Ofensywne rzuty rozne-killer taktyka!

zbik27 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
28.11.2007, 13:09    Pytanie
Witam serdecznie, dzis na forum SI znalazlem sposob na skutreczne wykonywanie rzutow roznych (przynajmniej z komentarzy tak wynika, gdyz sam nie probowalem poniewaz mam trudnosci z przetlumaczeniem tego.) Tak wiec wrzucam tutaj sposob na rzuty rozne i moze znajdzie sie uczynna dusza ktora sprobuje przetlumaczyc to na jezyka polski

A oto i ten cudowny sposob Duronal'a:
Well after many hours of watching my strikers and defenders head corners over the bar or out of the ground i think i've finally nailed a half decent corner tactic.

First of all the corner taker should be set to 6 yard box.

Next remove any trace of people standing on the front post.

Now for the changes

1. select your 2 best headers (jumping plus heading e.g a centreback) and put one on attack near post and one on attack far post.

2. using your next best header select attack ball from deep. (for me this another defender)

Right now comes the fun part,

3. put a striker hopefully who's not bad with his head or anticipation on the far post

4. get your wingers or crossers of the ball and stick one outside of the area and one as a short option - this works on the theroy that if they pick the ball up they can knock a nice cross in.

5. take your 2nd striker and set him up as attack ball from deep.

6. with your AM set him to attack from deep as well.

7. Lastly get everyone else out of the box, e.g have your DM set to stay back maybe your left back etc etc.

Of course select your best corner taker for both right and left and then it's a case of watching and waiting.

Since i made these changes i've found that there's a 60-70% chance that i score from a corner. In the last 6 games of last season i scored from 9 corners. a most of these goals come from the attcking CBs.

i wish you the best of luck and hope you can repeat these results. Please let me know how you get on.

Regards

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
20.07.2008 14:49    #40
[quote=Wojtasgda]A ja mam trochę inny problem z rzutami rożnymi. Mianowicie sam sobie ustawiłem wykonywanie SFG i są skuteczne tylko jest jeden mankament jakieś 90% strzelonych bramek po rzutach rożnych jest nie uznanych z powodu fauli moich zawodników. Da się coś z tym zrobić gram na 8.0.0[/quote]
Na 8.00 to codziennośc, najlepiej zmień na 8.02 tam mniej jest taloch sytuacji,i ogólnie gra sie przyjemniej, pozdrawiam

Lagren Partyzant

0
20.07.2008 16:45    #41
Tylko na 8.00 przynajmniej nie ma killer rogów :)

0
20.07.2008 16:59    #42
[quote=Lagren]Tylko na 8.00 przynajmniej nie ma killer rogów :)[/quote]
ja mam;> i to własnej roboty..

Lagren Partyzant

0
21.07.2008 00:02    #43
A kto u ciebie został królem strzelców? Jak środkowy obrońca to może się przesiądę na 8.02

0
21.07.2008 00:30    #44
[quote=Lagren]A kto u ciebie został królem strzelców? Jak środkowy obrońca to może się przesiądę na 8.02[/quote]
Na 8.0.0 królem strzelców zazwyczaj jest obrońca, bo napastnicy są do bani. Na 8.02 wszystko sie wyrównało, sporo bramek zdobywam po rogach, może nie są to killer rogi, ale zawsze coś.
IMHO te ''killer taksy' całkowicie burzą przyjemnośc z gry...

Lagren Partyzant

0
21.07.2008 15:40    #45
[quote2=glosik1][quote=Lagren]A kto u ciebie został królem strzelców? Jak środkowy obrońca to może się przesiądę na 8.02[/quote]
Na 8.0.0 królem strzelców zazwyczaj jest obrońca, bo napastnicy są do bani. Na 8.02 wszystko sie wyrównało, sporo bramek zdobywam po rogach, może nie są to killer rogi, ale zawsze coś.
IMHO te ''killer taksy' całkowicie burzą przyjemnośc z gry...
[/quote2]

To chyba jest dokładnie na odwrót.... Jakoś wszyscy piszą że na 8.02 są killer rogi i zawsze królem strzelców jest obrońca... W mojej karierze Gijonem(8.00) zawsze królem strzelców był napasnik i to we wszystkich ligach(w mojej również)....

McMoney Młody aktywista

0
10.11.2009 19:44    #46
a gdzie jest to okno aby wybrac zawodnika opcje np. "nabiegaj na dlugi slupek" ?
bo nigdzie nie moge znalezc ;/
Glory, Glory MAN UNITED !!

LajnerBB Żołnierz frontu ideologicznego

0
10.11.2009 20:07    #47
Dzial taktyka, polecenia dla zawodnikow, na dole masz rzuty rozne atak/obrona i tam mozesz zmieniac polecenia dotyczace kornerow. AAA, i nie bylbym soba gdybym nie napisal ze:
1. lepiej samemu cos stworzyc
2. ze to tylko gra i niech kazdy gra jak lubi:-]

Snpr9 Partyzant

0
10.11.2009 23:29    #48
Jak gracie farsą, to nie grajcie 4-5-1 z messim i henrykiem na skrzydłach! To nie fair! I na pewno wykorzystuje błąd w silniku! Bo przecież większość tworzyła tę grę, jeżeli znacie tak dobrze silnik gry. A z talentów można korzystać czy też nie bardzo? No bo w sumie to ktoś inny znalazł, to chyba jednak nie wolno, wydedukowałem.

ciapciak Partyzant

0
11.11.2009 00:16    #49
Snpr9 chyba znowu chce rozpocząć dyskusję na temat wykorzystywania czyichś pomysłów w swojej rozgrywce. Ja powiem tak: każdy gra jak lubi, ja osobiście nie korzystam z talentów, taktyk, killer ustawień i innych tego typu pierdół, bo jest to wszystko podane na tacy, korzystam za to zei szkoły taktyki, bo sprawia mi przyjemność gra w sposób, do którego sam dojdę. Ale tak jak mówię, narzucanie komuś stylu gry to głupota.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.