Taktyka [temat zbiorczy]

sefko1 Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.11.2007, 10:42    Pytanie
Temat ten daje pod rozwagę admistratorm cmrev. Uważam, że zagadnienie taktyki jest jednym z najwazniejszych ,najobszerniejszych i najtrudniejszych zadań jak stają przed każdym menadżerem. Tak więc dobrze by było, że na suflerze był temat (nawet przyklejony), w którym gracze mogliby dzielić się swoimi spostrzeżeniami w tym zakresie. Gdzie mogliby pytać sie o różne aspekty, mogące pomóc wygrać mecz. W temacie tym można by także zamieszczać swoje gotowe taktyki, które mogłby być ocenione i przetestowane przez innych graczy. Pomogło by to z jednej strony wyłapac błędy (testy na wiekszej liczbie klubów), ale również pomóc poczatkującym mendżerom podpatrzeć ciekawe, skuteczne rozwiązania stosowane przez bardziej doswiadczonych kolegów. Ja sam uczyłem się (dopracowałem własne taktyki) korzystając z porad innych graczy.
Wiem, że na CMForum jest dział poswięcony taktyce, ale zauważyłem, że ludzie odwiedzający forum i suflera nie koniecznie sa tymi samymi ludźmi. A z chęcią poznałbym opinie wielu (napewno utalentownych) taktyków, którzy nigdy nie dzielą się swoimi spostzreżeniami na CMF, a mogliby to zrobic tutaj.
A skoro na suflerze jest dział "przechwałki" to napewno dział "taktyka" równiez zasługuje, aby sie Tu znależć. Prosze o rozpatrzenie mojej propozycji. Pozdrawiam.

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
27.11.2007 14:31    #40
Naszły mnie teraz takie przemyślenia, które może nie są bliskie temu tematu, ale ogólnie związane.

Jak dokładnie wszyscy wiecie CMREV tępi piractwo, a wszystkie zachowania dotyczące piractwa, wypowiedzi są równoznaczne z banem konta (Jeśli cofniecie się parę tematów wstecz to się przekonacie). Nie można się pytać o cracka, spolszczenie, czy po prostu o piracką płytkę. Ale na swojej stronie macie też do ściągnięcia loga klubów, do tych lig gdzie - uwaga, uwaga - SI nie wykupiła praw na loga (np:do Premiership) i dlatego ich nie ma w grze. A wy bezkarnie okradacie angielską federację, z kasy którą zarobiliby na prawach. To jest takie samo piractwo jak ściąganie z neta FM-a. To też jest okradanie twórców gry. Nie mówię że to jest jakieś wyjaśnienie dla piratów, że oni też mają prawo piracić, bo i wy "piracicie". Przemyślcie to sobie.

To były takie moje przemyślenia. Druga sprawa jest związana już z tematem. Mianowicie mówicie że to jest sufler, a nie forum i tu nie ma miejsca na dział talenty. No to czemu istnieją takie działy jak "Przechwałki, rekordy itp." a kiedyś był dział o bugach (ale został skasowany), które są tematami forumowymi? Nie jesteście konsekwentni. Tak jak z tym piractwem.

jaruone Młody aktywista

0
27.11.2007 15:42    #41
@sefko1 dział w takiej formie jaką przedstawiłeś (czyli nie gotowe taktyki a PORADY taktyczne) byłby najlepszym wyjściem.
Omówienie zalet i wad płynących z rozmaitych rozwiązań np. krycie, preferowane podania, ustawienie linii pomocy pomoże mniej zaznajomionych z wiedza taktyczną .
Niektórzy sądzą że lata praktyki w FM wystarczą, ale założę się że niektórzy z Was mają do czynienia z prawdziwymi zajęciami np. na AWF lub są pasjonatami dobrze znającymi m.in pozycje książkowe wymienione przez ag-25.
Wiadomości czy szczegóły jakie mogą nam (jeśli zechcą) dostarczyć mogą mieć zerowe przełożenie na taktyke w grze, ale wiedza nikomu nie zaszkodziła, a może dzięki temu ktoś odkryje jak nie nowe super ustawienie ("piramidka" :P) to choć nową jakość z oglądania meczy :)
Jestem wrogiem używania gotowych taktyk, wszystkich edytorów,skautów ( jedynie toleruję gotowe treningi bo w normalnych warunkach managera interesuje tylko intensywność treningu ewentualnie wydaje komuś polecenie by poćwiczył np. strzał, choć i tak jak mam już wykrystalizowany skład każdemu rozpisuję trening indywidualny - wcześniej nie chce mi się bawić w "kalibracje";) ale zwolennikiem poszerzania wiedzy i wymiany doświadczeniami.
Bo tylko nierozsądny człowiek (lub wietrzący bug w grze) wierzy w złotą taktykę, która zadziała w każdych warunkach - bo przecież jak mam w klubie 3 dobrych PŚ to nie bęę grał na siłe skrzydłowymi którzy sa mizerni "bo tak ktoś Śląskiem wygrał 10x Oranfe Ekstraklasę), 1x LL,2 UEFA a cwierćfinały to w takich imprezach ma zagwarantowane " ;)

jaruone Młody aktywista

0
27.11.2007 15:46    #42
miało byc "orange ekstraklasę,1xLM" tak to jest jak się po ciemaku bije w lawisze

jaruone Młody aktywista

0
27.11.2007 15:46    #43
miało byc "10x orange ekstraklasę,1xLM" tak to jest jak się po ciemaku bije w lawisze

jaruone Młody aktywista

0
27.11.2007 15:47    #44
lol - "klawisze" chyba trzeba zapalić światło ;)

acha i nie kłóćcie się już więcej :P

Jose Mourinho JR Młody aktywista

0
27.11.2007 16:31    #45
Gdy gralem Chelsea to gralem systemem 5-2-3. boczni obroncy musieli tyrac po calym boichu. na ataku grali Drogba, Villa, Aguero. Boczni to byli Guardado i Lahm w srodku Terry i Pique. Libero- Gonzalo Rodriguez Buda- Akienfieev(szczerze polecam!) srodek pomocy to Lampard i Essien

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
27.11.2007 17:03    #46
No właśnie takich rozważań (jakJose Mourinhho JR) chyba nie chcemy?
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

ag-25 Partyzant

0
27.11.2007 18:48    #47
Co to za rozważania? przecież chłopak nic ciekawego nie napisał ;) a na pewno nic związanego z taktyką ;)

@ Ylv piszesz, że jesteśmy piratami, bo SI nie ma praw do grafiki np. z Premiership, powiem tylko tyle, że po prostu nie zgadzam się z Tobą.

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
27.11.2007 18:55    #48
Nie, nie napisałem że jesteś piratem (ani ogólnie do efemaniaków). To miał być przykład o niekonsekwencji CMREV. Ale powiedz dlaczego się ze mną nie zgadzasz, to ja ci odpowiem.

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
27.11.2007 19:00    #49
Czyli według Ciebie ściągając grafcię jestem według Ciebie złodziejem?
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.