Taktyka [temat zbiorczy]

sefko1 Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.11.2007, 10:42    Pytanie
Temat ten daje pod rozwagę admistratorm cmrev. Uważam, że zagadnienie taktyki jest jednym z najwazniejszych ,najobszerniejszych i najtrudniejszych zadań jak stają przed każdym menadżerem. Tak więc dobrze by było, że na suflerze był temat (nawet przyklejony), w którym gracze mogliby dzielić się swoimi spostrzeżeniami w tym zakresie. Gdzie mogliby pytać sie o różne aspekty, mogące pomóc wygrać mecz. W temacie tym można by także zamieszczać swoje gotowe taktyki, które mogłby być ocenione i przetestowane przez innych graczy. Pomogło by to z jednej strony wyłapac błędy (testy na wiekszej liczbie klubów), ale również pomóc poczatkującym mendżerom podpatrzeć ciekawe, skuteczne rozwiązania stosowane przez bardziej doswiadczonych kolegów. Ja sam uczyłem się (dopracowałem własne taktyki) korzystając z porad innych graczy.
Wiem, że na CMForum jest dział poswięcony taktyce, ale zauważyłem, że ludzie odwiedzający forum i suflera nie koniecznie sa tymi samymi ludźmi. A z chęcią poznałbym opinie wielu (napewno utalentownych) taktyków, którzy nigdy nie dzielą się swoimi spostzreżeniami na CMF, a mogliby to zrobic tutaj.
A skoro na suflerze jest dział "przechwałki" to napewno dział "taktyka" równiez zasługuje, aby sie Tu znależć. Prosze o rozpatrzenie mojej propozycji. Pozdrawiam.

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
26.11.2007 15:15    #10
Niestety tego admini ci nie zrobią (działu taktyka). Nawet nie potrafią zrobić działu redakcja, który jest jeszcze bardziej potrzebny!

sefko1 Przodownik pracy

0
26.11.2007 15:23    #11
@jaroune
Dokładnie to znaczą. Ogólnie racz biorąc w ataku czy obronie druzyna porusza sie w miare jednorodnie w zalezności od ustawiania poczatkowego. Dodanie strzałek w przód oznacza, że dany zawodnik przemieszcza się w ataku głebiej niz reszta formacji, a strzałka w tył powoduja analogiczna sytuacje podczas gry obronnej, czyli ze dany zawodnik cofa sie bardziej niż wynikałoby to z ruchu druzyny.

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
26.11.2007 16:44    #12
Jeżeli to nie przejdzie to może pochwalmy się taktykami w dziale Przechwałki, rekordy...?
Bo dobra taktyka to sukces a w wyżej wymienionym dziale można komentować czyjeś sukcesy.

sefko1 co o tym myślisz?
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Piotrś Młody aktywista

0
26.11.2007 16:54    #13
dział taktyki- nastepnie kazdy moze wyslac taktyke dobrze opisana(cos na wzór talentów?:) ja za takim czyms jestem za;) ale trzeba do tego odpowiednich ludzii:D

Pucek Stachanowiec

0
26.11.2007 16:58    #14
Dobry pomysł Piotrś!
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

baju Partyzant

0
26.11.2007 17:25    #15
Ciekawy pomysł. Wtedy sufler nie byłby tak zaśmiecony pytaniami o taktykę.

klim1981 Żołnierz frontu ideologicznego

0
26.11.2007 17:57    #16
będę zapewne w mniejszości, ale mam nadzieje że taki dział NIGDY NIE POWSTANIE!

do tych którzy za moją wypowiedz chcieli by zaraz urwać głowę : wiem, wiem, ble ble ble, i tak nie trafiają do mnie te argumenty ...

ludzie opamiętajcie się ! macie: scouty, edytory, porady na suflerze, dział talenty, treningi, czy naprawdę chcecie grac w gotową grę ?!

Czy naprawdę chcecie sie chwalić że : gram taktyką stworzoną przez pana ... , mój dream team składa się z zawodników w 99% zamieszczonych w talentach na cmrv , używam treningu Toug(czy jak mu tam jest), mój pozostały 1% - 1 zawodnika znalazłem używając scouta, i można tak wymieniać ...

Ile frajdy to sprawi że w taki sposób z polskiej drużyny stworzycie kolejnych Galacticos ?

To tak jakby grac w grę w której nie można przegrać ...

A manager ... wiadomo jaki jest : raz na wozie raz pod wozem, i to jest w nim piękne że zawsze po przegranym meczu przychodzi czas na rewanż :)

pozdro dla wszystkich i życzę żeby wszyscy byli częściej na tym przysłowiowym wozie :)

Piotrś Młody aktywista

0
26.11.2007 18:06    #17
No niby tak:) ale zawsze mozna jakies nowinki z taktykką gdzies opisywac?:) a forum hmm nie kazdy je ogląda

Seweryn Młody aktywista

0
26.11.2007 18:07    #18
popieram ciebie @klim1981
jeszcze najlepiej dać save i żeby mu wygrać wszystkie puchary

Pucek Stachanowiec

0
26.11.2007 18:24    #19
Panowie to byłby świetny dział dla początkujących. Ja na przykład nie kopiowałbym kogoś pomysłów taktycznych ale dyskutowałbym na temat jego taktyki itd. Oczywiście nie jestem amatorem ale interesują mnie taktyczne doznania innych.

Jeżeli powstałby taki dział to przecież nie musicie tam zaglądać. Mi się nie podoba dział talenty, przechwałki(w tej formie) ale wiem, że są tacy którzy tam zaglądają i szanuje to. Jest dział niech piszą. Ja poprostu staram się je omijać.
Oczywiste jest to, że tylko w jednym temacie lud będzie pisał o taktykach. Powstawanie osobnych tematów o będzie zakazane(tak jak teraz). Koniecznością będzie lekka zmiana Zasad ale chyba nie jest to problem.

Dlatego tak jak ja szanuję tamte działy proszę Was o uszanowanie naszych( w szczególności sefko1) starań o dział taktycznych rozważań.
Wasze opinie są cenne i rozumiem Wasze argumenty ale postarajcie się także zrozumieć Nas.

Jestem zdecydowanie na tak. I popieram inicjatywę.

Taktyka to zawiła i skomplikowana część FMema.

Z nadzieją na pozytywne rozpatrzenie wniosku sefko1.
9pucek-

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution