Taktyka [temat zbiorczy]

sefko1 Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.11.2007, 10:42    Pytanie
Temat ten daje pod rozwagę admistratorm cmrev. Uważam, że zagadnienie taktyki jest jednym z najwazniejszych ,najobszerniejszych i najtrudniejszych zadań jak stają przed każdym menadżerem. Tak więc dobrze by było, że na suflerze był temat (nawet przyklejony), w którym gracze mogliby dzielić się swoimi spostrzeżeniami w tym zakresie. Gdzie mogliby pytać sie o różne aspekty, mogące pomóc wygrać mecz. W temacie tym można by także zamieszczać swoje gotowe taktyki, które mogłby być ocenione i przetestowane przez innych graczy. Pomogło by to z jednej strony wyłapac błędy (testy na wiekszej liczbie klubów), ale również pomóc poczatkującym mendżerom podpatrzeć ciekawe, skuteczne rozwiązania stosowane przez bardziej doswiadczonych kolegów. Ja sam uczyłem się (dopracowałem własne taktyki) korzystając z porad innych graczy.
Wiem, że na CMForum jest dział poswięcony taktyce, ale zauważyłem, że ludzie odwiedzający forum i suflera nie koniecznie sa tymi samymi ludźmi. A z chęcią poznałbym opinie wielu (napewno utalentownych) taktyków, którzy nigdy nie dzielą się swoimi spostzreżeniami na CMF, a mogliby to zrobic tutaj.
A skoro na suflerze jest dział "przechwałki" to napewno dział "taktyka" równiez zasługuje, aby sie Tu znależć. Prosze o rozpatrzenie mojej propozycji. Pozdrawiam.

Seweryn Młody aktywista

0
26.11.2007 10:50    #1
od tego jest forum

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
26.11.2007 11:08    #2
sefko1 ciekawa inicjatywa ale póki co sprzeczna z zasadami suflera.
Pamiętasz temat zrobiony przez Magica o dziwnościach? Został usunięty i być może z tym będzie podobnie chociaż jeden temat o taktykach byłby przydatny.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Grzechoo Hajer Przodowy

Grupa: Ekspert
0
26.11.2007 11:18    #3
Sprzeczna z zasadami Suflera, to fakt. Inna sprawa, gdyby miał powstać nowy dział: "Taktyki". Nie pojawiałyby się tematy w Suflerze o taktykę do Chelsea :> Przemyślimy.

sefko1 Przodownik pracy

0
26.11.2007 11:19    #4
Wiesz dla mnie bardziej miarodaje jest zobaczyć taktyke i usłyszeć, ze tą taktyka ktoś Śląskiem Wrocław wygrał LM, niż w przechwałkach zobaczyć tylko efekt. Tu przynajmniej każdy miałby możliwość zweryfikować osiągniećią innych uzyskane dzięki konkretenej taktyce, a przy okazji samemu czegos się nauczyć.

@seweryn
większośc tematów na suflerze nadaje się na forum. Ale dla mnie problem tatyki to jedno z trudniejszych zagadnień fm-a, i wiem (chocby po tematach zakładanych na suflerze), że wiele osób nie potrafi sobie poradzić z zawiłościami tego aspektu gry.
A po co zasmiecać forum dziesiątami tematów jak mozna to zawrzeć w jednym tamacie, co jakis czas czyszczonym przez adminów.
Poza tym wole konstruktywną dyskusje na temat taktyki niż dziesiatki pytań o edytory, scouty i talenty.

sefko1 Przodownik pracy

0
26.11.2007 11:47    #5
@Grzechoo
Osobny dział TAKTYKA to było by super. Ludzie mogliby zgłaszać swoje ciekawe taktyki. Można by je testowac i najlepsze ciekawie opisać i zamieśćić na stronie, tak jak talenty (juz raz w super sposób była opisana taktyka "diament";).
Potem można by o nich dyskutować.
Mógłby byc też poddział "PORADY", gdzie każdy mógłby pytać o problemy z ustawieniem, bądź zespołu, bądź poszczególnych graczy.
Napewno "taktyka" zasługuje na poważne potrakowanie przez cmrev.
Dzięki za zainteresowanie. Pozdrawiam.

HWK Partyzant

0
26.11.2007 12:07    #6
Jestem ZA!
Osobny dział "Taktyka" to było by super.
Niech administracja zrobi coś na wzór talentów i będzie git ;)

jaruone Młody aktywista

0
26.11.2007 14:50    #7
jestem jak najbardziej za - sam miałem problem z dobraniem odpowiedniej taktyki, przez przypadek udało mi się skonstruować dobra taktykę wyjazdową jednak dalej nie czuję się pewnie w tej materii - słuchając Gmocha, Engela i Szaranowicza podstaw taktycznych raczej nie ogarnie się.

ps.strzałki do tyłu dla napastników oznaczają że wracają gdy się bronię??
głupie pytanie (bo zapewne tak jest) ale w wyjazdach mi się tak sprawdza dobrze (ktoś kiedyś wspomniał że gra tak "na codzień" i czasem przeciwnik z połówki wyjść nie może - stan sprzed patcha)

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
26.11.2007 15:00    #8
Moze nie zeby powstal dzial na wzor talentow... Ale taki temat o taktykach na Suflerze bylby dosyc ciekawy. ja wszytsko rozumiem to nie forum tu sie pomaga, ale skoro jest temat Przechwalki to badzcie konsekwentni w tym co robicie i zrobcie Taktyki z przypinka 'ważny temat'.

Dereds Przodownik pracy

0
26.11.2007 15:02    #9
Dołaczam sie do HWK powinien powstać taki dzial

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.