trudności taktyczne

Piotr Sebastian Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
10.12.2007, 12:26    Pytanie
Proszę Was o pierwsze opinie dot. silnika i tym samym kłopotów ze stosowaniem Waszych ustawień taktycznych w FM2008.
Miałem małą przerwę, ale niebawem się zainstaluję i sprawdzę co nam chłopcy z SI zafundowali tym razem, bo słyszę, że jest ciężko?
To prawda?

Piotrś Młody aktywista

0
10.12.2007 17:00    #10
Ja np zawsze ale poza tym ze szybciej nie dostane jakies wiekszej repr... to nei wiem jaka jest róznica?:)

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
10.12.2007 17:05    #11
Według mnie rozgrywka jest wtedy trudniejsza. Wydaje mi się, że nasze słowa w rozmowie motywacyjnej przynoszą mniejsze skutki. Morale zespołu jest niższe - na początku gdy obejmujemy klub. Nie wiem czy ma to jakiś związek z nauką taktyki naszych graczy ale być może.

Zawsze gram jak amator bo myślę, że gra jest wtedy trudniejsza.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Rad717 Żołnierz frontu ideologicznego

0
10.12.2007 17:11    #12
Chyba się zgodzę z Puckiem, bo jak zaczniesz w dobrym klubie z reputacją amatora to od razu część zawodników ma obawy, że jesteś niedoświadczony, boją się, że nie podołasz takiemu wyzwaniu itp.

Piotrś Młody aktywista

0
10.12.2007 17:21    #13
Mozliwe... na pewno trudniej na poczatku sie gra;) Kibice zanim sie przekonaja itd xD ale ciekawe jak jest z tymi moralami itd...:)

pawelun1 Partyzant

0
10.12.2007 21:59    #14
W pelni zgaddzam sie z puckiem. Ja tez zaczalem jako amator i bylo bardzo trudno nie wutrzymalem nawet jednego sezonu. wywalili mnie. potem w nastepnym klubie bylo jez lepiej ale nie bylo rewelacji. Z kazdym sezonem jest coraz lepiej tak wiec uwazam ze doswiadczenie zdobywane przez menedzera musi miec wielkie znaczenie!! zaczynalem w polskiej lidze.... 2lidze. Na pewno nie mozna sie poddawac tylko caly czas robic swoje!!

Piotr Sebastian Młody aktywista

0
12.12.2007 21:03    #15
OK. Dzięki.
Jestem ciekaw zauważonych przez Was różnic w zachowaniu Waszych przeciwników.
Interesują mnie różnice w trzech podstawowych przypadkach:
- gra 3 vs. 4 obrońcami w linii
- krótkie vs. bezpośrednie podania podczas gry skrzydłami
- wysunięta vs. cofnięta linia obrony przy nastawieniu bardzo ofensywnym
Czy ktoś ma już jakieś spostrzeżenia?

artusa Partyzant

0
12.12.2007 21:24    #16
wydaje mi sie ze podczas gry skrzydlami bezposrednie podania lepiej sie sprawdzaja, wiele razy widzialem jak moi zawodnicy wysylaja do skrzydlowych dlugie krzyzowe podania (najlepiej gdy skrzydlowy jest szybki) a skrzydlowy juz wiedzial co z pilka zrobic:), grajac krotkimi podaniami zawodnicy kombinuja kombinuja i czesto traca pilke choc czasem dobrze wypusci skrzydlowego. Ogolem mysle ze lepiej grac bezposrednimi podaniami

Piotrś Młody aktywista

0
12.12.2007 22:44    #17
ja miałem mieszane i jakos sobie radzili(ale ku bezposrednim xD ) nie rozumiem z tymi obroncami xD? ja grałem z libero i dwóch przed nim a pózniej dwóch wysunietych bocznych i skutkowalo xD do tego specyficzne krycia dla tych 2 obronców(typowi kryjący) a libero zas krycie strefowe i czysczenie:P (tamta 2 jeden na jeden) tylko trudno o libero do niektórych klubów xD

klim1981 Żołnierz frontu ideologicznego

0
12.12.2007 22:45    #18
gra 3 vs. 4 obrońcami w linii - a więc podczas gry 3 obrońców pewniakiem jest że komp będzie próbował b.ofensywnej gry skrzydłami, co przy wysokich obrońcach i 2 def cofających się pomocnikach ... zdaje mu się psu na budę, bo z mojego 3 -5-2 staje się def 5-3-2 :D
przy 4 obrońców obserwuję większą ilość prostopadłych piłek, jak i częściej offensywni pomocnicy starają się wchodzić w moje pole karne
Jeśli zaś chodzi o linię obrony to temat rzeka ... dużo zależy od tego jakimi napastnikami dysponuje przeciwnik ... jeśli jest to szybki napastnik ... za zwyczaj jest to długa piłka na wolne pole ... jeśli wysoki to piłka do walki z obrońcą jeśli uda mu się ją zgrać do partnera to pozamiatane i sytuacja sam na sam ... długo można by wymieniać

Użytkownik uznał post za pomocny

kaczmar123 Partyzant

0
12.12.2007 23:02    #19
a ja mam bardzo duże problemy z taktyką, gram newcastle, skład mam naprawdę bardzo silny a mimo to tracę dużo bramek. moja 11-stka wygląda tak: Given-Geremi,Boulahrouz(Tylor),Oleguer(Moretti),Atouba - Simao,Riquelme,Kallstrom(Emre) ,N'zogbia - Owen,Martins(Ashton). Gram 4 sezon i moje najwyższe miejsce to 6 :/ doradźcie coś, prosze.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.