Konkurencja na rynku transferowym

Tzar Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
13.12.2007, 10:58    Pytanie
Szukałem czegoś na ten temat w archiwum Suflera, ale nic nie znalazłem :(

Gram sobie przeciętnym klubem w Primera Division. Skład słaby, kasy na transfery nie ma a trzeba przecież coś ugrać w tym sezonie. Myślę sobie - wypożyczyć paru dobrych grajków z większych klubów. Patrzę na rezerwy Chelsea a tam m.in. Makelele i Obi Mikel - środek pola jak marzenie. Brak zainteresowania nimi ze strony innych klubów, więc tym bardziej się cieszę. Składam ofertę wypożyczenia Makelele i następnego dnia dostaję wiadomość, że 5 klubów z Premiership i 4 z League 1. przed chwilą również złożyły taką ofertę Chelsea. Makelele wybrał Tottenham (co mnie nie dziwi, wszak to o wiele lepszy klub od mojego).

Mówi się trudno. Obi Mikelem nadal się nikt nie interesuje, więc składam podobną ofertę i co? Kilka godzin (czasu gry) później to samo robi Milan, Juve, Fiorentina i Palermo. Nazajutrz wieczorem liczba ofert wzrosła do 17 (tym razem tylko z Serie A). Obi poszedł na rok do Juventusu.
Co to ma być do k**** nędzy!? W ciągu jednego dnia prawie całe Serie A przypomniało sobie, że też mogą korzystać z wypożyczenia? To ma być realizm?

Albo gram Legią, wypatrzyłem w Brazylii paru dobrych i przede wszystkim tanich piłkarzy. Składam oferty, lecz zanim zostają one przyjęte po tych właśnie zawodników zgłaszają się Bayern, Schalke, Leverkusen i parę innych z Bundesligi. Chyba nie muszę pisać kogo wybrali "moi" Canarinhos? Gdzie Legii konkurować z takim Schalke czy Bayernem?

Dlaczego mniejszym klubom tak trudno sprowadzić kogoś dobrego mimo że normalnie nie byłoby z tym problemu? Gdzie tu realizm? Przecież jak Legia ściągała Edsona, czy Bełchatów Costly'ego to nie było nic słychać o tym, że inne (większe) kluby też ich chcą.

Moje pytanie brzmi: jak sobie z tym radzić? Jest jakiś sposób na "złodziejskie" kluby?

P.S. Uprzedzając niektóre odpowiedzi - wiem, że klub sprzedający mógł powiadomić ewentualnych chętnych o naszej ofercie, ale czy działoby się to na TAKĄ skalę? Prawie zawsze nasza oferta przyciąga uwagę kilkunastu klubów "z wyższej półki", z którymi nie można konkurować.

eMiKa Młody aktywista

0
14.12.2007 14:54    #30
Oj,wprowadziłem troszkę wątpliwości.Zaznaczyłem że mogę się mylić,ale po coś musi być to wczytywanie,nieprawdaż:) Temat rozwojowy i dobry na dyskusję,fajnie gdyby sie wypowiedział któryś z adminów.
" Dla Was to tylko piłka... dla Nas, to sens życia - Motorowcy "

krolik123 Partyzant

0
24.05.2008 15:08    #31
tez tak mam. grajac fiorentina upatrzylem w brazylii mlodego i taniego napastnika(bardzo dobry) kosztowal raptem 500 tys euro wiec zlozylem oferte w wysokosci 1 mln. juz sie ciesze ze bede mal dobre ozawodnik aa tu nagle milan real i juve skladaja oferty w w ysokosci 8 mln!! chociaz nikt nim sie wczesniej ne interesowal. wg mnie to troche glupie

Komar Młody aktywista

0
24.05.2008 17:13    #32
Po co odkopywać temat sprzed 5 miesięcy??
Na początku było nic. I rzekł Bóg: „Niechaj stanie się światłość” i dalej nic nie było, tylko teraz można to zobaczyć. - Terry Pratchett

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
24.05.2008 17:16    #33
A po co zakladac nowy...???

Tzar Przodownik pracy

0
24.05.2008 17:19    #34
No właśnie. Cieszy mnie, że kolega krolik123 jako chlubny partyzancki wyjątek korzysta z wyszukiwarki. ;)

Komar Młody aktywista

0
24.05.2008 17:21    #35
Hej ja też korzystam :)
I jak na razie nie miałem potrzeby założenia nowego tematu, a miałem kilka problemów które mnie zajmowały.
Na początku było nic. I rzekł Bóg: „Niechaj stanie się światłość” i dalej nic nie było, tylko teraz można to zobaczyć. - Terry Pratchett

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
24.05.2008 17:51    #36
Chwała Ci...:D

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.