Ofensywne rzuty rozne-killer taktyka!

zbik27 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
28.11.2007, 13:09    Pytanie
Witam serdecznie, dzis na forum SI znalazlem sposob na skutreczne wykonywanie rzutow roznych (przynajmniej z komentarzy tak wynika, gdyz sam nie probowalem poniewaz mam trudnosci z przetlumaczeniem tego.) Tak wiec wrzucam tutaj sposob na rzuty rozne i moze znajdzie sie uczynna dusza ktora sprobuje przetlumaczyc to na jezyka polski

A oto i ten cudowny sposob Duronal'a:
Well after many hours of watching my strikers and defenders head corners over the bar or out of the ground i think i've finally nailed a half decent corner tactic.

First of all the corner taker should be set to 6 yard box.

Next remove any trace of people standing on the front post.

Now for the changes

1. select your 2 best headers (jumping plus heading e.g a centreback) and put one on attack near post and one on attack far post.

2. using your next best header select attack ball from deep. (for me this another defender)

Right now comes the fun part,

3. put a striker hopefully who's not bad with his head or anticipation on the far post

4. get your wingers or crossers of the ball and stick one outside of the area and one as a short option - this works on the theroy that if they pick the ball up they can knock a nice cross in.

5. take your 2nd striker and set him up as attack ball from deep.

6. with your AM set him to attack from deep as well.

7. Lastly get everyone else out of the box, e.g have your DM set to stay back maybe your left back etc etc.

Of course select your best corner taker for both right and left and then it's a case of watching and waiting.

Since i made these changes i've found that there's a 60-70% chance that i score from a corner. In the last 6 games of last season i scored from 9 corners. a most of these goals come from the attcking CBs.

i wish you the best of luck and hope you can repeat these results. Please let me know how you get on.

Regards

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
28.11.2007 17:26    #20
Uczciwość przede wszystkim. Miłego trzepania.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

dmx2000 Partyzant

0
29.11.2007 01:27    #21
9pucek - a co takiego nieuczciwego jest wlasnie w takim ustawianiu zawodnikow przy rzutach roznych? A jak cos lekko zmienie to nadal to bedzie nieuczciwe? Prosilbym tez o liste wszystkich uczciwych ustawien zawodnikow w polu karnym podczas wykonywania rzutow roznych. Nikt nie chce oszukiwac przeciez.

sir.Morganfield Partyzant

0
29.11.2007 02:17    #22
Dzwoni Skorża do Michniewicza:
-Ty Czechu słuchaj, mam niezły pomysł na kornery...
- NIEEEEE!!! Nic nie mów mi !!!!! To nie fair, tak nie wolno!!!

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
29.11.2007 07:54    #23
Jeżeli ktoś sam dochodzi do takiego ustawienia to jest OK. Ale jeżeli kseruje taktykę z internetu to nie jest to raczej fair.

Poza tym to ustawienie najprawdopodobniej wykorzystuje jakiś błąd w grze. Komputer tego nie przewidział i bramki wpadają.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Kubi Partyzant

0
29.11.2007 08:20    #24
Od razu mówię, że nie będe z tego korzystać, bo to nie jest żadna frajda. Ale czytając takie rzeczy jak "Po pierwsze, wykonujący rzut rożny powinien zagrywać piłkę w "11" (pole bramkowe)." - pokłony to jest genialne ! Jeżeli już pole bramkowe, no to niestety ale to nie "11", ale "5". Zero pojęcia o piłce i gra w FM, do czego to doszło, chyba jest to za łatwe, jak strategia, ale z piłkarzykami, w którą każdy może się nauczyć grać.

dmx2000 Partyzant

0
29.11.2007 11:24    #25
Tak sie sklada, ze to nie jest zaden trick tylko najlepsze, wg autora, ustawienie zawodnikow podczas wykonywania rzutow roznych. Jak ktos nie chce to nie musi korzystac z rad. Nawet najlepsi managerowie czesto korzystaja z porad innych kolegow po fachu i sie tego nie wstydza.
Kubi - z tego co sie orientuje to pole bramkowe znajduje sie w polu karnym. Chyba, ze cos w przepisach sie pozmienialo i je przeniesiono gdzies indziej?

#@piterek@# Młody aktywista

0
29.11.2007 13:56    #26
Z tego co tu niektorzy pisza, wnioskuje ze dzial taktyka, jesli bedzie to napewno ktos mowil ze ten kto uzywa jakies taktyki z tego dzialu to oszukuje.
9pucek- czyli jak np. ja wymysle jakis sposob na bramki, to osoba ktorej o tym powiem bedzie oszukiwac ??

k-u-b-a1 Przodownik pracy

0
29.11.2007 14:07    #27
jak dla mnie, korzystanie z tego typu podpowiedzi mija sie z celem, nie jest to moze oszustwo, lecz oklamywanie samego siebie. przytocze przyklad szkoly.. :P no wiec jak kazdy z nas byl mlody, rodzice podpowiadali nam jak odrobic lekcje zalozmy z matmy, tlumczyli nam czemu tak a nie inazcej. jednakze po 2-3 latach nauki nikt raczej nie podchodzil do rodzicow aby im to zrobili, gdyz to bylby wstyd ;) przynajmniej u mnie tak bylo.
takie wiec tego typu 'sztuczki' sa dobre dla nowicjuszy, osob ktore niedawno zaczely gre, a dla mnie i paru innych to po prostu jest zbedna rzecz.. ;)

jaruone Młody aktywista

0
29.11.2007 14:17    #28
zbastujcie - jak komus nie przeszkadza korzystanie z czyiś patentów, niech śmiało korzysta.
jak ktoś lubi sobie wyszperać FMScoutem zdolnych młodzików - niech to robi
jak ktoś chce mieć gotową taksę "na wygrywanie" - niech sobie ściąga gotowe taktyki z

internetu.jak ktos nie chce grać samodzielnie - to mu tanio sprzedam filmiki z nagranymi moimi meczami - popatrzy sobie,i gry kupowac nie będzie musiał - same korzyści :P

co do skuteczności tego ustawienia - jak Wam wpadają bramki i cieszycie się że wygrywacie "ba na cmrev ktoś wrzucił fajny patent" i sprawia Wam to radość to nie ma sprawy przecież nic się nie dzieje.

innym nie sprawia to radości i wola "po swojemu" - ich wola.
a zabójcza skuteczność tego elementu gry jest w pewnym sensie oszustwem (wykorzystaniem słabości komputera) - w realnym świecie taki patent nie miałby racji bytu.
Widzieliście jakiś zespół co ma "super rozgrywanie ofensywnych rożnych" ??
Ja widziałem tylko jeden - Sevillę i Andreasa Palopa strzelającego bramkę na 2-2 w 1/8 UEFA - tyle że to był fart...a nie "patent"

wojciech1505 Młody aktywista

0
29.11.2007 16:40    #29
Sprawdzałem . wiele chałasu o nic .Ustawiłem moich zawodników według przepisu i nic szczególnego. Najpierw sprawdzcie a potem dyskutujcie.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution