienem wygrać (2-0 wygrywam a tu koniec meczu 2 rogi i 2-2) - stąd mam pytanie - czy to wina gry,patcha czy obrazu (antypirtacka akcja tyle że nie wiem jak niby by to miało działać )??
Jeśli to wina obrazu - to nie ma problemu gierka mi chodzi, więc kupie oryginał gdyż ta gra jest tego warta.
Gorzej by było jakby ta gra była tak zrypana.Tym bardziej że wielu z Was ma już oryginały i narzeka.I co ja mam biedny robić??Mam FM2007 więc jak ten 2008 jest taki spieprzony to nie widze sensu wchodzić w to.
Czy jest opcja że ci co narzekają na oryginalną gre mają pre-order jakimś cudem uwalony lub mają zainstalowanego deamona czy innego virtuala i gra (oryginalna w fizycznym napędzie) wykrywa ten program (nie używany w tym przypadku, po prostu jest zainstalowany) i dlatego generuje błędy??

Być może sma dojdę do jakiś rozwiązań gdyż pożycze od kolegi oryginał z Empiku (nie preorder) i potestuję przez weekend na nim.
Rzeczony kolega gra bez patcha Zagłębiem Sosnowiec, uzyskał koło 40 pkt. uniknął degradacji do 3 ligi i w 2 lidze szponci równo (2 miejsce z Arką bodajże) - tak więc nawet nie najgorzej mu idzie.
Żeby nie było że jakieś wymyślne taktyki stosuje - gra od tamtego roku, doradzałem mu w taktyce i ogólnie prezentujemy ten sam poziom managerski ;)
Czyli chyba albo patch albo gierka na obrazie się pieprzy.
Lub mój niefart - opiniować Panowie i Panie bo sam juz nie wiem czy ryzykować zakup czy cieszyć się stabilnym FM2007??

Fl0res Partyzant

0
20.11.2007 20:40    #20
grałem już Granadą w tego FM, w pierwszym sezonie byłem 7 a w drugim wygrałem ligę z dużą przewagą także... :)

troche wprawy i opanujesz gierkę .

jaruone Młody aktywista

0
20.11.2007 20:54    #21
Ładnie rozpykaliście zależności :)
ja zauważyłem że dając plastra napastnikom i zaznaczając pressing dość często traci się głupie bramki wystarczy że napastnik jest zwrotny nasz obrońca (czy dwóch) cisną go na swojej połowie on robi unik i jest praktycznie sam na sam.

chyba wzrosło znaczenie stałych fragmentów gry - częściej padają bramki po rożnych i rzutach wolnych, dlatego warto mieć w składzie dobrego wykonawcę wolnych.

wpływ szerokości i długości boiska - mój stadion jest raczej wąski ustawiłem graczy trochę ponad normę szerokość, dzięki czemu nie ma juz takiego tłoku i jest jak rozklepywać piłkę między środkowymi i bocznymi pomocnikami

nie wypuszczać strzałkami obronców bocznych do przodu - ywne wykonują nawet przy zwiększeniu prawie na maks defensywnego nastawienia.

ścisłe krycie i kontra - sprawdza sie nieźle.
przy ustawieniu z kontry i ofensywnej grze kreatywnośc w stwarzaniu akcji nie spada,za to przeciwnik jak traci bramke i rusza na hura pięknie się może nadziac ;)
musze jeszcze dwie taktyki opracować bo w sumie mam jedną tyle że jak gram na wyjeździe zmniejszam nieco poziom ofensywnego nastawienia

jak widać zaczęło mi trochę lepiej iść w lidze co prawda remis i przegrana u siebie (ale "uczciwa" bramkarz przeciwnika miał "dzień konia" i bronił wszystko, dałem hiperofensywę bo to prestiżowy mecz no i nadziałem się na kontę - przegrać z pretendentem 1 bramka ,przy wspaniałej grze nie jest hańbą)
a remis w sparingu ze sportingiem 1-1 bezcenny (wczesniej 7-0 z marsylią wskazywało że jednak może byc powtórka)

wychodzi na to że nasz ukochany manager idzie jednak w dobra stronę - po 2 tygodniach pracy i sprowadzeniu nowych graczy zespół raczej nie jest w formie do wygrywania z każdym - potrzeba czasu.teraz dopiero to zauważyłem - w fm 07 nie było problemu wstawiało się nowego gościa i po 1 meczu juz był w miarę zgrany z druzyną.
a tu nawet rozmowa motywacyjna zyskała na znaczeniu - niezbyt pewny siebie zawodnik po odpowiedniej rozmowie uratował mi tyłek w pucharze Anglii (no i sedzia który wykartkował 1 brutala) 2 pieknymi bramami.
jednym słowem mikołaj wie juz na co czekam ;P no chyba że cmrev zasponsoruje 10 tysięczny temat...

jaruone Młody aktywista

0
20.11.2007 20:58    #22
miało byc
[quote]nie wypuszczać strzałkami obronców bocznych do przodu -zadania ofensywne wykonują nawet przy zwiększeniu prawie na maks defensywnego nastawienia.[/quote]

Rad717 Żołnierz frontu ideologicznego

0
20.11.2007 21:28    #23
Na drugi raz staraj się pisać trochę krócej, bo 50% FM-maniaków gdy zobaczy ile napisałeś odechce się czytania (ja też wszystkiego nie przeczytałem) :)
Gdzieś na suflerze ktoś pisał, że często zdarzały mu się remisy. Poszukaj Ci się chce :P Mnie np. okropnie zdenerwował remis z Chelsea. Prowadziłem 2-0, w chyba 70 min. przy mojej dość dużej przewadze było 2-1 a w ostatniej akcji padł gol i skończyło się na 2-2 :(

Rad717 Żołnierz frontu ideologicznego

0
20.11.2007 21:38    #24
A i jeszcze jedno. Moim zdaniem (bazując na wypowiedziach w suflerze) Zagłębie Sosnowiec jest trochę przepakowane w FM08.

polo27 Partyzant

0
21.11.2007 17:52    #25
moim skromnym zdaniem to bez tego patcha dlugo sie nie da pograc. z niecierpliwoscia czekam na tego poatcha........moze juz dzis:)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.