Kartkowy problem

boncur Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.11.2007, 20:51    Pytanie
Wgrałem patcha i mam wielki kłopot z kartkami.Moi zawodnicy dostaje je non-stop,w kazdym meczu przynajmniej 4 grajkow obrywa zoltkiem.Nie tylko moj zespol zbiera ogromna ilosc kartek.Druzyny prowadzone przez komputer sa w tym elemencie znacznie lepsze niz ja.Rekordzista dostal w jednym sezonie ponad 90!!!! zoltych i az 15 czerwonych!! Gram lagodnym odbiorem pilk,i ale i to nic nie daje.Czy u was tez jest tak "agresywnie"?

Piotrś Młody aktywista

0
26.11.2007 21:35    #10
Hmm ja bez patcha byłem przedostatni w kartkach miimo agresywnej gry i teraz tez sie jakos nie wybijam? to zalezy może od zawodników?

klim1981 Żołnierz frontu ideologicznego

0
26.11.2007 21:44    #11
u mnie najwięcej kartek zbierają gracze o niskim współczynniku opanowanie

Rad717 Żołnierz frontu ideologicznego

0
26.11.2007 21:57    #12
A w jakiej grałeś lidze? Może sędziowie to drukarze?
Co do twojej drużyny to dawaj zawodnikom kary - to czasami działa.

Loczus Partyzant

0
26.11.2007 22:08    #13
ja w FM 2007 miałem ponad 100 zoltych :D, a rekord w drużynie miał Cahill 12 :D

boncur Partyzant

0
26.11.2007 22:15    #14
Rad717- grałem w lidze hiszpaskiej (At.Madryt).Zawodnikow karalem, ale tylko wtedy, kiedy dostawali karkti czerwone.Ale u mnie akurat bylo tak, ze tylko 2 razy w ciagu sezonu zawodnik dostal czerwona kartke.Caly czas sypaly sie zolte. Po nich karac nie mozna.A i prawie zawdze kartki dostaja srodkowi pomocnicy(Banega,Diego,Raul Garcia,Riquelme)Obroncy bardzo zadko,prawie wogole :D I w tym momencie to jest komedia bo Banega dostal w calym sezonie 29 zoltych kartek.Dobrze to zapamietalem bo co kilka meczy musial pauzowac.Ehh..

0
26.11.2007 22:26    #15
boncur moim zdaniem powinieneś zmniejszyć odległość miedzy formacjami obrony i pomocy ... bo sprawa wygląda najprawdopodobniej tak : taktyka offensywna + pressing idzie kontra i pomocnicy starają się przerwać akcje przeciwnika = kartka ... możesz zmienić również odbiór na normalny lub ograniczyć działania deffensywne najbardziej agresywnych pomocników ...

wysokie współczynniki :agresja, waleczność, determinacja, dirtnes(ukryty) i niski opanowanie charakteryzują zawodników którzy będą zbierać dużą ilosc kartoników

boncur Partyzant

0
26.11.2007 22:39    #16
klim1981-,czyli chodzi Ci o to,ze mam ich inaczej ustawic, czy dac im konkretne polecenia aby " zmniejszyć odległość miedzy formacjami obrony i pomocy.."
Mozesz troszke wiecej o tym napisac bo nie mialem do tej pory w zadnej czesci cm-a i fm-a takich problemow z kartkami:|
Jesli chodzi o atrybuty to oczywiscie bralem je pod uwage.Odpalilem nawet edytor aby zobaczyc ten ukryty :)
Loczus- ale Cahill przynamniej z przewrotki gole strzela,wiec mozna mu te 12 wybaczyc :P

Rad717 Żołnierz frontu ideologicznego

0
26.11.2007 22:43    #17
Z tym zmniejszaniem odległości = wysunięcie obrony do przodu (w poleceniach dla drużyny to jest, chyba linia obrony) +(ewentualnie) ustawienie defensywnego pomocnika.

Użytkownik uznał post za pomocny

ysaxy Partyzant

0
26.11.2007 22:46    #18
To dziwne bo ja po patchu wogole albo bardzo rzadko dostaje czerwona kartke.Zolta tez jest bardzo rzadko,moze zmien agresywnosc w taktyce.Musi t opomoc

0
26.11.2007 22:58    #19
boncur przede wszystkim suwak w ustawieniach drużyny, dwa to ustawienie jednego z środkowych pomocników zadań bardziej defensywnych, trzy to potrzebne będą zmiany w ustawieniach mentalnych formacji pomocy - pamiętaj strzałki jakie ustawiasz w taktyce pokazują miejsca w których powinni się znajdować twoi zawodnicy w momencie kiedy twój zespół posiada piłkę, łatwo wiec sobie wyobrazić gdzie jaki zawodnik powinien się teoretycznie znajdować przy stracie.Hemm ... co jeszcze wysoko ustawiona obrona na pewno pozwoli na dłuższe utrzymywanie się przy piłce ... oczywiście przy określonych warunkach jakie spełnią obrońcy przy "wysoko" ustawionej formacji obronnej (przede wszystkim przyspieszenie, przewidywanie, skoczność lub zawodnik słusznej postury) no wystarczy mam nadzieje że chociaż trochę pomogłem. pozdr.:)

Użytkownik uznał post za pomocny

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.