Problem z rozbudową bazy i ilością trenerów

talvikko Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
15.12.2007, 09:07    Pytanie
Gdy rozpoczyna się rozgrywkę (zwłaszcza w słabszych ligach) są zespoły w których udaje się zakontraktować osobnych trenerów na każdy atrybut (zarząd wówczas twierdzi, że wystarczy 2), lub w sumie tylko sześciu (zarząd twierdzi, że wystarczy jeden).
Grałem już kilka "karier" i w tym drugim wypadku, po awansie i zbogaceniu (nie wiem, od czego to zależy) zwiększała się możliwa ilość trenerów. Tym razem jednak mam klub, z którym awansowałem do ekstraklasy fińskiej i zdobyłem mistrzostwo kraju, a pieniędzy w klubie zarabionych mam całe mnóstwo. Jednak zarząd uparcie twierdzi, że wystarczy jeden trener, a na żadne rozbudowy bazy treningowej i młodzieżowej się nie godzi twierdząc, że to z powodu braku funduszy. W poprzednich "karierach" grałem ligę niżej i miałem mniej pieniędzy i zarząd w tych kwestiach nie brąchał.
Czy takie zachowania zarządu zależą od jakichś atrybutów prezesa określanych w edytorze? Czy może od czegoś innego?
Myślałem, że chodzi o reputację, ale chyba nie, bowiem po zdobyciu mistrzostwa jestem w prognozie przedsezonowej w "informacjach o klubie" klasyfikowany w czołówce ligi i nic to nie zmienia.

rondel Ekspert

Grupa: Moderator
0
15.12.2007 09:19    #1
a ile masz wogóle kasy??
"Człowiek nie ustępowałby aniołom i nie podlegałby śmierci, gdyby nie słabość wątłej jego woli"

E.A.P. (1809-1849)

rondel Ekspert

0
15.12.2007 09:21    #2
Może zarząd nie chce tracić kasy może trzeba mieć dużo by zarząd zgodził się na dodatkowy wydatek.
"Człowiek nie ustępowałby aniołom i nie podlegałby śmierci, gdyby nie słabość wątłej jego woli"

E.A.P. (1809-1849)

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
15.12.2007 10:04    #3
Wydaje mi sie ze moze klub ma jakies dlugi i zarzad na razie nie chce wydac kasy na transfery. Mozliwe jest tez to ze zmieni sie to po jakims czasie jak odniesiesz sukces i zarzad zauwazy ze trzeba zainwestowac wiecej pieniedzy w druzyne...

talvikko Partyzant

0
15.12.2007 10:53    #4
Kasy mam 14 milionów zł. Jak na ligę fińską to bardzo dużo.
W poprzednich "karierach" wystarczało spokojnie kilka milionów, żeby zarząd nie narzekał, tylko rozbudował bazę, o większej ilości trenerów nie wspomnę.
Klub nie ma żadnych długów. Na transfery mam ponar 3 miliony oraz bardzo duży budżet płacowy przyznany przez zarząd. Tak więc z nawet z kontraktowaniem dosyć drogich zawodników nie ma problemu.
Być może jest to błąd, który ma związek z tym, że gram drużyną, którą podmieniłem na miejsce innej występującej w standardowej bazie danych. (wymieniłem je miejscami w ligach - moja wstępuje w "realu" w 2 lidze - w FM niegrywalnej). Sądzę jednak, że to mało prawdopodobne, bo raczej wszystko sprawdziłem i żadnych problemów w rozgrywce nie było.

rondel Ekspert

0
15.12.2007 11:01    #5
ej 14mln zł to jest mało na rozbudowe bazy treningowej, musisz mieć więcej kasy...

E.A.P. (1809-1849)

szawer Partyzant

0
15.12.2007 11:30    #6
To wcale nie jest mało. Ja gram Legią i zgodzili się rozbudowac, a budżet miałem 3 mlne euro

rondel Ekspert

0
15.12.2007 12:04    #7
Chyba rozbudować o bar z piwem, to jest stanowczo za mało by rozbudować i bazę młodzierzową i treningową

E.A.P. (1809-1849)

talvikko Partyzant

0
15.12.2007 13:58    #8
Mnie też się zdarzało rozbudować bazę reningową lub młodzieżową mając na koncie tylko kilka milionów zł. Stąd moje zdziwienie, że tym razem zarząd brącha.
Ale to i tak mniejszy problem, bo bardziej mnie interesuje, czemu ciągle nie dopuszcza do zatrudnienia większej liczby trenerów. Było to możliwe, gdy grałem klubami w niższej lidze o znacznie niższym budżecie.

Pucek Stachanowiec

0
15.12.2007 14:01    #9
Ja myślę, że mogło się coś "popsuć" gdy podmieniałeś kluby. Może masz za niską reputację na zatrudnianie większej liczby trenerów. Tylko tyle przychodzi mi do głowy.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution