Strona

Taktyka [temat zbiorczy]

sefko1 Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.11.2007, 10:42    Pytanie
Temat ten daje pod rozwagę admistratorm cmrev. Uważam, że zagadnienie taktyki jest jednym z najwazniejszych ,najobszerniejszych i najtrudniejszych zadań jak stają przed każdym menadżerem. Tak więc dobrze by było, że na suflerze był temat (nawet przyklejony), w którym gracze mogliby dzielić się swoimi spostrzeżeniami w tym zakresie. Gdzie mogliby pytać sie o różne aspekty, mogące pomóc wygrać mecz. W temacie tym można by także zamieszczać swoje gotowe taktyki, które mogłby być ocenione i przetestowane przez innych graczy. Pomogło by to z jednej strony wyłapac błędy (testy na wiekszej liczbie klubów), ale również pomóc poczatkującym mendżerom podpatrzeć ciekawe, skuteczne rozwiązania stosowane przez bardziej doswiadczonych kolegów. Ja sam uczyłem się (dopracowałem własne taktyki) korzystając z porad innych graczy.
Wiem, że na CMForum jest dział poswięcony taktyce, ale zauważyłem, że ludzie odwiedzający forum i suflera nie koniecznie sa tymi samymi ludźmi. A z chęcią poznałbym opinie wielu (napewno utalentownych) taktyków, którzy nigdy nie dzielą się swoimi spostzreżeniami na CMF, a mogliby to zrobic tutaj.
A skoro na suflerze jest dział "przechwałki" to napewno dział "taktyka" równiez zasługuje, aby sie Tu znależć. Prosze o rozpatrzenie mojej propozycji. Pozdrawiam.

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
27.11.2007 19:05    #50
Jeśli wykupisz prawa od klubu na logo, to nie będziesz piratem. Ale od tego jest SI. Wiadomo że lud chce mieć coś w tych pustych miejscach na loga, sam też ściągam grafiki. Tylko mówię takie przemyślenia mnie naszły, w związku z tą całą walką z piratami na CMREV.

klim1981 Żołnierz frontu ideologicznego

0
27.11.2007 19:13    #51
Dajcie święty spokój grafice !! jej legalności i nie legalności !!
Jeszcze się znajdzie kolejny mądry inaczej, i każdy kolejny post na będzie musiał kończyć się:
"mam oryginalną płytę i grafikę z legalnego źródła" - żeby nie zostać od razu potępionym !!

ag-25 Partyzant

0
27.11.2007 19:19    #52
Powiem tak, kupiłeś sobie FM-a i masz prawo dalej wg swojego uznania dla SWOICH potrzeb modyfikować co tylko Ci sie podoba.

wojciak Partyzant

0
27.11.2007 20:05    #53
Dział "Taktyka" - jak najbardziej, ale na zasadzie felietonów.

Jeżeli ktoś w tej chwili ma problemy z taktyką w FMie to zapraszam na grono.net - tam klikamy na "grona i fora --> Gry i zabawy --> Football Manager 2007/2008
Polecam przyklejony temat "Nareszcie ktoś profesjonalnie podszedł do taktyki!!!"

Grafika... ludzie, nie ważne czy te face i logo packi są legalne czy nie, bo NIKT nie będzie nikogo za to ścigał. Myślicie, że np. Maciek Żurawski zaskarży jakiegoś fana za to, że za darmo i w dobrej wierze udostępnił w sieci jego foto jako dodatek do gry piłkarskiej? Prasa by go zniszczyła.

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
28.11.2007 07:53    #54
No pewnie że nikt nie będzie ścigał, wy ten przykład zbyt dosłownie potraktowaliście!

inf3rno Proletariat

0
28.11.2007 12:56    #55
To w takim razie ja mam kilka pytanek odnośnie taktyki i uważam, że ten dział jest odpowiednim miejscem, żeby je tu zamieścić.
Mianowicie, jeżeli ustawię piłkarzom w ustawieniach indywidualnych odpowiednie nastawienie (defensywne, ofensywne, w zależności od pozycji) to czy zmiana nastawienia zespołowego coś wniesie do gry zespołu? (logicznym jest, że powinno tak być, chcę się tylko upewnić)
Drugie pytanie to z kolei pytanie o opcję ścisłego krycia. Ogólnie moja taktyka przewiduje krycie strefowe (z wyłączeniem środkowych obrońców - oni mają 1 on 1), tak więc co da w moim przypadku zaznaczenie opcji 'ścisłe krycie'? Czy będzie niosło to za sobą jakieś niebezpieczeństwa?
Z góry dziękuję za odp. Pzdr.

inf3rno Proletariat

0
28.11.2007 16:27    #56
pomoże ktoś? :)

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.