Na odwrót

pinco Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
03.12.2007, 17:50    Pytanie
Mam takie wrażenie po kilkunstu godzinach gry w Fma 2008 ze moi kopacze czasem grają zupełnie na odwrót niz im to poleciłem w taktyce i poleceniach czy to druzynowych czy to indywidualnych. Przyklady:

-podania bezpośrednie tempo szybkie szeroko efekt: dlugo rozgrywaja pilke w srodku pola mnostwo strat graja jakby ospale

-podania krotkie tempo powolne: tempo moze i sie zgadza ale podania to dlugie crossy za obroncow

- itd itd

Najlepiej wychodzi jak po prostu zadnych ustawien taktycznych nie zrobie tylko wszystkie paski na srodku, wtedy graja w "futbol" a nie w kopnij uciekaj.

Ktos cos wie? :P:P

PS. Oczywiscie pewnie pan 9pucek inaczej zwany "najmontszejszy czlofiek sfiata" bedzie wyglaszala poglady o moim braku zdolnosci menadzerskich. Sugeruje aby najpierw zapisal sie na kurs czytania ze zrozumieniem ;p

k-u-b-a1 Przodownik pracy

0
03.12.2007 17:54    #1
hehe moze po prostu zbyt dlugo siedziales nad fm'em i wyobrazasz sobie to wszystko ;) ja niczego takiego nie zauwazylem, zawodnicy wykonuja dokladnie to, co im nakazalem. a jesli dalej tak uwazasz to hmm.. wylacz gre i jeszcze raz wlacz x) nie wiem czy to cos da, ale nie bedziesz mogl juz sie tlumacyc ze to od dluzszrgo grania.. :P

p.s nie wiem co masz do 9pucka-..

darek.fm@onet.eu Przodownik pracy

0
03.12.2007 17:57    #2
to po prostu nie ustawiaj zadnych polecen jezeli piszesz, ze wtedy naprawde graja w pilke. mnie sie takie cos nie zdarzylo, a moze sie nie przygladalem.

jarek19883 Żołnierz frontu ideologicznego

0
03.12.2007 17:58    #3
nawet nie zwrocilem uwagi na to!moze to wina silnika meczowego!mial byc jak ta lala a jest gorszy niz ten z poprzedniego!takie jest moje wrazenie

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
03.12.2007 18:03    #4
Wiadomo że zawodnicy przez 100% meczu będą realizować twoje polecenia taktyczne. Nie zawsze można rozgrywać szybko akcji, bo na przykład przeciwnik cię świetnie kryje. Nie przewidziałeś tego że przeciwnik może rozgryźć twoją taktykę? Sytuacja w meczu zmienia się jak w kalejdoskopie - nie przewidzisz co się zdarzy za 5 minut.

P.S Co chcesz od pucka? On prowadzi krucjatę "ja przeciwko wszystkim". Za ten wpis to dostanie ci się :P

pinco Partyzant

0
03.12.2007 18:46    #5
to pucka generalnie nic nie mam raczej cos do jego komenarzy ;P a on co jakis VIP?

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
03.12.2007 19:00    #6
Twoje PS jak najbardziej nie na miejscu i raczej niepotrzebne.

Tak VIP.

Ja nie rozumiem czegoś...czasami jak czytam sobie suflera to wydaje mi się, że niektórzy albo grają w inną gre niż ja (gram w Football Manager 2008 8.0.1) albo inaczej interpretują to co się w niej dzieje.

Ja jako wierny gracz managerów od CM 01/02 do FM 2008 mam jakieś pojęcie o tej grze ale nie znaczy to, że zawsze mam rację.

Zagrałem już ponad 150 meczy w FM albo jeszcze więcej i nie zauważyłem tego co jest treścią tematu. Moja taktyka jest realizowana w sposób przyzwoity i ja nie mam zastrzeżeń do sposobu odwzorowania jej w zachowaniu kulek.

Pragnę zauważyć, że zmixowanie niektórych elementów taktyki może spowodować inny efekt niż sobie wymarzyliśmy więc radzę szukać błędu w swojej taktyce niż w samej grze.

Być może Twoje obserwacje są spowodowane tym, iż oglądasz mecz tylko na kluczowych może właśnie w kluczowych momentach Twoi piłkarze robią takie rzeczy.

Proponuję obejrzeć cały mecz lub rozszerzone momenty i wtedy się przekonać.
Najlepiej porównać dwa mecze rozgrywane diametralnie inną taktyką.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
03.12.2007 19:01    #7
Mała pomyłka od CM 00/01.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

pierdutka Przodownik pracy

0
03.12.2007 19:22    #8
Ohh 9pucku ależ się napisałeś :D Twoja klaiwatura to przetertrwała ? :P Ja ci proponuję pinco :
- Wyłącz Fm-a i zagraj nastepnego dnia :D Wygrałem Puchar Angli Portsmouth ! :D Miałem finał z Chelsea i teraz grałem a chciałem wczoraj na siłę :P Na siłę nic się nie udaje.

pinco Partyzant

0
03.12.2007 19:32    #9
dziekowka za rady kazdemu

ja sobie pogrywam w fma od 2001/2002 i jeszcze zaden nie frustrowal mnie tak jak ten, byc moze jest to spowodowane poziomem trudnosci, nie wiem...

coz na cos narzekac trzeba prawda :P

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution