Kurza slepota ogarnia Fm-a

pierdutka Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
02.12.2007, 15:38    Pytanie
Ja gram Portsmouth i wiadome mają na oboronie : Cambella i Primusa . Którzy mają zarąbiste saty :D Są doświadczeni 32 lata . Więc nie wiem dlaczego KAŻDA konatra przeciwnika kończy się bramką ? Ja wyprowadzam 8 kontr na mecz i może z 1 pada bramka :( Mam trio :Krańciarowi , Van Der Vartrowi , Tom De Mul . I jak tu nie wygrywać ? Właśnie się nie da ! PO 9 kolejkach jestem 9 w lidze mam 7 remisów 1 wygraną i 1 porażkę :( A wspomne że w ataku ma Soledado :( Zawsze trace bramkę w pierwszych 7 min meczu i zawsze w 10 statnich minutach :( A Papa Diop na DP jest dobry w odbiorze ... Co zrobić z tą paranoją ? Do tego moi zawodnicy marnują dosłownie każdą Setkę :P
Co z tym zrobić ?

fudi Przodownik pracy

0
02.12.2007 19:35    #20
W Fifę pograj jak Ci ciężko w FM-a.

Rad717 Żołnierz frontu ideologicznego

0
02.12.2007 19:45    #21
Pierdutce po prostu z jakiegoś nie znanego mi powodu gdy wciska "z" wpisuje się "y" i odwrotnie. Wiem, bo sam tak kiedyś miałem :)

nbw Partyzant

0
02.12.2007 19:46    #22
pierdutka, czy sprawdziłeś w swoim przypadku choćby jedną z uwag przedstawionych powyżej?

Ja podejdę do tematu inaczej - przede wszystkim, nie podałeś jakim grasz ustawieniem i jak ofensywnie mają grać Twoi gracze. Z doświadczenia wiem, że rzadko kiedy warto ustawiać mentalność drużyny na Attacking - mnoży to sytuacje ale rzadko kiedy coś z nich przychodzi. Normal jest w sam raz.

Prowadzi to nas do kolejnego ważnego aspektu - jeśli grasz ofensywnie, w szczególności krótkimi podaniami i z szybkim tempem akcji to musisz się liczyć z wytrzymałością fizyczną swoich zawodników (i ich kondycją).

Zatem, jak wygląda sprawa kondycyjnego przygotowania Twojej drużyny przed i po meczu? Czy przed sezonem zaaplikowałeś swoim zawodnikom trening kondycyjny? Czy przypadkiem nie grasz cały czas tym samym garniturem zawodników?

Inna sprawa - czy samodzielnie motywujesz zawodników? Kiedyś bardzo cieszyłem się na tę funkcję, ale SI popisowo ją spierd... więc osobiście uważam, że bezpieczniej jest zatrudnić dobrego asystenta i zwalić gadki przedmeczowe na niego.

W moim odczuciu, Twoi zawodnicy są przemęczeni, prawdopodobnie nie przeprowadziłeś odpowiedniego przygotowania kondycyjnego przed sezonem a w dodatku masz zbyt intensywne treningi na co dzień. W lidze angielskiej rozgrywana jest masa meczów i warto zjechać z intensywnością treningu o parę procent. Moge strzelać, że pewnie grasz też cały czas tymi samymi piłkarzami, co również nie wpływa pozytywnie na ich "świeżość".

Podobną sytuację miałem dawno temu w lidze polskiej i powodem było właśnie fatalne przygotowanie kondycyjne piłkarzy i przemęczenie składu.

Użytkownik uznał post za pomocny

nbw Partyzant

0
02.12.2007 19:49    #23
A problem z klawiaturą - wcisnąć ctrl+shift.

A żeby więcej się tak nie działo - klikamy w prawym dolnym rogu paska zadań na niebieski kwadrat z napisem PL prawym klawiszem myszy, wybieramy Ustawienia; wyświetli nam sie okienko z aktywnymi obłożeniami klawiatury - zaznaczamy Polski (214) i klikamy Usuń.

Voila. Akceptuję też karty kredytowe.

0
02.12.2007 20:48    #24
Gram ofensywnie . .. .Przed sezonem rozegrałem jakieś 8 sparingów ;) Robię rotację w składzie :D

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
02.12.2007 20:58    #25
Jak juz cos to Kranjcar...
Taktyka, slabsze staty fizyczne i psychiczne, nieumiejetne wystawianie graczy na pozycjach na ktorych nie graja zbyt dobrze, trening...............................

Użytkownik uznał post za pomocny

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
02.12.2007 21:17    #26
pierdutka proponuję przeczytać instrukcję dołączoną do gry i jakieś poradniki, przejść samouczka, korzystać z doradcy...i myśleć
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

0
02.12.2007 21:19    #27
Dzięki zrobiłem co kazał "nbw" i jakoś idzie :D Remis z L'poolem :D Wygrana z Derby
MOżna zamknąć

fudi Przodownik pracy

0
03.12.2007 06:33    #28
O ile dobrze zrozumiałem to Twoje ustawienie klawiatury (takie jak Ci poradził nbw, jak mówisz) wpłynęło na lepsze wyniki w FM-ie. Nie wiem czy Ty naprawdę taki jesteś czy po prostu robisz z siebie idiotę żeby zwrócić na siebie uwagę. Sorry, ale zastanow się na dtym co robisz...;/

fudi Przodownik pracy

0
03.12.2007 07:31    #29
Sorry, zwracam honor pierdutka, nie zauważyłem kto jest autorem poprzedniej wypowiedzi nad wypowiedzią o klawiaturze. Sorry. Ale i tak zastanów się nad tym co robisz, bo wciąż irytujesz tylko ludzi :]

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution