toutoring CA PA

two_flower Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
04.12.2007, 09:53    Pytanie
Witam mam dwa pytanka...
1) Jak w Fm 2008- czy też w jakimkolwiek innym fmie- ustawić tak by jeden był tutorem drugiego?
2) co to jest to CA i PA? Czy ja jako szary użytkownik mogę to jakoś obliczyć?
Jest wiele talentów które odkryłem w tej grze ale nie stworzyłem jak dotąd żadnego profilu bo nie jestem w stanie opisać tych dwóch elementów.
Z góry dziękuję za pomoc, pzdr.

pawelek17 Młody aktywista

0
04.12.2007 10:06    #1
1

Niewiem

2
PA-potencjalne umiejętności zawdonika czyli jak może się rozwinąć
CA-teraźniejsze umiejętności zawodnika czyli jakie ma umiejętności teraz
pzdr

adamlut Partyzant

0
04.12.2007 10:07    #2
1) Tutor? nie rozumiem tego stwierdzenia. Jeden tutorem drugiego? Mógłbyś się wyrazić jaśniej?
2) CA - Current Ability - obecne umiejętności piłkarza. PA - Potential Ability - najwyższe możliwości rozwoju piłkarza (oczywiście nierzadko nie rozwija się do granicy PA). Ty, jako szary użytkownik nie możesz "obliczyć" PA i CA. Ich wartości można znaleźć w edytorze, FM Modifier podczas gry, ewentualnie (gdy wyjdzie) FM Genie Scout lub Mini Scout. Oczywiście musisz znaleźć ich wartości NA POCZĄTKOWĄ datę rozpoczęcia gry. Tj. rozpoczynasz nową grę, szukasz piłkarza w FMM, GS lub MS i zapisujesz na jakiejś kartce jego PA i CA. Rozpoczynasz grę ponownie, patrzysz w FMM lub innych czy jego PA się zmieniło (CA jest wartością stałą [wydaje mi się]). Jeśli tak to odpalasz edytor, znajdujesz tego playera w edytorze i sprawdzasz wartość jego PA (od -1 do bodajże -10). Tak to sobie przynajmniej wyobrażam, mimo iż nigdy nie dawałem "profilu" zawodnika na CMREV ani żadną inną stronę.

darek.fm@onet.eu Przodownik pracy

0
04.12.2007 10:11    #3
1. wchodzisz w profil pilkarza i tam masz interakcja z pilkarzem i na dole masz z jakim pilkarzem ma wspolpracowac i gitara.
2.ca to current ability, czyli obecne umieetnosci pilkarza, a pa to potencial ability,czy potencjalne umiejetnosci pilkarza, czyli jakie moze miec umiejstnosci po paru latch. prawidlowy odczyt pa i ca odczytasz tylko i wylacznie z edytora zalaczonego do gry.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution